Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Šventkmynių sėklos Ajwain – stiprus prieskonis Kilęs iš Indijos, auginamas Azijoje ir Afrikoje. Idealiai tinka vegetariškiems patiekalams. Skonis primena kmynų ir čiobrelių derinį.Pasižymi aštriu aromatu su aštria nata. Sėklos yra mažos, ovalo formos bei rusvos spalvos.
Šventkmynių sėklos dažnai naudojamas Indijos kulinarijoje, siekiant suteikti patiekalams išskirtinį aromatą ir skonį, ypač gaminant duoną ar lęšių troškinius. Jis taip pat naudojamas marinuojant agurkus, gaminant užkandžius ir prieskonių mišinius. Šventkmynių sėklų atveria didelę skonių paletę - yra kartus ir gaižus, šildantis, intensyvus, panašus į kmyną ar kmyninį kuminą, bet itin stiprus. Net mažas šio prieskonio kiekis gali nustelbti viso patiekalo aromatą.
Manoma, kad ajwain gali būti naudojamas ne tik kulinarijoje, bet ir turi gydomųjų savybių, o Indijos tradicinėje medicinoje naudojamas dėl virškinimą skatinančių ir pilvo putimą mažinančių savybių.
Laikymo sąlygios: Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje, atokiau nuo saulės spindulių.
Sudedamosios dalys: 100 % šventkmynių sėklos Ajwain.
Supakuota aplinkoje,kurioje laikomi žemės riešutai, sezamo sėklos, gliuteno turintys produktai, kviečiai, pieno milteliai, soja ir garstyčios.
Naudokite šventkmynių sėklas gamindami pikantiškus užkandžius, taip pat skaninkite daržovių patiekalus ar tiesiog barstykite ant duonos.
Štai keli įprasti ajwain naudojimo būdai:
Duona ir paplotėliai: Ajwain yra populiarus indiškos duonos ir paplotėlių priedas. Gamindami chapatis, parathas ar naan į tešlą galite įberti šaukštelį ar du ajwain sėklų. Sėklos ne tik pagerina skonį, bet ir skatina virškinimą.
Daržovių patiekalai: pabarstykite žiupsneliu ajwain sėklų ant virtų daržovių patiekalų, pavyzdžiui, keptų bulvyčių arba troškintų patiekalų. Aromatingas ajwain skonis papildys įvairių daržovių skonį.
Ankštiniai augalai ir lęšiai: Ajwain įberkite į lęšių ir ankštinių augalų patiekalus gaminimo metu. Jis gerai dera su dals (lęšių sriubomis).
Ryžių patiekalai: Ajwain sėklų galite įdėti į ryžių patiekalus, pavyzdžiui, biryanis arba pulao, kad suteiktumėte papildomo aromato ir skonio.
Marinatai: Ajwain sėklų galite pridėti į marinuotų agurkų mišinį.
Šiaurės Indijos virtuvei būdingas prieskonių mišinys. Suteikia ypatingą skonį ir aromatą daržovių, ankštinių, mėsos patiekalams. Prieskoniai dedami baigiant ruošti patiekalą.
Saldžiai aitraus skonio prieskonis. Tinka naudoti paukštienos ir vaisių patiekalų ruošimui. Taip pat kepant bandeles ir pyragus.
Specifinio skonio ir kvapo. Naudojama nedideliais kiekiais dėl itin stipraus kvapo. Patiekalams suteikia pikantiško skonio, dažnai pakeičia svogūnus ir česnakus. Ypač tinka ankštinių ir bulvių patiekalams.
Universalus prieskonių mišinys, puikiai tinkantis picoms, sumuštiniams, salotoms, užkandžiams. Puikiai tinka patiekalams su sūriu ir varške. Be konservantų. Be skonio stipriklių. Be dirbtinių dažiklių.
Ypatingo aromato ir unikalaus saldžiai aitraus skonio egzotiškas prieskonis. Tinka saldiems patiekalams ir gėrimams - košei, plovui, jogurtui, šokoladui, vaisių salotoms, tortams, meduoliams, keksams, kompotams, duonai, sausainiams, kavai ir arbatai - gardinti.Nevartoti termiškai neapdoroto.
„Panch Puran“ yra populiarus bengališkas prieskonių mišinys, pagamintas iš 5 dažniausiai naudojamų egzotiškų prieskonių, o „panch“ bengališkai reiškia penkis.
Kumino sėklos naudojamos sriuboms, troškiniams, gėrimams gardinti.
Juodieji pipirai – pats populiariausias ir žinomiausias prieskonis pasaulyje, dar vadinamas „prieskonių karaliumi“.
Pankolio sėklos yra patrauklaus kvapo, saldaus skonio, primenantis anyžius arba saldymedį.
Primena anyžių, tačiau turi stipresnį saldymedžio skonį.
Aštroko, išraiškingo skonio, todėl tinka ruošiant salotas, humusą, ant sumuštinių ar daržovių.
Garstyčių skonis aitrus, bet ne kaip pipirai. Jis yra silpnesnis ir turi riešutų skonį.
Prieskoniai padeda sukurti išskirtinio skonio patiekalus.
Rausvųjų pipirų aromatas yra sodrus, primena gėlių, o skonis – saldokas našlaičių.
Kalendrų sėklos yra universalus prieskonis, turintis aitriai saldų skonį ir primenantis džiovintą apelsino žievelę.
Tobulai suderintas juodųjų, baltųjų, rausvųjų ir žaliųjų pipirų aromatas.
Kalendra yra ne tik labai kvapni, bet ir nepaprastai naudinga.
Džiovinti česnakų milteliai suteikia valgiams kvapnų aromata ir puikiai pakeičia šviežią česnaką.
Žinomas kaip „saldusis kmynas“. Atrodo kaip kmynų sėklos, tik šiek tiek didesnės ir skirtingos spalvos. Skonis primena anyžių arba saldymedį. Tinka gardinti duoną, žuvies ir mėsos patiekalus, troškinius. Tinka gerti kaip arbatą.
Šventkmyniai - tai petražolių šeimos augalai, savo aromatu ir skoniu primenantys kmynus. Juos galime berti ant duonos, šventkmyniai puikiai paskanins lęšių, bulvių ar kitų daržovių patiekalus.
Ciberžolė yra pagrindinis daugelio tradicinių patiekalų ingredientas, ypač Indijos virtuvėje, taip pat naudojamas arbatoms, lattei ir kitiems gėrimams gardinti. Švelniai aitraus ir kartaus skonio prieskonis, patiekalams suteikiantis gelsvą atspalvį.
Ciberžolė yra pagrindinis daugelio tradicinių patiekalų ingredientas, ypač Indijos virtuvėje, taip pat naudojamas arbatoms, lattei ir kitiems gėrimams gardinti. Švelniai aitraus ir kartaus skonio prieskonis, patiekalams suteikiantis gelsvą atspalvį.
Džiovintų mangų Amchur milteliai - gaminami iš žalio mango, yra vaisinio, saldžiarūgščio skonio su kamparo ir sakų natomis.
Tradicinis indiškas prieskonių mišinys - Garam Masala. Gaminkite autentiškus patiekalus įdėdami visai nedaug pastangų.
2 pakuočių rinkinys po 150g. Džiovinti česnakų milteliai suteikia valgiams kvapnų aromata ir puikiai pakeičia šviežią česnaką.
Pakuotė atitinka 4 kiaušinius. Be glitimo. Tinkama veganams.
„Alce Nero“ ekologiškas daržovių sultinys kubeliais. Skanus mišinys lengvam naudojimui. Puikiai tinka gaminti sultinius, sriubas, padažus. Pakuotėje yra 10 vnt. kubelių, kuriuos patogu naudoti ir dozuoti. Be palmių aliejaus.
„Alce Nero“ ekologiškas daržovių sultinys yra be palmių aliejaus ir mielių. Skanus mišinys lengvam naudojimui. Puikiai tinka gaminti sultinius, padažus, gardinti pagrindinius patiekalus, įvairius ryžių valgius.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite