-10% NUOLAIDA su kodu ''VASARA''
Šiai kategorijai priskiriami ingredientai, kurie yra turtingi maistinių medžiagų (antioksidantų, baltymų, skaidulų, mineralų, omega-3 ir kt.) bei turi mažai kalorijų. Supermaistas yra tokios prekės kaip kanapių sėklos ar linų sėmenys.
Žmonėms, kuriems rūpi jų sveikata ir sveika mityba, siūlome pasidomėti apie nepaprastai maistingą a...
Šiai kategorijai priskiriami ingredientai, kurie yra turtingi maistinių medžiagų (antioksidantų, baltymų, skaidulų, mineralų, omega-3 ir kt.) bei turi mažai kalorijų. Supermaistas yra tokios prekės kaip kanapių sėklos ar linų sėmenys.
Žmonėms, kuriems rūpi jų sveikata ir sveika mityba, siūlome pasidomėti apie nepaprastai maistingą augmeniją iš tolimų kraštų. Vienas iš labiausiai žinomų ir garsiausių supermaisto produktų yra dygliuotojo ožerškio (goji) uogos. Šilkmedžio uogos ir ispaninio šalavijo (chia) sėklos taip pat stebėtinai turtingos maistingųjų medžiagų ir naudingų elementų.
Kaip supermaistą papildomai galite naudoti augalų aliejus, įskaitant linų sėmenų, juodgrūdžių, moliūgų sėklų, kanapių ir kt. Taip pat galite papildyti savo maisto racioną stebėtinai maistingais augalų milteliais, įskaitant moringą, spiruliną, pelyną ir kt. Svarbu nepamiršti ir jūros lobių – jūros daržovės ir jūros dumbliai puikiai tinka paįvairinti mitybą.
Uogos. Įrodyta, kad uogose esantis flavonoidų kiekis sumažina širdies priepuolio pavojų. Vienos iš labiausiai paplitusių supermaistingų uogų yra šios: mėlynės, vynuogės, avietės, vyšnios, spanguolės, šilkmedžio ir dygliuotojo ožerškio (goji) uogos.
Sojos. Sojos pupelėse yra daug izoflavonų ir fitocheminių medžiagų. Kai kurie tyrimai rodo, kad izoflavonai padeda sumažinti blogojo cholesterolio kiekį kraujyje, gali padėti išvengti su amžiumi susijusio atminties praradimo ir sumažinti menopauzės simptomus.
Juodasis šokoladas. Jame gausu flavonoidų, kurie apsaugo nuo širdies ligų ir stiprina imuninę sistemą. Kakavos milteliai yra šokolado sudedamoji dalis, kuri ir lemia šią naudą. Labai svarbu, kad į produktą nebūtų įdėta cukraus ar saldiklių.
Arbata. Arbatos gėrimai turi mažai kalorijų ir yra puikus antioksidantų šaltinis. Katechinai, nuostabūs antioksidantai, ypač randami žaliojoje arbatoje, turi naudingų priešuždegiminių savybių. Vienas tyrimas patvirtino, kad tiek žalioji, tiek baltoji arbata mažina stresą.
Lapinės daržovės. Nuolat kalbama apie kopūstus, špinatus, burokėlius kaip apie supermaistingus lapinius žalumynus. Šiose daržovėse gausu A, B, C, E ir K maistinių medžiagų, karotinoidų, geležies, magnio, kalio ir kalcio.
Kiti supermaisto produktai:
Daugiau apie supermaistą skaitykite SUPERMAISTO milteliai - kuo jie skiriasi ir kaip išsirinkti sau tinkamiausią?
Tai sodriai žalios spalvos melsvadumblis (lot. Arthrospira platesnis), vartojamas praturtinti mitybą. Turi daug baltymų, kalcio, geležies ir magnio, skaidulinių medžiagų šaltinis. Be GMO. Tinka veganams.
Pagaminti iš džiovintų moringos medžio lapų, malonaus žalumynų skonio. Be cukrų. Turi daug skaidulinių medžiagų, baltymų, vitaminų A, K, E, kalcio, geležies ir magnio. Be GMO. Tinka veganams.
Tai uogų, kilusių iš Brazilijos, dar vadinamų ACAI uogomis milteliai. Juose gausu organizmui naudingų medžiagų ir antioksidantų. Turi daug skaidulinių medžiagų, vitamino E, kalio, kalcio ir magnio, yra geležies šaltinis. Be pridėtinio cukraus, sudėtyje yra natūralių cukrų. Be dažiklių ir konservantų.
Šios ekologiškos skaldytos kakavos pupelės turi daug kalcio ir geležies. Taip pat turi daug skaudulinių medžiagų. Mažai cukrų. Yra kofeino.
Pluoštinių kanapių sėklų baltymų milteliai ypač naudingi sportuojantiems ir siekiantiems subalansuoti savo dietą. Turi daug skaidulinių medžiagų, baltymų ir nesočiųjų riebalų. Tinka veganams ir žaliavalgiams.
Tai natūralus prebiotikas, pasižymintis švelniai saldžiu skoniu. Turi daug skaidulinių medžiagų. Be GMO. Tinka veganams.
Chlorelė - tai gėlame vandenyje augantys vienaląsčiai žalieji mikrodumbliai (fitoplanktonas). Dėl savo ypatingų maistinių savybių chlorelė vartojama norint papildyti mitybą baltymais ir vitaminais, taip pat organizmo valymui.
Vaistinės juodmirtės uogos ypač vertinamos dėl didelės vitamino C koncentracijos. Juose daug skaidulinių medžiagų.
Jauni miežių daigai ypač vertinami dėl juose esančio chlorofilo, įvairių vitaminų ir mineralinių medžiagų. Miežių želmenų milteliai lengvai virškinami ir greitai įsisavinami.
Baobabo vaisių milteliai - tikras Supermaistas! Juose gausu skaidulinių medžiagų, taip pat kalcio, magnio, kalio ir vitamino C. Be GMO. Tinka veganams.
Tai šakniavaisis, kilęs iš Peru Andų kalnų, garsėjantis kaip energijos ir ištvermės šaltinis. Peruvinės pipirinės milteliuose itin gausu vitaminų bei mineralinių medžiagų. Skonis – labai švelnus, nedominuojantis, kvapas primena iškeptas bandeles.
Ekologiški kviečių želmenų milteliai pagaminti iš jaunų kviečių želmenų, turi daug skaidulinių medžiagų, baltymų, kalio ir geležies, magnio šaltinis. Be GMO. Tinka veganams.
Be cukrų. Turi daug skaidulinių medžiagų, baltymų ir polinesočiųjų riebalų rūgščių. Tinka veganams.
Spirulina - tai mikroskopinis gėlųjų vandenų dumblis. Tai natūralus, lengvai pasisavinamas ir organizmą stiprinantis bei kasdienį maisto racioną papildantis produktas iš gamtos!
Ajurvedos vaistažolė, tinkama vartoti bet kurio amžiaus žmonėms.
Ekologiški ašvagandos milteliai AMRITA: tinkamas bet kurio amžiaus žmonėms.
Skanu valgyti vienas arba paskaninti pusryčių dribsnius. Šilkmedžio uogos labai saldžios, tad nereikės dėti papildomai cukraus.
Skanu valgyti vienas arba paskaninti pusryčių dribsnius. Šilkmedžio uogos labai saldžios, tad nereikės dėti papildomai cukraus.
Moliūgų sėklos - labai sveika ir skanu! Kitaip nei dauguma sėklų, jos nėra apdirbtos pesticidais ir konservantais, todėl yra visiškai natūralios ir nekenkia žmogaus sveikatai.
Moliūgų sėklos - labai sveika ir skanu! Kitaip nei dauguma sėklų, jos nėra apdirbtos pesticidais ir konservantais, todėl yra visiškai natūralios ir nekenkia žmogaus sveikatai.
Kanapės - puikus dietinis produktas. Geriausia vartoti sumaltas sėklas. Galima dėti į salotas, kruopas ar kitus jūsų mėgstamus patiekalus.
Kakavos sviestas – augaliniai riebalai išgaunami iš kakavmedžio sėklų. Turi subtilų šokolado aromatą ir skonį.
Puikiai tiks karšto šokolado ir kitų karštų gėrimų gamybai, pieno kokteiliams gardinti, pudingams, įvairiems kepiniams, desertų papuošimui.
Puikiai tiks karšto šokolado ir kitų karštų gėrimų gamybai, pieno kokteiliams gardinti, pudingams, įvairiems kepiniams, desertų papuošimui.