Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ciberžolė, dar vadinama kurkuma (lot. Curcuma longa) – tropinis daugiametis imbierinių šeimos žolinis augalas, kurio tėvynė – Pietryčių Indija. Ten šis augalas auga natūraliai. Kaip prieskonis ciberžolės auginamos Šri Lankoje, Indonezijoje, Kinijoje, Japonijoje ir kt. tropiniuose regionuose.
Ciberžolę naudokite įvairiuose padažuose, sriubose, trošiniuose bei įvairiausiuose mėsos ar žuvies patiekaluose.
Ciberžolė yra šilto, kartaus skonio ir dažnai naudojama kario milteliuose ir įvairiuose patiekaluose, kad suteiktų spalvą ir skonį. Be kulinarinio naudojimo, ciberžolė yra naudojama tradicinėje medicinoje dėl priešuždegiminių, antioksidacinių ir antimikrobinių savybių.
Įdomu! Štai kai kurios galimos ciberžolės naudos sveikatai:
1. Priešuždegiminės savybės: Manoma, kad ciberžolė turi natūralų priešuždegiminį poveikį, kuris gali padėti susidoroti su uždegiminėmis ligomis.
2. Antioksidacinis aktyvumas: Ciberžolė pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, kurios gali padėti neutralizuoti laisvuosius radikalus organizme, kurie turi įtakos senėjimui ir įvairioms ligoms.
3. Sąnarių sveikata: Kai kurie žmonės ciberžolę vartoja kaip maisto papildą, kad palaikytų gerą sąnarių sveikatą ir palengvintų artrito simptomus.
4. Virškinimo sveikata: ciberžolė tradiciškai naudojama virškinimui gerinti ir pilvo pūtimui mažinti.
5. Širdies sveikata: Kai kurie tyrimai rodo, kad ciberžolė gali turėti naudos širdies sveikatai, nes pagerina endotelio (kraujagyslių gleivinės) funkciją ir sumažina širdies ligų riziką.
6. Smegenų sveikata: Šiuo metu vykdomi galimo neuroprotekcinio kurkumino poveikio tyrimai, o tai rodo, kad jis gali turėti įtakos smegenų sveikatai ir mažinant neurodegeneracinių ligų riziką.
Ekologiški prieskoniai auginami ir apdorojami naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad prieskoniai būtų apsaugoti nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jos paveikiamos dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje, tamsioje vietoje.
Sudedamosios dalys: ekologiška malta ciberžolė.
Supakuota aplinkoje kurioje yra glitimo turinčių produktų, riešutų, sezamų, sojų.
Naudokite įvairiuose padažuose, sriubose, trošiniuose bei įvairiausiuose mėsos ar žuvies patiekaluose.
Nuo seno ciberžolių šakniastiebiai vartojami ne tik kaip prieskoniai, bet ir kaip vaistiniai augalai. Prieskoniams ciberžolių šakniastiebiai verdami ir garinami, siekiant užfiksuoti pageidaujamą atspalvį ir suskaidyti krakmolą. Vėliau šakniastiebiai džiovinami saulėje ir sumalami. Ciberžolės pasižymi maloniais medžio ir sausos žemės aromatais, švelniai karčiu ir aitriu skoniu.
„Panch Puran“ yra populiarus bengališkas prieskonių mišinys, pagamintas iš 5 dažniausiai naudojamų egzotiškų prieskonių, o „panch“ bengališkai reiškia penkis.
Kumino sėklos naudojamos sriuboms, troškiniams, gėrimams gardinti.
Juodieji pipirai – pats populiariausias ir žinomiausias prieskonis pasaulyje, dar vadinamas „prieskonių karaliumi“.
Pankolio sėklos yra patrauklaus kvapo, saldaus skonio, primenantis anyžius arba saldymedį.
Primena anyžių, tačiau turi stipresnį saldymedžio skonį.
Aštroko, išraiškingo skonio, todėl tinka ruošiant salotas, humusą, ant sumuštinių ar daržovių.
Garstyčių skonis aitrus, bet ne kaip pipirai. Jis yra silpnesnis ir turi riešutų skonį.
Prieskoniai padeda sukurti išskirtinio skonio patiekalus.
Rausvųjų pipirų aromatas yra sodrus, primena gėlių, o skonis – saldokas našlaičių.
Kalendrų sėklos yra universalus prieskonis, turintis aitriai saldų skonį ir primenantis džiovintą apelsino žievelę.
Tobulai suderintas juodųjų, baltųjų, rausvųjų ir žaliųjų pipirų aromatas.
Kalendra yra ne tik labai kvapni, bet ir nepaprastai naudinga.
Džiovinti česnakų milteliai suteikia valgiams kvapnų aromata ir puikiai pakeičia šviežią česnaką.
Žinomas kaip „saldusis kmynas“. Atrodo kaip kmynų sėklos, tik šiek tiek didesnės ir skirtingos spalvos. Skonis primena anyžių arba saldymedį. Tinka gardinti duoną, žuvies ir mėsos patiekalus, troškinius. Tinka gerti kaip arbatą.
Šventkmyniai - tai petražolių šeimos augalai, savo aromatu ir skoniu primenantys kmynus. Juos galime berti ant duonos, šventkmyniai puikiai paskanins lęšių, bulvių ar kitų daržovių patiekalus.
Ciberžolė yra pagrindinis daugelio tradicinių patiekalų ingredientas, ypač Indijos virtuvėje, taip pat naudojamas arbatoms, lattei ir kitiems gėrimams gardinti. Švelniai aitraus ir kartaus skonio prieskonis, patiekalams suteikiantis gelsvą atspalvį.
Ceilono cinamonas yra švelnesnio ir šiek tiek saldesnio skonio, palyginus jį su įprastu cinamonu. Jis dažnai laikomas kokybiškesniu, o kai kurie mėgsta jį dėl subtilesnio skonio. Ceilono cinamonu gardinkite įvairius patiekalus, kepinius, salotas, arbatą.
Džiovintų mangų Amchur milteliai - gaminami iš žalio mango, yra vaisinio, saldžiarūgščio skonio su kamparo ir sakų natomis.
Tradicinis indiškas prieskonių mišinys - Garam Masala. Gaminkite autentiškus patiekalus įdėdami visai nedaug pastangų.
Pakuotė atitinka 4 kiaušinius. Be glitimo. Tinkama veganams.
„Alce Nero“ ekologiškas daržovių sultinys kubeliais. Skanus mišinys lengvam naudojimui. Puikiai tinka gaminti sultinius, sriubas, padažus. Pakuotėje yra 10 vnt. kubelių, kuriuos patogu naudoti ir dozuoti. Be palmių aliejaus.
„Alce Nero“ ekologiškas daržovių sultinys yra be palmių aliejaus ir mielių. Skanus mišinys lengvam naudojimui. Puikiai tinka gaminti sultinius, padažus, gardinti pagrindinius patiekalus, įvairius ryžių valgius.
LEBENSBAUM čili pipirai puikiai tinka mėsai, paukštienai ir konservams pagardinti. Šie prieskoniai yra intensyvaus, aštraus skonio
„Lebensbaum“ ekologiška malta saldžioji paprika – vaisinis saldumas su trupučiu pikantiško skonio. Puikiai tinka gardinti daržovių, paukštienos patiekalus, troškinius, sriubas, padažus.
Pankolio sėklos yra patrauklaus kvapo, saldaus skonio, primena anyžių.
Bazilikas – išskirtinio kvapo augalas, užsitarnavęs karališką vardą dėl skoninių ir gydomųjų savybių, Bazilikas- puikus prieskonis bei papildas kulinarijoje.
Ceilono cinamonas yra švelnesnio ir šiek tiek saldesnio skonio, palyginus jį su įprastu cinamonu. Jis dažnai laikomas kokybiškesniu, o kai kurie mėgsta jį dėl subtilesnio skonio. Ceilono cinamonu gardinkite įvairius patiekalus, kepinius, salotas, arbatą.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite