Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Chia (arba Čija) sėklos yra valgomos sėklos, kilusios iš augalo Salvia hispanica, kuris yra mėtų šeimos narys. Augalas kilęs iš Centrinės ir Pietų Amerikos ir šimtmečius jo sėklos buvo naudojamos kaip pagrindinis vietinių gyventojų maisto produktas.
Chia sėklos yra puikiai žinomos dėl jose esančių maistinių medžiagų. Sėklos yra turtingos maistinėmis skaidulomis, sveikaisiais riebalais (omega-3 riebalų rūgštimis), gausu baltymų, antioksidantų ir įvairių vitaminų bei mineralų, tokių kaip kalcis, magnis ir fosforas. Jose taip pat mažai angliavandenių, todėl jos tinka propaguojantiems mažai angliavandenių turinčius mitybos principus.
Veikiamos skysčiu, chia sėklos turi unikalią savybę – jos gali sugerti kelis kartus didesnį kiekį skysčio nei yra jų svoris ir sudaryti į gelį panašią medžiagą. Dėl šios savybės jos yra naudojamos kaip tirštiklis receptuose ir kaip kiaušinių pakaitalas veganiškuose kepiniuose. Kai kurie žmonės chia sėklas taip pat naudoja kaip natūralų būdą hidratacijai padidinti, nes sėklos gali padėti išlaikyti vandens kiekį organizme.
Laikymo sąlygos: atidarius laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsioje vietoje.
Svarbu! Internetinėje parduotuvėje pateikta maistinės vertės ar kita informacija gali skirtis nuo informacijos, esančios ant produkto pakuotės.
Gamintojas: BIO PLANET, LenkijaSudedamosios dalys: ekologiškos ispaninio šalavijo (angl. chia, lot. Salvia hispanica) sėklos.
Supakuota aplinkoje, kurioje yra pakuojami riešutai, sezamų sėklos, sojos ir glitimo turintys produktai.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė | 1824 kJ/ 443 kcal |
Riebalų | 31.0 g |
- iš kurių sočiųjų | 3.0 g |
Angliavandenių | 2.0 g |
- iš kurių cukrų | 1.0 g |
Skaidulų | 38.0 g |
Baltymų | 20.0 g |
Druskos | 0.05 g |
RMV - referencinė maistinė vertė.
Chia sėklomis galima mėgautis įvairiais būdais:
Chia pudingas: tai kone populiariausias būdas panudoti šias sėklas. Chia sėklas galima pamirkyti skystyje (pvz., karvės piene arba augaliniame piene), kad susidarytų pudingo konsistencija. Gautą pudingą galima pagardinti saldikliais, vaisiais ar prieskoniais.
Glotnučiai: Chia sėklas galima dėti į vaisių bei daržovių kokteilius, kad būtų padidinta maistinė vertė ir susidarytų tirštesnė tekstūra.
Kepiniai: Chia sėklas galima naudoti kepant kaip kiaušinių pakaitalą arba kaip bandelių, duonos ir kitų kepinių ingredientą.
Priedai: Chia sėklų galima pabarstyti ant jogurto, avižinių dribsnių ar dribsnių, kad suteiktumėte traškios tekstūros ir maistinių medžiagų.
Gėrimai: Chia sėklas galima dėti į vandenį ar kitus gėrimus, kad susidarytų gaivus ir drėkinantis gėrimas, bei būtų praturtinta gėrimo maistinė vertė.
Svarbu pažymėti, kad nors chia sėklos turi įvairios naudos sveikatai, jas reikėtų vartoti laikantis subalansuotos mitybos principų, o ne laikant produktą pagrindiniu mitybos šaltiniu. Kaip ir su bet kokiu maistu, svarbiausia yra saikas. Jei turite kokių nors konkrečių sveikatos problemų ar mitybos apribojimų, prieš keisdami savo mitybą, turėtumėte pasikonsultuoti su save sveikatos priežiūros specialistu.
Kanapės - puikus dietinis produktas. Kanapių sėklose gausu žmogaus organizmui ypač reikalingų Omega -3 ir Omega -6 riebalų rūgščių, baltymų, vitaminų ir skaidulinių medžiagų. Tinka daiginimui ir kanapių pienui. Naudojama kepiniams, sausiems pusryčiams, salotoms, sriuboms bei kitiems patiekalams pagardinti.
Šventkmyniai - tai petražolių šeimos augalai, savo aromatu ir skoniu primenantys kmynus. Juos galime berti ant duonos, šventkmyniai puikiai paskanins lęšių, bulvių ar kitų daržovių patiekalus.
Burnočiai kulinarijoje vartojami panašiai kaip ryžiai.
Ekologiškos sezamų sėklos be luobelės puikiai tinkamos įvairių patiekalų paskaninimui bei maistingiems užkandžiams gaminti. Turi daug skaidulinių medžiagų, yra baltymų šaltinis.
Ekologiškos moliūgų sėklos – skanus užkandis kasdienėje mityboje. Sėklos puikiai tinka kasdieniniam gaminimui, dėti į salotas, sriubas ar barstyti ant desertų.
Bolivinė balanda (kynva) yra geras baltymų šaltinis, turintis visas devynias nepakeičiamas aminorūgštis, todėl yra visavertis baltymų šaltinis. Kynvoje taip pat gausu maistinių skaidulų, vitaminų ir mineralų.
Skanu daigintos arba pakepintos! Saulėgrąžų sėklos yra populiarus užkandis bei įvairių kulinarinių patiekalų ingredientas.
Skanu daigintos arba pakepintos! Saulėgrąžų sėklos yra populiarus užkandis bei įvairių kulinarinių patiekalų ingredientas.
Ispaninio šalavijo (lot. Salvia hispanica) subtilaus skonio chia sėklas galima dėti į bet kokį receptą nepakeičiant skonio.
Ekologiški auksiniai linų sėmenys – maistingos sėklos, naudojamos maisto gamyboje.
Ekologiškos moliūgų sėklos – skanus užkandis kasdienėje mityboje. Sėklos puikiai tinka kasdieniniam gaminimui, dėti į salotas, sriubas ar barstyti ant desertų.
Ekologiškos juodųjų sezamų sėklos su luobele puikiai tinkamos įvairių patiekalų paskaninimui ir papuošimui. Turi daug skaidulinių medžiagų, yra baltymų šaltinis.
Ekologiška juodoji kynva taip pat žinoma kaip quinoa. Jis sėkmingai pakeičia tradicines kruopas ar makaronus. Puikiai tinka kaip sriubų ingredientas ir priedas prie daržovių, padažų, kepinių ir desertų.
Ekologiška raudonoji kynva taip pat žinoma kaip quinoa. Jis sėkmingai pakeičia tradicines kruopas ar makaronus. Puikiai tinka kaip sriubų ingredientas ir priedas prie daržovių, padažų, kepinių ir desertų.
Linų sėmenys yra mažos, rudos arba auksinės spalvos sėklos, išgautos iš linų augalo. Pastaraisiais metais linų sėmenys stipriai išpopuliarėjo dėl savo naudingųjų savybių, naudos sveikatai ir universalaus naudojimo kulinarijoje.
Linų sėmenys yra mažos, rudos arba auksinės spalvos sėklos, išgautos iš linų augalo. Pastaraisiais metais linų sėmenys stipriai išpopuliarėjo dėl savo naudingųjų savybių, naudos sveikatai ir universalaus naudojimo kulinarijoje.
Ekologiškos moliūgų sėklos – skanus užkandis kasdienėje mityboje. Sėklos puikiai tinka kasdieniniam gaminimui, dėti į salotas, sriubas ar barstyti ant desertų.
Kanapės - puikus dietinis produktas. Geriausia vartoti sumaltas sėklas. Galima dėti į salotas, kruopas ar kitus jūsų mėgstamus patiekalus.
Kanapės - puikus dietinis produktas. Geriausia vartoti sumaltas sėklas. Galima dėti į salotas, kruopas ar kitus jūsų mėgstamus patiekalus.
Ekologiškos juodųjų sezamų sėklos su luobele puikiai tinkamos įvairių patiekalų paskaninimui ir papuošimui. Turi daug skaidulinių medžiagų, yra baltymų šaltinis.
Skanu daigintos arba pakepintos!Saulėgrąžų sėklos - puikus energijos šaltinis.
Pienių usnis padeda apsaugoti kepenis ir palaiko virškinimą bei organizmo valymą.
Dėl didelio skaidulų kiekio psyllium sėklos tampa vis populiaresnės.
Ekologiškos sezamų sėklos be luobelės puikiai tinkamos įvairių patiekalų paskaninimui bei maistingiems užkandžiams gaminti. Turi daug skaidulinių medžiagų, yra baltymų šaltinis.
Ekologiški burnočių dribsniai gaunami iš susmulkintų burnočių sėklų.
Kanapės - puikus dietinis produktas. Kanapių sėklose gausu žmogaus organizmui ypač reikalingų Omega -3 ir Omega -6 riebalų rūgščių, baltymų, vitaminų ir skaidulinių medžiagų. Tinka daiginimui ir kanapių pienui. Naudojama kepiniams, sausiems pusryčiams, salotoms, sriuboms bei kitiems patiekalams pagardinti.
Kanapės - puikus dietinis produktas. Kanapių sėklose gausu žmogaus organizmui ypač reikalingų Omega -3 ir Omega -6 riebalų rūgščių, baltymų, vitaminų ir skaidulinių medžiagų. Tinka daiginimui ir kanapių pienui. Naudojama kepiniams, sausiems pusryčiams, salotoms, sriuboms bei kitiems patiekalams pagardinti.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite