Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ekologiški viso grūdo Basmati ryžiai pasižymi subtiliu riešutų skoniu ir unikaliu aromatu.
Rudieji basmati ryžiai yra ilgagrūdžių ryžių rūšis, žinoma dėl savo kvapnaus aromato ir riešutinio skonio. Tai viso grūdo ryžiai, kurie yra minimaliai apdoroti, o tai reiškia, kad ryžiai išlaiko daugiau maistinių medžiagų, palyginti su baltaisiais ryžiais. Basmati ryžiai dažniausiai auginami Indijos subkontinente, ypač Himalajų papėdėje. Jie plačiai naudojamas Indijos, Artimųjų Rytų ir Persijos virtuvėje.
Rudieji basmati ryžiai yra sveikesnė baltųjų ryžių alternatyva, nes juose yra daugiau skaidulų, vitaminų ir mineralų. Tai geras sudėtingų angliavandenių šaltinis, kuris gali suteikti ilgalaikės energijos ir padėti reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Kai kurios maistinės medžiagos, esančios ruduosiuose basmati ryžiuose, yra B grupės vitaminai, magnis ir fosforas.
Verdant ruduosius basmati ryžius, svarbu atkreipti dėmesį, kad dėl didesnio skaidulų kiekio juos paprastai reikia ilgiau ruošti nei baltuosius ryžius. Be to, prieš verdant ryžius rekomenduojama pamirkyti kelias valandas, kad sutrumpėtų virimo laikas ir pagerėtų jų virškinamumas.
Apskritai rudieji basmati ryžiai yra maistingas ir kvapnus pasirinkimas tiems, kurie nori į savo racioną įtraukti nesmulkintus grūdus. Galima patiekti kaip garnyrą, dėti į salotas arba naudoti kaip įvairių patiekalų iš ryžių pagrindą.
Ekologiški ryžiai auginami ir apdorojami naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad ryžiai būtų apsaugoti nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jie paveikiami dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.
Laikymo sąlygos: Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Sudedamosios dalys: ekologiški viso grūdo Basmati ryžiai.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė (kj/kcal) |
1511 kJ/357 kcal |
Riebalų |
2.9 g |
-iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių |
0.6 g |
Angliavandenių |
74.0 g |
-iš kurių cukrų |
1.0 g |
Skaidulinių medžiagų |
3.0 g |
Baltymų |
8.3 g |
Druskos |
0.03 g |
Nuplautus ryžius virti santykiu 1:2 (1 porcija ryžių 2 porcijoms vandens) ant silpnos ugnies, uždengę apie 35 min.
Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Ekologiški viso grūdo raudonieji ryžiai pasižymi maloniu saldžiu skoniu ir riešutų aromatu. Tinka kaip garnyras įvairiausiems patiekalams. Taip pat labai tinka salotoms.
Be glitimo. Ekologiški ilgagrūdžiai rudieji ryžiai išlaiko visas vertingas medžiagas lukšte ir yra vertingesni už baltus ilgagrūdžius ryžius. Rudieji ryžiai puikiai tinka mėsos, žuvies, daržovių patiekalams.
Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Viso grūdo, aromatingi, išskirtinio skonio juodieji ryžiai.
Ekologiški pūsti rudieji ryžiai yra puikus pusryčių dribsnių ir kepinių priedas.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite