Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Špinatų ir tofu karis

    Špinatų ir tofu karis

    Šis karis yra veganiška Palak Paneer (indiško špinatų ir saldaus pieno sūrio-panyro kario) versija.  Tad ruošdami šį karį galite pasirinkti jums priimtinesnį sūrį: tofu arba panyrą.

    .Jums reikės:

    6-7 puodelių špinatų

    4-5 puodelių vandens

    1–½ puodelio tofu arba panyro sūrio (supjaustytos kąsnio dydžio kubeliais)

    1 smulkiai supjaustyto pomidoro

    Aitriosios paprikos pagal skonį (prideda aštrumo)

    1 smulkiai supjaustyto svogūno

    2 šaukštelių imbiero česnako pastos (tiesiog sutrinkite imbierą ir česnaką blenderyje su trupučiu vandens)

    1 šaukštelio kumino sėklų

    Dviejų lauro lapų

    1 šaukštelio paprikos miltelių

    Šlakelio citrinos sulčių

    2 šaukštelių Garam Masala prieskonių mišinio

    2 šaukštelių maltos kalendros

    ½ šaukštelio ciberžolės

    2 šaukštų alyvuogių aliejaus arba kito augalinio aliejus

    Druskos pagal skonį

     

     Gaminimas:

    1.        Puode užvirkite apie 6 puodelius vandens, sudėkite špinatus ir virkite juos 1 minutę. Tada nupilkite vandenį ir maždaug 2 minutėms sudėkite špinatus į visiškai šaltą vandenį. Netrukus išimkite špinatus iš vandens ir atidėkite juos į šalį.
    2.        Špinatams atvėsus sutrinkite juos trintuve (blenderyje) iki vientisos masės.
    3.        Keptuvę padenkite keliais lašais aliejaus ir pakepinkite tofu kubelius. Atidėkite į šalį.
    4.        Į keptuvę įpilkite 2 šaukštus aliejaus, o kai aliejus įkais, sudėkite kumino sėklas ir lauro lapus. Pakaitinus kumino sėklas, suberkite svogūnus, aitriąsias paprikas ir maišydami pakepinkite kelias minutes, kol svogūnai taps auksinės rusvos spalvos. Tada įpilkite imbiero-česnako pastos ir gerai išmaišykite. Sudėkite pomidorus ir leiskite jiems pavirti 2-3 minutes. Pomidorai turi tik suminkštėti, bet ne visai suglebti. Suberkite kalendrą, ciberžolę, paprikos miltelius, druską, ir palaikykite ant mažos ugnies dar maždaug minutę. Dabar sudėkite špinatų tyrę ir viską gerai išmaišykite. Virkite ant mažos ugnies dar 4-5 minutes. Retkarčiais pamaišykite.
    5.        Pagaliau galite į špinatų tyrę sudėti tofu arba panyrą. Įberkite garam masala mišinio. Viską gerai išmaišykite. Virkite dar minutę ar dvi... Jūsų patiekalas paruoštas! Rekomenduojame patiekti su ryžiais ir trupučiu indiško jogurtinio padažo.

     

    Išeiga: 2 porcijos

    Receptas: glutenfreeindian.com

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite