Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Basmati ryžiai su žirneliais

    Basmati ryžiai su žirneliais – puikus garnyras, tinkantis prie įvairiausių pagrindinių patiekalų.

    Pagaminimui prireiks iki 20 minučių!

    Ingredientai:

    1½ puodelio baltų BASMATI ryžių

    2 šaukštai aliejaus

    2 arbatiniai šaukšteliai pankolių sėklų (vietoje jų galite naudoti ir kumino sėklas)

    1½ arbatinio šaukštelio druskos (arba pagal skonį)

    1½ puodelio šaldytų žirnelių

    2¼ puodelių vandens

    Gaminimas:

    1. Dubenyje gerai perplaukite baltus BASMATI ryžius (kol vanduo taps beveik skaidrus). Nukoškite ir atidėkite į šalį.

    2. Puode ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite pankolio sėklas ir pakepinkite tol, kol kelios sėklos šiek tiek pradės tamsėti.

    3. Tada nedelsdami suberkite ryžius, šaldytus žirnelius ir druską. Gerai išmaišykite - ryžiai turėtų pasidengti aliejumi.

    4. Supilkite vandenį ir išmaišykite taip, kad ryžiai būtų visiškai apsemti. Uždenkite puodą ir užvirinkite. Kai užvirs, dar kartą išmaišykite, sumažinkite ugnį iki mažos-vidutinės ir virkite 10 minučių arba tol, kol vanduo visiškai susigers.

    5. Išjunkite ugnį ir palikite uždengtą dangtį dar 5 minutes. Ryžius išpurenkite šakute ir patiekite karštus.

    Išeiga: 6 porcijos

    Receptas:   plantbasedfolk.com

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite