Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Šį aromatingą, skonio kupiną karį rekomenduojame patiekti su ryžiais arba duonele.
Jums reikės:
1 šaukštelio maltų kmynų
1 šaukštelio maltos kalendros
½ šaukštelio maltos ciberžolės
1 didelio baklažano
2 šaukštų pomidorų tyrės
½ žalios aitriosios paprikos, smulkiai pjaustytos
1 cm ilgio imbiero gabalėlio, nulupto ir smulkiai supjaustyto
2 šaukštelių cukraus
½ - 1 šaukšto rapsų aliejaus
3 svogūnų laiškų, susmulkintų
Ryšulėlio kalendros, susmulkintos
Karį rekomenduojama patiekti su: virtais ryžiais, natūraliu jogurtu (arba veganiška jo alternatyva), indiška duonele „roti“, citrinos skiltele.
Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišykite sausus prieskonius bei vieną šaukštelį druskos. Atidėkite į dubenį į šalį.
2. Baklažaną supjaustykite 1 cm apskritimais, tada aštriu peiliu įpjaukite abi kiekvieno apskritimo puses. Įtrinkite prieskonių mišiniu, kol gerai pasidengs (turėtumėte sunaudoti visą mišinį). Į tuščią prieskonių dubenį įpilkite 150 ml vandens su pomidorų tyrele, aitriąją paprika, imbieru ir cukrumi. Atidėkite į šalį.
3. Didelėje nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir išdėliokite baklažanus. Jei reikia, baklažanų apskritimai keptuvėje gali persidengti. Apkepkite 5 minutes iš kiekvienos pusės arba kol paruduos iki auksinės spalvos. Supilkite skystą mišinį iš dubens, užvirkite, uždenkite ir virkite 15-20 minučių, retkarčiais apversdami baklažanus. Jei karis atrodo sausas, gali tekti įpilti iki 100 ml daugiau vandens. Galite papildomai pagardinti prieskoniais.
4. Užberkite smulkintų svogūnų laiškų bei kalendrų. Karį patiekite su ryžiais, jogurtu, duonele bei citrinos griežinėliu.
Išeiga: 2 porcijos.
Receptas: bbcgoodfood.com
Aromatingas prieskonis, plačiai naudojamas indų virtuvėje.
Kalendrų sėklos yra universalus prieskonis, turintis aitriai saldų skonį ir primenantis džiovintą apelsino žievelę.
Ciberžolė yra pagrindinis daugelio tradicinių patiekalų ingredientas, ypač Indijos virtuvėje, taip pat naudojamas arbatoms, lattei ir kitiems gėrimams gardinti. Švelniai aitraus ir kartaus skonio prieskonis, patiekalams suteikiantis gelsvą atspalvį.
Ciberžolė yra pagrindinis daugelio tradicinių patiekalų ingredientas, ypač Indijos virtuvėje, taip pat naudojamas arbatoms, lattei ir kitiems gėrimams gardinti. Švelniai aitraus ir kartaus skonio prieskonis, patiekalams suteikiantis gelsvą atspalvį.
3 pakuočių rinkinys po 200g. Ciberžolė yra pagrindinis daugelio tradicinių patiekalų ingredientas, ypač Indijos virtuvėje, taip pat naudojamas arbatoms, lattei ir kitiems gėrimams gardinti. Švelniai aitraus ir kartaus skonio prieskonis, patiekalams suteikiantis gelsvą atspalvį.
Ciberžolė yra pagrindinis daugelio tradicinių patiekalų ingredientas, ypač Indijos virtuvėje, taip pat naudojamas arbatoms, lattei ir kitiems gėrimams gardinti. Švelniai aitraus ir kartaus skonio prieskonis, patiekalams suteikiantis gelsvą atspalvį.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite