Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
-25%
MUNG - itin maistingos ir lengvai virškinamos pupuolės. Jose yra baltymų, maistinių skaidulų, antioksidantų, vitamino B1, magnio, kalio, geležies bei vario. Šios pupuolės mažai kaloringos, tad yra puikus pasirinkimas prižiūrint svorį.
MUNG pupelės:
Turi mažai kalorijų. Mung pupelėse yra palyginti mažai kalorijų, todėl jos yra sveikas pasirinkimas tiems, kurie nori prižiūrėti ar mažinti svorį. Jos suteikia energijos be pernelyg didelio kalorijų kiekio.
Daug skaidulinių medžiagų. Mung pupelės yra puikus maistinių skaidulų šaltinis, kuris padeda virškinti ir palaiko sotumo jausmą.
Pasižymi antioksidacinėmis savybėmis: Mung pupelėse yra antioksidantų, tokių kaip flavonoidai, polifenoliai ir kiti biologiškai aktyvūs junginiai, kurie gali padėti apsaugoti organizmą nuo oksidacinio streso.
Yra baltymų šaltinis: Mung pupelės yra geras augalinės kilmės baltymų šaltinis, todėl jos yra tinkamas pasirinkimas vegetarams ir veganams. Baltymai yra būtini raumenų augimui, audinių atstatymui ir bendroms kūno funkcijoms.
Turi mažai riebalų: Mung pupelėse natūraliai yra mažai riebalų, ypač sočiųjų.
Laikymo sąlygos: atidarius laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsioje vietoje.
Sudedamosios dalys: ekologiškos Mung pupuolės.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė | 1367 kJ/324 kcal |
Riebalų | 1.2 g |
- iš kurių sočiosios riebalų rūgštys | 0.4 g |
Angliavandeniai | 46.0 g |
- iš jų cukrų | 6.6 g |
Skaidulinių medžiagų | 16.0 g |
Baltymų | 24.0 g |
Druskos | 0.04 g |
MUNG pupeles galima daiginti arba virti.
Daigintų Mung pupelių skonis primena šviežius, žalius žirnelius ir labai tinka gardinti salotas, sriubas, padažus ar tiesiog valgyti vienas.
Daiginimui - užmerkite pupeles vandenyje per naktį, ryte nuvarvinkite per sietelį ir palikti sietelyje visai dienai. Vakare praskalaukite vandeniu ir vėl palikite per naktį. Tokią procedūrą pakartokite 3-4 kartus. Kol pupelėse pradės augti uodegėlės.
100 gramų sudaigintų Mung pupelių turi apie 40 kalorijų.
Mung pupeles galima ir virti. Jokis puikiai tinka gardinti įvairius troškinius ar sriubas. Pamirkykite kelias valandas vandenyje ir virkite apie 45min.
Įdomu tai, kad sudaigintos ar išvirtos MUNG pupelės padidėja beveik tribubai. Tad jų užteks tikrai ilgam.
MUNG pupuolės labai mėgiamos ajurvedos virtuvėje.
Bolivinė balanda (kynva) yra geras baltymų šaltinis, turintis visas devynias nepakeičiamas aminorūgštis, todėl yra visavertis baltymų šaltinis. Kynvoje taip pat gausu maistinių skaidulų, vitaminų ir mineralų.
Burnočio sėklos sėklos yra geras baltymų, maistinių skaidulų ir nepakeičiamų amino rūgščių šaltinis. Pūstas burnočio sėklos skanu valgyti vienas, berti į sausus pusryčius, desertus, jogurtą ar salotas, daržovių ir ankštinių patiekalus.
Ekologiškos nekepintos grikių kruopos turi švelnų ir subtilų skonį. Dažniausiai naudojamas kaip priedas prie sriubų, troškinių, paštetų, kotletų, duonos užtepėlių.
Grikiai turi daug skaidulų, antioksidantų ir visas esmines amino rugštis, kurios itin naudingos žmogaus organizmui. Ekologiškos skrudintos grikių kruopos dažniausiai naudojamos kaip vakarienės ingredientas kartu su daržovėmis ar guliašu bei kaip priedas prie sriubų, troškinių ir paštetų.
Ekologiškos smulkintos avižos turi daug skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis.
Ekologiškos smulkintos kukurūzų kruopos, gaunamos iš kukurūzų grūdų. Iš jų ruošiama garsioji itališka polenta, kuri gali būti ir saldi, pvz,. pusryčiams su džiovintais vaisiais, ir pikantiška – prie pagrindinių patiekalų.
Ekologiškos pūstos soros puikiai tinka kaip priedas prie jogurtų, salotų, kepinių ir desertų.
Ekologiškos Mung pupuolės yra viena iš vertingiausių pupelių rūšių. Itin maistingos, skanios su daržovėmis bei kruopomis, sriubomis ar troškiniais.
Pinto pupelės puikiai dera su kukurūzų ir ryžių patiekalais, taip pat su sriubomis, padažais, troškintais patiekalais bei salotomis. Dėl bordo taškelių patiekalai su Pinto pupelėmis atrodo originalūs ir įdomūs.
Ekologiški geltonieji žirniai yra itin maistingi bei dažnai naudojami tradiciniams patiekalams, tokiems kaip žirnių sriubai arba žirnių ir spirgučių užkandžiui, gaminti.
Švelnaus skonio ekologiški raudojieji lęšiai. Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės. Dėl švelnaus skonio ypač tinka vaikų maistui. Greitai paruošiami - mirkyti nereikia.
Ekologiški avinžirniai - tai sotus maisto produktas. Turi daug augalinių baltymų bei skaidulinių medžiagų. Tinka dėti į troškinius, salotas bei sriubas.
Ekologiški avinžirniai - tai sotus maisto produktas. Turi daug augalinių baltymų bei skaidulinių medžiagų. Tinka dėti į troškinius, salotas bei sriubas.
Puikiai tinka košėms, sriuboms bei kepiniams.
Viso grūdo, aromatingi, išskirtinio skonio juodieji ryžiai.
Ekologiškas pūstas bolivinių balandų (kynva) sėklas skanu valgyti vienas, berti į sausus pusryčius, desertus, jogurtą ar salotas.
Ekologiškos nekepintos grikių kruopos turi švelnų ir subtilų skonį. Dažniausiai naudojamas kaip priedas prie sriubų, troškinių, paštetų, kotletų, duonos užtepėlių.
Grikiai turi daug skaidulų, antioksidantų ir visas esmines amino rugštis, kurios itin naudingos žmogaus organizmui. Ekologiškos skrudintos grikių kruopos dažniausiai naudojamos kaip vakarienės ingredientas kartu su daržovėmis ar guliašu bei kaip priedas prie sriubų, troškinių ir paštetų.
Grikiai turi daug skaidulų, antioksidantų ir visas esmines amino rugštis, kurios itin naudingos žmogaus organizmui. Ekologiškos skrudintos grikių kruopos dažniausiai naudojamos kaip vakarienės ingredientas kartu su daržovėmis ar guliašu bei kaip priedas prie sriubų, troškinių ir paštetų.
Miežinėse kruopose gausu angliavandenių, ir mineralinių medžiagų - magnio, fosforo, kalio, kalcio. Mokslininkai ištyrę jų savybes nustatė, kad juose yra beveik visų biologiškai aktyvių, maistinių medžiagų, kurių reikia žmogaus organizmui.
Ekologiški žalieji žirniai yra itin maistingi bei dažnai naudojami tradiciniams patiekalams, tokiems kaip žirnių sriubai arba žirnių ir spirgučių užkandžiui, gaminti.
Puikiai tinka košėms, sriuboms bei kepiniams.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Švelnaus skonio ekologiški raudojieji lęšiai. Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės. Dėl švelnaus skonio ypač tinka vaikų maistui. Greitai paruošiami - mirkyti nereikia.
Ekologiškos japoninės pupuolės (adzuki) - puikus skaidulų ir augalinių baltymų šaltinis.
Ekologiškos japoninės pupuolės (adzuki) - puikus skaidulų ir augalinių baltymų šaltinis.
Ekologiški avinžirniai - tai sotus maisto produktas. Turi daug augalinių baltymų bei skaidulinių medžiagų. Tinka dėti į troškinius, salotas bei sriubas.
Ekologiški avinžirniai - tai sotus maisto produktas. Turi daug augalinių baltymų bei skaidulinių medžiagų. Tinka dėti į troškinius, salotas bei sriubas.
Ekologiškos sorų kruopos puikiai tinka košėms, sriuboms bei kepiniams.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite