Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Basmati ryžiai yra ilgagrūdžių ryžių veislė, žinoma dėl savo išskirtinio aromato ir skonio. Šie ryžiai daugiausia auginami Indijos subkontinente, ypač Himalajų papėdėse Indijoje ir Pakistane. Žodis „Basmati“ yra kilęs iš sanskrito žodžio „Vasmati“, kuris reiškia „kvapus“ arba „aromatinis“.
Pagrindinės rudųjų Basmati ryžių savybės:
Rudieji basmati ryžiai yra mažiau apdoroti nei baltieji ryžiai. Jie išlaiko sėlenų sluoksnį, gemalų ir aleurono sluoksnius, kurie suteikia rudą spalvą ir riešutinį skonį. Šie ryžiai reikalauja ilgesnio virimo laiko, palyginti su baltaisiais Basmati ryžiais.
Kadangi rudieji basmati ryžiai išlaiko sėlenų sluoksnį ir gemalus, yra viso grūdo, todėl yra maistingesni nei baltieji ryžiai. Juose yra daugiau skaidulų, vitaminų ir mineralų, įskaitant B grupės vitaminus, magnį ir antioksidantus.
Rudieji basmati ryžiai yra stangresnės tekstūros dėl sėlenų sluoksnio. Jie taip pat turi riešutiškesnį skonį, kuris kai kuriems žmonėms atrodo itin skanus.
Rudieji basmati ryžiai turi mažesnį glikemijos indeksą ir lėčiau išskiria cukrų į kraują, o tai gali būti naudinga tiems, kurie kontroliuoja cukraus kiekį kraujyje.
Basmati ryžiai dažniausiai naudojami įvairiuose patiekaluose, ypač Pietų Azijos ir Artimųjų Rytų virtuvėse. Šie ryžiai populiarūs gaminant biryanį, plovus ir kitus ryžių patiekalus.
Ekologiški ryžiai auginami ir apdorojami naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad ryžiai būtų apsaugoti nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jie paveikiami dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.
Laikymo sąlygos: atidarius laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsioje vietoje, atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių.
Sudedamosios dalys: ekologiški Basmati rudieji ryžiai.
Tai natūralus produktas, todėl gali būti likę akmenukų, prieš vartojimą nuplaukite ir peržiūrėkite.
Supakuota aplinkoje kurioje yra glitimo turinčių produktų, riešutų, sezamų, sojų.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė | 669,44 kJ/ 160 kcal |
Riebalai | <0,1 g |
- iš kurių sočiųjų | <0,1 g |
Angliavandeniai | 38 g |
- iš kurių cukrų | <0,1 g |
Skaidulinės medžiagos | <0,1 g |
Baltymai | 3 g |
Druska | 0 g |
Puikiai tinka troškiniams su kariu, plovui. Skanūs ir vieni.
Paruošimas: santykiu 1:2 virti apie 30 min ant lėtos ugnies nemaišant.
Japonų mokslininkai nustatė, kad mirkyti rudieji ryžiai turi daugiau maistingųjų medžiagų. Jeigu juos užpilsite vandeniu likus parai iki gaminimo, grūduose prasikals nauja gyvybė.
Ekologiški viso grūdo raudonieji ryžiai pasižymi maloniu saldžiu skoniu ir riešutų aromatu. Tinka kaip garnyras įvairiausiems patiekalams. Taip pat labai tinka salotoms.
Be glitimo. Ekologiški ilgagrūdžiai rudieji ryžiai išlaiko visas vertingas medžiagas lukšte ir yra vertingesni už baltus ilgagrūdžius ryžius. Rudieji ryžiai puikiai tinka mėsos, žuvies, daržovių patiekalams.
Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Ekologiški viso grūdo Basmati ryžiai pasižymi subtiliu riešutų skoniu ir unikaliu aromatu.
Viso grūdo, aromatingi, išskirtinio skonio juodieji ryžiai.
Ekologiški pūsti rudieji ryžiai yra puikus pusryčių dribsnių ir kepinių priedas.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite