Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Lęšiai yra maži ankštiniai augalai, manoma, kilę iš Vidurinių Rytų, tačiau dabar auginami visame pasaulyje, ypač Azijoje, Afrikoje ir Europoje.
Lęšiai yra puikus, maistingas, nebrangus ir universalus ingredientas, tinkantis įvairiausiems patiekalams. Dėl savo turtingos maistinės sudėties daugiausia lęšiai yra naudojami vegetariniams ir veganiškiems patiekalams.
Lęšiai turi mažai riebalų, juose gausu baltymų, skaidulų, kalio, folio rūgšties ir geležies.
Nors esama daugybė lęšių rūšių, populiariausios šios:
Ekologiški juodieji lęšiai (Beluga)
Ekologiški prancūziški žalieji lęšiai
Gana stambūs, su storesne luobele, šiek tiek intensyvesnio skonio palyginus su žaliaisiais lęšiais. Rujųjų lęšių spalva gali varijuoti nuo švelniai rusvos iki tamsiai rudos. Verdant nepraranda formos.
Labai tinka ryžių patiekalams, sriuboms, salotoms, apkepams, pikantiškiems pyragams, kaip įdaras.
Gaminimas: virti santykiu 1:2 apie 30–40 minučių. Prieš verdant rekomenduojama pusvalandį ar valandą pamirkyti.
Receptas:
Rudųjų lęšių ir saldžiųjų bulvių karis
Šiltos ir aštrios lęšių salotos su imbieru
Gana miltingi, švelnaus skonio ir aromatingi lęšiai.
Labiausiai tinka salotoms, troškiniams, įvairių patiekalų įdarams. Pagardinus įvairiais prieskoniais žalieji lęšiai yra puikus garnyras įvairiems patiekalams.
Gaminimas: virti santykiu 1:3 apie 40 - 45 minutes. Prieš tai nemirkyti.
Receptai:
Kreminis žaliųjų lęšių ir kokosų pieno karis
Salotos su bolivine balanda ir žaliaisiais lęšiais
Žaliųjų lęšių karis su rudaisiais ryžiais
Spalva gali varijuoti nuo švelniai auksinės iki ryškiai oranžinės spalvos. Tiesa, išvirti šiek tiek nublunka. Raudieji lęšiai yra be luobelių, todėl virdami jie suminkštėja greičiausiai iš visų rūšių.
Raudonieji lęšiai labiausiai tinka tirštoms sriuboms, košėms bei azijietiškiems patiekalams. Taip pat galima naudoti salotoms.
Gaminimas: virti santykiu 1:3 apie 25 minutes. Prieš tai nemirkyti.
Receptai:
Raudonųjų lęšių ir cukinijų kepsneliai
Turkiški veganiški raudonųjų lęšių kotletai
EKOLOGIŠKI JUODIEJI LĘŠIAI "BELUGA"
Juodos spalvos, išraiškingo skonio, smulkūs. Virdami nesukrenta.
Juodieji lęšiai puikiai tinka kaip garnyras mėsos patiekalams, taip pat salotoms, ryžių ar daržovių patiekalams.
Gaminimas: virti santykiu 1:2 apie 20 – 25 minutes. Nemirkyti.
Receptas:
Juodųjų (Beluga) lęšių ir skrudintų žiedinių kopūstų patiekalas
Gaivios saulėje džiovintų pomidorų ir juodųjų lęšių salotos
EKOLOGIŠKI PRANCŪZIŠKI ŽALIEJI LĘŠIAI
Turtingo skonio, su pipirų prieskoniu. Verdant išlieka birūs.
Kaip ir įprasti žalieji lęšiai, šie taip pat puikiai tinka salotoms, sriuboms, troškiniams, kaip įdaras bei kaip garnyras įvairiems patiekalams, ypač žuvies.
Gaminimas: virti santykiu 1:2apie 30 minučių. Nemirkyti.
Žalieji lęšiai yra geras augalinių baltymų šaltinis.
Žalieji lęšiai yra geras augalinių baltymų šaltinis.
Švelnaus skonio ekologiški raudojieji lęšiai. Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės. Dėl švelnaus skonio ypač tinka vaikų maistui. Greitai paruošiami - mirkyti nereikia.
Švelnaus skonio ekologiški raudojieji lęšiai. Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės. Dėl švelnaus skonio ypač tinka vaikų maistui. Greitai paruošiami - mirkyti nereikia.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Švelnaus skonio ekologiški raudojieji lęšiai. Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės. Dėl švelnaus skonio ypač tinka vaikų maistui. Greitai paruošiami - mirkyti nereikia.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite