Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

Reduced price!
Ekologiški juodieji lęšiai "Beluga" EKO PLANET, 500 g

-40%

Ekologiški juodieji lęšiai "Beluga" EKO PLANET, 500 g

3,35 € su PVM

5,59 € su PVM

Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: EP-JLES-500

Sertifikatai:

LT EKO-001
Non-EU Agriculture
Galiojimo data: 2024-12-30

Apie prekę

Beluga lęšiai, taip pat žinomi kaip juodieji lęšiai, yra mažų, apvalių lęšių rūšis, kuri savo pavadinimą gavo iš panašumo į beluga ikrus dėl savo blizgios juodos spalvos. Šie lęšiai yra populiari kulinarijoje naudojamų lęšių įvairovė ir yra žinomi dėl sodraus, žemiško skonio ir tvirtos tekstūros.

Beluga lęšiai dažnai naudojami salotoms, sriuboms, troškiniams ir garnyrams. Jie gerai išlaiko formą net ir po virimo, todėl tinka patiekalams, kuriuose norite, kad lęšiai liktų nepažeisti ir netaptų purūs. Dėl savo įspūdingos išvaizdos jie dažnai naudojami norint suteikti patiekalams vizualinio patrauklumo, ypač kai kontrastuoja su kitais spalvingais ingredientais.

Kaip ir kitų rūšių lęšiai, beluga lęšiai taip pat yra geras baltymų, skaidulų ir įvairių būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Palyginti su kai kuriais kitais ankštiniais augalais, jie iškepa gana greitai ir prieš gaminant nereikia mirkyti, todėl yra patogus pasirinkimas valgant.

Eko planet juodieji beluga lęšiai gaminami iš lęšių užaugintų pagal ekologinio ūkininkavimo principus. Ekologinis ūkininkavimas paprastai apima sintetinių pesticidų, herbicidų ir genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) naudojimo vengimą ir tvarių bei aplinką tausojančių žemės ūkio metodų propagavimą.

Vienas iš ekologiškų maisto produktų pranašumų yra tas, kad juose gali būti mažiau kenksmingų sintetinių cheminių medžiagų, naudojamų tradiciniame ūkininkavime, likučių. Be to, remiant ekologinį žemės ūkį galima skatinti tvaresnę ir aplinką tausojančią ūkininkavimo praktiką.

Laikymo sąlygos: atidarius pakuotę laikyti sandariai, vėsioje ir sausoje vietoje.

Gamintojas: UAB Eko Planet
Kilmės šalis: Ne ES

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiški juodieji lęšiai.

Svarbu: supakuota aplinkoje, kurioje pakuojami žemės ir kiti riešutai, sezamai, sojų ir glitimo turintys produktai.

Maistinė vertė

Maistinė vertė 100 g

Energinė vertė 1241 kJ/ 296 kcal
Riebalų 1.1 g
       - iš kurių sočiųjų     0.2 g
Angliavandenių 30 g
      - iš kurių cukrų 2.0 g
Skaidulinių medžiagų 10.7 g
Baltymų 26 g
Druskos 0.02 g

Naudojimas

Unikalios išvaizdos ir sodrios tekstūros Beluga lęšiai gali būti naudojami įvairiems patiekalams, suteikiantiems skonį, maistingumą ir vizualinį patrauklumą. Štai keletas idėjų, kaip naudoti beluga lęšius:

Salotos: Beluga lęšiai puikiai tinka salotoms. Virkite lęšius, kol suminkštės, bet vis dar tvirti, tada leiskite jiems atvėsti, prieš sumaišydami su pjaustytomis daržovėmis, žolelėmis ir kvapniu padažu. Jie suteikia salotoms malonios tekstūros.

Sriubos ir troškiniai: į sriubas ar troškinius įpilkite virtų beluga lęšių, kad pagerintumėte jų maistinę vertę ir gautumėte šiek tiek kramtomąją tekstūrą. Jie puikiai tinka sočiose daržovių sriubose, pupelių troškiniuose ir net mėsos sriubose.

Garnyrai: patiekite virtus beluga lęšius kaip garnyrą, pagardintus žolelėmis, prieskoniais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Jie puikiai dera su keptomis daržovėmis, ant grotelių kepta mėsa ar žuvimi.

Įdarytos daržovės: jet nevalgote mėsos, paprikas, cukinijas ar kitas daržoves įdarykite virtų beluga lęšių, ryžių arba kuskuso, pjaustitų daržovių ir prieskonių mišiniu. Kepkite, kol daržovės suminkštės ir skoniai susimaišys.

Meksikietiškos tacos su lęšiais: naudokite virtus beluga lęšius kaip taco įdarą. Pagardinkite juos taco prieskoniais ir patiekite su mėgstamais taco priedais, tokiais kaip salotos, pomidorai, sūris ir salsa.

Šaltosios lęšių salotos: sukurkite šaltas lęšių salotas, sumaišydami virtus beluga lęšius su kubeliais pjaustytais agurkais, vyšniniais pomidorais, raudonuoju svogūnu, fetos sūriu ir mėgiamu vinegretu.

Nepamirškite prieš gamindami lęšius nuplauti ir surūšiuoti, kad pašalintumėte nešvarumus. Virimo laikas gali skirtis, tačiau beluga lęšiai paprastai gaminami maždaug 20–25 minutes. Geriausia juos stebėti ir gaminant patikrinti, ar jie išvirę.

Nedvejodami būkite kūrybingi ir eksperimentuokite su įvairiais ingredientais ir skoniais, kad surastumėte mėgstamą būdą naudoti beluga lęšius gaminant maistą. Bon appetit!

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiški juodieji lęšiai "Beluga" EKO PLANET, 500 g

Ekologiški juodieji lęšiai "Beluga" EKO PLANET, 500 g

Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.