Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ar žinojote, jog šie produktai skirstomi į pogrupius? Jų yra du: neskaldyti grūdai ir rafinuoti grūdai. Grūdą sudaro sėlenos, gemalas ir endospermas. Neskaldyti grūdai išlaiko visas šias dalis, tačiau rafinuoti malimo metu praranda sėlenas ir gemalą. Tai daroma, siekiant suteikti grūdams smulkesnę te...
Ar žinojote, jog šie produktai skirstomi į pogrupius? Jų yra du: neskaldyti grūdai ir rafinuoti grūdai. Grūdą sudaro sėlenos, gemalas ir endospermas. Neskaldyti grūdai išlaiko visas šias dalis, tačiau rafinuoti malimo metu praranda sėlenas ir gemalą. Tai daroma, siekiant suteikti grūdams smulkesnę tekstūrą ir pailginti jų galiojimo laiką.
Visų rūšių grūdai yra geri sudėtingų angliavandenių ir B grupės vitaminų, geležies, folio rūgšties, seleno, kalio ir magnio šaltiniai, tačiau neskaldyti grūdai yra tikrų tikriausias lobis skaidulų, ypač svarbių subalansuotai mitybai.
Neskaldytų grūdų pavyzdžiai:
Rafinuotų grūdų pavyzdžiai:
Bet koks maisto produktas, pagamintas iš kviečių, ryžių, avižų, kukurūzų miltų, miežių ar kitų javų grūdų, yra grūdų produktas. Grūdų produktų pavyzdžiai yra duona, konditerija, kruopos, dribsniai ir košės bei makaronai.
Dauguma mūsų valgo pakankamai produktų iš grūdų, tačiau suvartoja per mažai neskaldytų grūdų. Bent pusė jūsų valgomų grūdų produktų turėtų būti neskaldytų grūdų. Jei esate kaip ir dauguma žmonių, pažiūrėkite, kaip sveikus grūdus paversti sveikos mitybos dalimi.
Ko gero, pats paprasčiausias būdas – savo raciono maisto produktams raskite alternatyvas, kurios būtų pagamintos iš viso grūdo. Pavyzdžiui, kvietinius makaronus iškeiskite į grikių makaronus. O į namus parsineškite neskaldytų grūdų kruopas ar miltus, jei mėgstate gaminti. Tarkim, neatskirsite blynų iš speltos miltų nuo baltų, nes skonis labai panašus!
AMRITA yra mūsų privatus prekės ženklas, registruotas Europos Sąjungoje. Produkcija apima ne tik grūdų produktus, bet ir prieskonius, riešutus, himalajų druską, nerafinuotą ir rafinuotą kokosų aliejų, miltus ir dar daugiau! Be to, visus gaminius sufasuojame patys.
Bulgur'ą labai tinka naudoti įvairiems patiekalams gaminti - sriuboms, salotoms, įvairiems troškiniams, košėms, plovui, net desertams. Bulguro kruopos turi daugiau naudingų maistingų medžiagų nei ryžiai, kuskusas ar makaronai. Jose yra daug skaidulinių medžiagų ir baltymų, taip pat esama folio rūgšties, vitamino B.
Žalieji lęšiai yra geras augalinių baltymų šaltinis.
Ekologiški lukštenti speltos grūdai turi daugiau maistinių medžiagų nei įprastas kuskusas. Išvirtas pavirsta į purią konsistenciją, švelnaus skonio ir puikiai tinka salotoms, garnyrui ar košei.
Ekologiški lukštenti speltos grūdai turi daugiau maistinių medžiagų nei įprastas kuskusas. Išvirtas pavirsta į purią konsistenciją, švelnaus skonio ir puikiai tinka salotoms, garnyrui ar košei.
Ekologiškas viso grūdo kuskusas yra gaminamas iš viso grūdo manų kruopų miltų. Išvirtas pavirsta į purią konsistenciją, švelnaus skonio ir puikiai tinka salotoms, garnyrui ar košei.
Ekologiškas viso grūdo kuskusas yra gaminamas iš viso grūdo manų kruopų miltų. Išvirtas pavirsta į purią konsistenciją, švelnaus skonio ir puikiai tinka salotoms, garnyrui ar košei.
Švelnaus skonio ekologiški raudojieji lęšiai. Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės. Dėl švelnaus skonio ypač tinka vaikų maistui. Greitai paruošiami - mirkyti nereikia.
Puikiai tinka košėms, sriuboms bei kepiniams.
Ekologiški avinžirniai - tai sotus maisto produktas. Turi daug augalinių baltymų bei skaidulinių medžiagų. Tinka dėti į troškinius, salotas bei sriubas.
Bolivinė balanda (kynva) yra geras baltymų šaltinis, turintis visas devynias nepakeičiamas aminorūgštis, todėl yra visavertis baltymų šaltinis. Kynvoje taip pat gausu maistinių skaidulų, vitaminų ir mineralų.
Raudonosios pupelės - puikus skaidulų ir augalinių baltymų šaltinis.
Burnočio sėklos sėklos yra geras baltymų, maistinių skaidulų ir nepakeičiamų amino rūgščių šaltinis. Pūstas burnočio sėklos skanu valgyti vienas, berti į sausus pusryčius, desertus, jogurtą ar salotas, daržovių ir ankštinių patiekalus.
Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Ekologiški viso grūdo raudonieji ryžiai pasižymi maloniu saldžiu skoniu ir riešutų aromatu. Tinka kaip garnyras įvairiausiems patiekalams. Taip pat labai tinka salotoms.
Kviečių kruopos naudojamos labai įvairiai: garnyrui, salotoms, košėms, duonai ir daiginimui.
Be glitimo. Ekologiški ilgagrūdžiai rudieji ryžiai išlaiko visas vertingas medžiagas lukšte ir yra vertingesni už baltus ilgagrūdžius ryžius. Rudieji ryžiai puikiai tinka mėsos, žuvies, daržovių patiekalams.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Ekologiški pūsti grikiai – puikus užkandis, skirtas tiesioginiam vartojimui. Puikiai tinka kaip priedas prie jogurtų, salotų, kepinių ir desertų.
Ekologiškos smulkintos kukurūzų kruopos, gaunamos iš kukurūzų grūdų. Iš jų ruošiama garsioji itališka polenta, kuri gali būti ir saldi, pvz,. pusryčiams su džiovintais vaisiais, ir pikantiška – prie pagrindinių patiekalų.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Ekologiški geltonieji žirniai yra itin maistingi bei dažnai naudojami tradiciniams patiekalams, tokiems kaip žirnių sriubai arba žirnių ir spirgučių užkandžiui, gaminti.
Ekologiškos nekepintos grikių kruopos turi švelnų ir subtilų skonį. Dažniausiai naudojamas kaip priedas prie sriubų, troškinių, paštetų, kotletų, duonos užtepėlių.