Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Lydytas sviestas „Ghi“ gaunamas kaitinant sviestą ant silpnos ugnies, kol išgaruoja visas vanduo, atsiskiria tirščiai ir sviestas virsta skaidriais aukso geltonumo riebalais. Jam būdingas saldokas, švelnus riešutų prieskonis. Su juo pagamintas maistas įgauna nepakartojamą skonį bei aromatą.
Ajurvedoje nuo seno žinomos ir gerinančios savijautą „Ghi“ savybės.
Geras skonis — ne vienintelis šio sviesto privalumas. Aukštoje temperatūroje jis neputoja ir nerūksta, nes vanduo (užverdantis esant 100°C) išgaruoja jo gaminimo metu, o baltymų (degančių esant 125°C) tirščiai pašalinami. Lydytas sviestas idealiai tinka apkepinimui, troškinimui, kepimui ir gruzdinimui. Pagardina košę ir suteikia jai blizgesio. Sriuba ar bet koks padažas įgauna kokybišką gelsvą atspalvį, pagerinamos maistinės savybės. Tinka dėti į maistą kūdikiams ir vaikams.
Ghi dažniausiai naudojamas Indijos virtuvėje gaminant maistą ir kepant, taip pat kai kuriose tradicinėse medicinose bei religiniuose ritualuose. Pastaraisiais metais "Ghi" išpopuliarėjo kitose pasaulio vietose kaip maisto gaminimo riebalai ir tam tikrų dietų, pavyzdžiui, ketogeninės dietos, dalis. Svarbu pažymėti, kad ghi, kaip ir bet kurie riebalai, turi būti vartojamas saikingai, nes jame yra daug kalorijų.
"Ghi" sviesto pranašumai, palyginus su įprastu sviestu:
Aukštas dūmų taškas: Aukštoje temperatūroje jis neputoja ir nerūksta, nesusidaro transriebalai ir kitos kenksmingos medžiagos.
Ilgas galiojimo laikas: pieno kietųjų dalelių pašalinimas iš ghi suteikia jam ilgesnį galiojimo laiką, palyginti su įprastu sviestu. Ghi gali būti laikomas kambario temperatūroje be šaldytuvo.
Be laktozės: Skaidrinimo procesas pašalina didžiąją dalį laktozės ir pieno baltymų, todėl ghee tinka žmonėms, kurie netoleruoja laktozės.
Turtingas skonis: Ghi turi sodrų riešutų skonį, kuris gali pagerinti įvairių patiekalų skonį.
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Sudedamosios dalys: lydytas sviestas* (pieno riebalai 99.8%, vanduo 0.2%).
*alergenai.
Be laktozės.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė | 3693 kJ/ 898 kcal |
Riebalų | 99.8 g |
- iš kurių sočiųjų | 65 g |
Baltymų | <0.1 g |
Angliavandenių | <0.1 g |
Druskos | <0.1 g |
Kaip virtuvėje panaudoti lydytą sviestą ghee?
Kepimui/ skrudinimui: lydytas sviestas ghi yra puikūs kepimo riebalai, išlaikantys itin aukštą temperatūrą (apie 232 °C). Tad šie riebalai labai tinka įvairiausių patiekalų kepimui, troškinimui ir skrudinimui. Be to ghee sviestas patiekalams suteiks sodrų, sviestinį, šiek tiek riešutus primenentį skonį.
Kepinių gaminimui: ghi sviestas gali būti naudojamas kepiniuose vietoje įprasto sviesto ar aliejaus. Taip kepiniams dar ir suteiksite malonaus riešutinio skonio. Tiesa, atminkite, kad ghee sviestas yra labiau koncentruotas nei įprastas sviestas, todėl jo reiktų naudoti šiek tiek mažiau nei įprasto sviesto.
Patiekalų gardinimui: ghi sviestas dažnai naudojamas kaip padažas ar prieskonis įvairiems keptiems patiekalams. Juo galite apšlakstyti skrudintas daržoves, ant grotelių keptą mėsą, žuvį ar virtus ryžius bei jų patiekalus. Taip pat labai tinka gardinti sriubas, troškinius ir karius.
Kepimui ant grotelių: prieš kepdami ant grotelių, mėsą, daržoves ar jūros gėrybes patepkite ghi sviestu, taip patieklai neprilips prie grotelių ir bus praturtinti ryškesniu skoniu.
Spragintiems kukurūzams: ghee sviestas puikus pasirinkimas spragintiems kukurūzams (spragėsiams) gaminti. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį ghi sviesto, suberkite spragėsių branduolius ir uždenkite. Retkarčiais pakratykite keptuvę, o kai spragėsiai išsproginės, nukelkite nuo ugnies ir pagardinkite mėgstamais prieskoniais ar druska.
Pagardui: kai kuriose kultūrose ghi patiekiamas kaip pagardas. Jį galite tepti ant duonos, ją mirkyti. Galite ghee sviestą sumaišyti su prieskoniais ar medumi.
Kavai ir arbatai: Kai kuriems žmonėms patinka į rytinę kavą ar arbatą įpilti nedidelį ghi kiekį. Tai gali suteikti jūsų gėrimui kreminį ir sodrų skonį. Be to ghee labai populiarus ketogeninėje dietoje. Šis svietsas turi daug riebalų ir mažai angliavandenių.
Ghee - tai grynas sviestas, idealūs kulinariniai riebalai, tinkantys kepimui (išlaiko labai aukštą temperatūrą). Taip pat puikiai tinka košėms, sriuboms, troškiniams pagardinti. Be laktozės.
Tai grynas sviestas, idealūs kulinariniai riebalai, tinkantys kepimui (išlaiko labai aukštą temperatūrą). Taip pat puikiai tinka košėms, sriuboms, troškiniams pagardinti. Be laktozės.
Tai grynas sviestas, idealūs kulinariniai riebalai, tinkantys kepimui (išlaiko labai aukštą temperatūrą). Taip pat puikiai tinka košėms, sriuboms, troškiniams pagardinti.
Tai grynas sviestas, idealūs kulinariniai riebalai, tinkantys kepimui (išlaiko labai aukštą temperatūrą). Taip pat puikiai tinka košėms, sriuboms, troškiniams pagardinti. Be laktozės.
Aukščiausios kokybės lydytas GHEE sviestas
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite