Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Jums reikės:
200 g ekologiškų rudųjų lęšių;
3 saliero stiebų;
2–3 pomidorų;
150 ml naminio jogurto (arba tiek pat pirktinio be priedų);
½ šaukštelio „curry“ prieskonių mišinio;
½ šaukštelio ekologiškos maltos ciberžolės;
¼ šaukštelio asafetidos;
¼ šaukštelio maltų ekologiškų juodųjų pipirų;
nykščio dydžio imbiero gumbo gabaliuko;
½ raudonos aitriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;
šluotelės petražolių, nuplautų ir smulkiai sukapotų;
druskos (pagal skonį);
kupino šaukšto išvalyto lydyto sviesto „ghee“
Ruošimo eiga
Lęšius užpilkite verdančiu vandeniu ir atidėkite valandai brinkti. Po valandos nupilkite, perplaukite švariu vandeniu, užpilkite nauju vandeniu, pasūdykite ir pastatykite virti. Virkite 15–20 minučių, tačiau stebėkite, kad lęšiai nepervirtų ir neišsileistų. Tuo metu nulupkite imbierą ir smulkiai sutarkuokite. Reikalingas tik minkštimas, plaušus išmeskite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Stambiai supjaustykite. Salierus supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje išlydykite ir įkaitinkite sviestą „ghee“ arba aliejų. Suberkite asafetidą, sudėkite aitriąją papriką ir sutarkuotą imbierą. Išmaišykite, pakepkite ir po keliolikos sekundžių sudėkite salierą. Prisukite ugnį ir leiskite salierui išsitroškinti. Jei reikia, keptuvę uždenkite. Po 7–10 minučių sudėkite pomidorus, juoduosius pipirus, „curry“, ciberžolę ir šiek tiek pasūdykite. Troškinkite maišydami 3–5 minutes, kol pomidorai truputėlį įšils. Tik neperkepkite – pomidoro gabalėliai turi likti neišsileidę. Išvirusius lęšius nukoškite, labai gerai nuvarvinkite, kad neliktų drėgmės, ir sudėkite į salotinę. Užpilkite troškintais salierais ir pomidorais. Išmaišykite ir leiskite šiek tiek praaušti. Supilkite jogurtą ir sudėkite smulkiai sukapotas petražoles. Viską gerai išmaišykite. Patiekite dar šiltas, tačiau skanios ir ataušusios. Patiekite su skrudinta duona ir grilyje, lauže arba orkaitėje keptais baklažanais, cukinijomis ir paprikomis.
Išeiga: 4 porcijos.
Receptas: balarama.lt
Ši druska gaunama iš Himalajų kalnų papėdės. Visiškai natūrali, neapdorota ir chemiškai nevalyta.
Specifinio skonio ir kvapo. Naudojama nedideliais kiekiais dėl itin stipraus kvapo. Patiekalams suteikia pikantiško skonio, dažnai pakeičia svogūnus ir česnakus. Ypač tinka ankštinių ir bulvių patiekalams.
Ghee - tai grynas sviestas, idealūs kulinariniai riebalai, tinkantys kepimui (išlaiko labai aukštą temperatūrą). Taip pat puikiai tinka košėms, sriuboms, troškiniams pagardinti. Be laktozės.
Ši ekologiška malta ciberžolė - švelniai aitraus ir kartaus skonio prieskonis, patiekalams suteikiantis gelsvą atspalvį.
Juodieji pipirai – pats populiariausias ir žinomiausias prieskonis pasaulyje, dar vadinamas „prieskonių karaliumi“.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite