Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Turkiški veganiški raudonųjų lęšių kotletai

    Šie veganiški lęšių kotletai yra tradicinis turkiškas patiekalas, pagamintas iš raudonųjų lęšių ir bulguro ir dažniausiai patiekiamas su salotomis ir žolelėmis.

    Jums reikės:

    1 puodelio ekologiškų raudonųjų lęšių
    1 ½ puodelio susmulkinto ekologiško bulguro kruopų
    3 šaukštų alyvuogių aliejaus
    1 susmulkinto svogūno
    4 skiltelių česnako
    2 šaukštų pomidorų pastos
    1 ½ puodelio kapotų šviežių petražolių
    1 puodelio susmulkinto žalio svogūno
    1 arbatinio šaukštelio kmynų
    ½ šaukštelio druskos
    ¼ šaukštelio ekologiško juodųjų pipirų
    1 arbatinio šaukštelio aleppo pipirų
    ⅓ puodelio alyvuogių aliejaus

    Gaminimas:

    1. Puode išvirkite raudonuosius lęšius santykiu 1:3 (3 puodeliais vandens), kol lęšiai sugers vandenį ir pilnai išvirs.

    2. Išjunkite ugnį, supilkite bulguro kruopas ir uždenkite dangčiu. Palikite 30 minučių.

    3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite svogūną bei česnaką iki auksinės spalvos. Įpilkite pomidorų pastos ir pakaitinkite keletą minučių. Išjunkite šilumą.

    4. Į didelį dubenį sudėkite raudonųjų lęšių ir bulguro kruopų mišinį. Įdėkite svogūnų mišinį ir išmaišykite.

    5. Į mišinį sudėkite prieskonius, alyvuogių aliejų ir gerai išmaišykite. 

    6. Suformuokite lęšių kotletus ir sudėkite ant lėkštės. Valandai palikite atvėsti šaldytuve ir patiekite su šviežia citrina ir salotomis.

    Išeiga: 5 porcijos. 

    --

    Receptas: unicornsinthekitchen.com

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite