Ryžiai

Kur naudoti?

Buritoms. Ryžiai puikiai dera su pupelėmis, todėl verta juos pridėti gaminant buritas. Sumaišykite virtus garuose ryžius su keptomis pupelėmis tortilijoje ir pridėkite smulkintų salotų, pjaustytų pomidorų, sūrio, avokado kubelių bei salsos. 

Salotoms. Ryžius įmaišykite į salotas, pagamintas iš špinatų, griežinėliais pjaustytų žaliųj...

Kur naudoti?

Buritoms. Ryžiai puikiai dera su pupelėmis, todėl verta juos pridėti gaminant buritas. Sumaišykite virtus garuose ryžius su keptomis pupelėmis tortilijoje ir pridėkite smulkintų salotų, pjaustytų pomidorų, sūrio, avokado kubelių bei salsos. 

Salotoms. Ryžius įmaišykite į salotas, pagamintas iš špinatų, griežinėliais pjaustytų žaliųjų svogūnų, makaronų ir vištienos. Pagardinkite sojų padažu ir skanaukite!

Sriuboms. Prieš dėdami ryžius į sriubą juos išvirkite. Tuomet sudėkite juos baigę virti sriubą ar troškinį ir sumaišykite su kitais ingredientais.

Desertams. Ar kada nors bandėte ryžių pudingo? Tai paprastas ir skanus būdas panaudoti virtų baltųjų ryžių likučius. Ryžius suberkite į nedidelį puodą ir įpilkite šiek tiek pieno. Karts nuo karto pamaišydami kaitinkite. Ryžius išpilstykite į dubenėlius ir pabarstykite ruduoju cukrumi bei cinamonu.

Su daržovėmis. Sumaišykite ryžius su garuose virtomis morkomis, žirneliais, šparaginėmis pupelėmis, grybais ir kukurūzais. Mišinį apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus ir citrinos sultimis, tada pagardinkite kalendromis, druska ir šviežiais juodaisiais pipirais. Patiekite kartu su ant grotelių kepta žuvimi arba vištiena.

Su vaisiais. Kadangi ryžiai yra švelnaus skonio, jie puikiai dera su daugelio rūšių vaisių saldžiais skoniais. Pabandykite įmaišyti džiovintų vaisių, pavyzdžiui, razinų, spanguolių ir abrikosų, ir patiekite juos su kiauliena ar žuvimi kaip garnyrą.

Atraskite Jums geriausią pasirinkimą

Basmati ryžiai. Išvirtų basmati ryžių grūdeliai yra ilgi, sausi ir atskiri. Jie suteikia malonų riešutų aromatą ir skonį bet kokiam patiekalui. Šie ryžiai paplitę Indijos ir Azijos virtuvėje, tačiau juos galima naudoti įvairiuose aromatinguose receptuose.

Naudojami: dalui, kariui, plovams ir šafraniniams ryžiams.

Juodieji ryžiai. Juodieji ryžiai savo spalvą įgauna dėl antocianinų - to paties antioksidanto, kurio yra mėlynėse ir gervuogėse. Juodieji ryžiai pasižymi švelniu riešutų skoniu ir nuo seno naudojami kinų virtuvėje dėl savo sveikatą stiprinančių savybių.

Naudojami: dubenėliams, ryžių pudingams, sriuboms, ryžių salotoms ir kiniškam juodųjų ryžių pyragui.

Rudieji ryžiai. Rudieji ryžiai - tai neskaldytų grūdų gaminiai, kurių sėlenų ir gemalų sluoksniai dar nepažeisti, todėl ryžiai įgauna rusvą spalvą. Šie ryžiai yra kietesnės tekstūros ir riešutinio skonio nei baltieji ryžiai, o vienoje jų porcijoje yra daugiau skaidulinių medžiagų, vitaminų ir mineralų. Ruduosius ryžius galima naudoti bet kuriame recepte, kuriame paprastai naudojami baltieji ryžiai, kad padidėtų valgio maistinė vertė.

Naudojami: įdarams, dubenėliams, troškiniams ir plovams.

Baltieji ilgagrūdžiai ryžiai. Ilgagrūdžiai baltieji ryžiai yra dažniausiai tradiciniuose vakariečių receptuose naudojami ryžiai, jie taip pat populiarūs Azijos ir Meksikos virtuvėse. Palyginti su rudaisiais ryžiais, jie yra švelnaus skonio, o išvirti - lengvesni, puresnės tekstūros. Be to, baltiesiems ryžiams išvirti reikia daug mažiau laiko nei rudiesiems ryžiams.

Naudojami: įdarams, dubenėliams, troškiniams, maišytiems patiekalams, plovams.

AMRITA ryžiai

AMRITA yra mūsų privatus prekės ženklas, registruotas Europos Sąjungoje. Produkcija apima ne tik ekologiškus ryžius, bet ir prieskonius, riešutus, himalajų druską, kruopų produktus, nerafinuotą ir rafinuotą kokosų aliejų, miltus ir dar daugiau! Be to, visus gaminius sufasuojame patys.

Daugiau

Ryžiai 

(11)
Rodoma 1 - 11 iš 11 dalykų
Rodoma 1 - 11 iš 11 dalykų