Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

Ekologiška malta ciberžolė EKO PLANET, 500 g

14,99 € su PVM

Ciberžolė yra pagrindinis daugelio tradicinių patiekalų ingredientas, ypač Indijos virtuvėje, taip pat naudojamas arbatoms, lattei ir kitiems gėrimams gardinti. Švelniai aitraus ir kartaus skonio prieskonis, patiekalams suteikiantis gelsvą atspalvį. 

Išparduota.

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: EP-CIBE-500

Sertifikatai:

LT EKO-001
Non-EU Agriculture

Apie prekę

Ciberžolė, dar vadinama kurkuma (lot. Curcuma longa) – tropinis daugiametis imbierinių šeimos žolinis augalas, kurio tėvynė – Pietryčių Indija. Ten šis augalas auga natūraliai. Kaip prieskonis ciberžolės auginamos Šri Lankoje, Indonezijoje, Kinijoje, Japonijoje ir kt. tropiniuose regionuose.

Ciberžolę naudokite įvairiuose padažuose, sriubose, trošiniuose bei įvairiausiuose mėsos ar žuvies patiekaluose. 

Ciberžolė yra šilto, kartaus skonio ir dažnai naudojama kario milteliuose ir įvairiuose patiekaluose, kad suteiktų spalvą ir skonį. Be kulinarinio naudojimo, ciberžolė yra naudojama tradicinėje medicinoje dėl priešuždegiminių, antioksidacinių ir antimikrobinių savybių.

Įdomu! Štai kai kurios galimos ciberžolės naudos sveikatai:

1. Priešuždegiminės savybės: Manoma, kad ciberžolė turi natūralų priešuždegiminį poveikį, kuris gali padėti susidoroti su uždegiminėmis ligomis.

2. Antioksidacinis aktyvumas: Ciberžolė pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, kurios gali padėti neutralizuoti laisvuosius radikalus organizme, kurie turi įtakos senėjimui ir įvairioms ligoms.

3. Sąnarių sveikata: Kai kurie žmonės ciberžolę vartoja kaip maisto papildą, kad palaikytų gerą sąnarių sveikatą ir palengvintų artrito simptomus.

4. Virškinimo sveikata: ciberžolė tradiciškai naudojama virškinimui gerinti ir pilvo pūtimui mažinti.

5. Širdies sveikata: Kai kurie tyrimai rodo, kad ciberžolė gali turėti naudos širdies sveikatai, nes pagerina endotelio (kraujagyslių gleivinės) funkciją ir sumažina širdies ligų riziką.

6. Smegenų sveikata: Šiuo metu vykdomi galimo neuroprotekcinio kurkumino poveikio tyrimai, o tai rodo, kad jis gali turėti įtakos smegenų sveikatai ir mažinant neurodegeneracinių ligų riziką.

Ekologiški prieskoniai auginami ir apdorojami naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad prieskoniai būtų apsaugoti nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jos paveikiamos dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje, tamsioje vietoje.

Gamintojas: UAB EKO PLANET, Lietuva.
Kilmės šalis: Ne ES

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiška malta ciberžolė. 

Supakuota aplinkoje kurioje yra glitimo turinčių produktų, riešutų, sezamų, sojų.

Naudojimas

Naudokite įvairiuose padažuose, sriubose, trošiniuose bei įvairiausiuose mėsos ar žuvies patiekaluose. 

Nuo seno ciberžolių šakniastiebiai vartojami ne tik kaip prieskoniai, bet ir kaip vaistiniai augalai. Prieskoniams ciberžolių šakniastiebiai verdami ir garinami, siekiant užfiksuoti pageidaujamą atspalvį ir suskaidyti krakmolą. Vėliau šakniastiebiai džiovinami saulėje ir sumalami. Ciberžolės pasižymi maloniais medžio ir sausos žemės aromatais, švelniai karčiu ir aitriu skoniu.

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiška malta ciberžolė EKO PLANET, 500 g

Ekologiška malta ciberžolė EKO PLANET, 500 g

Ciberžolė yra pagrindinis daugelio tradicinių patiekalų ingredientas, ypač Indijos virtuvėje, taip pat naudojamas arbatoms, lattei ir kitiems gėrimams gardinti. Švelniai aitraus ir kartaus skonio prieskonis, patiekalams suteikiantis gelsvą atspalvį.