Ghi sviestas

Kas tai yra?

Tai yra lydytas sviestas, tradiciškai naudojamas Azijos virtuvėje, tačiau nuo seno žinomas ir Lietuvoje.

Kuo ghee skiriasi nuo paprasto sviesto?

Kaip ir įprastas sviestas, ghee sviestas paprastai gaminamas iš karvės pieno. Proceso metu sviestas suskyla į skystus riebalus ir sausąsias pieno medžiagas. Atskirti pieno riebalai pašalina...

Kas tai yra?

Tai yra lydytas sviestas, tradiciškai naudojamas Azijos virtuvėje, tačiau nuo seno žinomas ir Lietuvoje.

Kuo ghee skiriasi nuo paprasto sviesto?

Kaip ir įprastas sviestas, ghee sviestas paprastai gaminamas iš karvės pieno. Proceso metu sviestas suskyla į skystus riebalus ir sausąsias pieno medžiagas. Atskirti pieno riebalai pašalinami, todėl ghi turi mažiau laktozės nei paprastas sviestas ir yra tinkamesnis žmonėms, kurie netoleruoja pieno produktų. Be to, jo skonis yra stipresnis ir su švelniu riešutų poskoniu.

Kam naudojamas ghi sviestas?

Lydytas sviestas ghee geriau nei standartinis sviestas tinka kepimui aukštoje temperatūroje, todėl jis idealiai pritaikytas kepti ar troškinti maistą. Daugelyje receptų, nesvarbu, kokios kilmės, ghi gali būti naudojamas kaip sviestas ar aliejus.

Ghi galima keisti augaliniu ar kokosų aliejumi kepiniuose arba naudoti kepimui ir gruzdinimui. Taip pat galite tiesiog ištirpinti jį ir užtepti ant duonos užkandžiui, užpilti ant popkornų ar prieš patiekdami apipilti juo daržoves. Patariama išbandyti ir kepimui skirtą ekologišką aliejų su lydytu sviestu, kuris tinka kepti daržoves, bulves, žuvį ir kitus valgius.

Kaip išsirinkti?

Jei esate tikras gurmanas, rekomenduojame išbandyti žolelių skonio ghi sviestą, kuris košėms, troškiniams ir sriuboms suteikia išraiškingą skonį bei aromatą.

Ghi sviestas, praturtintas natūraliais ekstraktais, puikiai tiks svajojantiems nusikelti į Prancūzijos Rivjerą. Šis išraiškingas priedas, pagardintas Prancūzijos prieskoninių žolelių ekstraktais, tinka gardinti troškinius, sriubas bei košes.

Tiems, kurie laikosi Akmens amžiaus datos, siūlome ghi sviesto ir kokosų aliejaus mišinį. Juo galite kepti visus patiekalus.

Na, o sveikos mitybos šalininkai neabejotinai turėtų išbandyti ekologišką arba natūralų lydytą sviestą.

Kaip laikyti lydytą sviestą? 

Kitaip nei įprastas sviestas, ghi gali būti laikomas kambario temperatūroje ilgesnį laiką. Laikykite jį vėsioje, tamsioje ir sausoje vietoje. Dėl karščio ir drėgmės ghi gali oksiduotis arba sugesti. Dėl oksidacijos jis įgauna rudą atspalvį, o sugedęs ghi turi rūgštų kvapą.

Daugiau

Ghi sviestas 

(20)
Rodoma 1 - 20 iš 20 dalykų
Rodoma 1 - 20 iš 20 dalykų