Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

Ekologiški linų sėmenys EKO PLANET, 1 kg

7,59 € su PVM

Linų sėmenys yra mažos, rudos arba auksinės spalvos sėklos, išgautos iš linų augalo. Pastaraisiais metais linų sėmenys stipriai išpopuliarėjo dėl savo naudingųjų savybių, naudos sveikatai ir universalaus naudojimo kulinarijoje.

Išparduota.

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: EP-LINS-1000

Sertifikatai:

LT-EKO-001
Non EU Agriculture

Apie prekę

Linų sėmenys, taip pat žinomi kaip linų sėklos, yra mažos, rudos arba auksinės spalvos sėklos, kilusios iš linų augalo. Tai labai maistingas ir universalus maistas, kuris yra auginamas tūkstančius metų ir išpopuliarėjo dėl savo naudos sveikatai. 

Linų sėklose gausu kelių, žmogui labai naudingų, maistinių medžiagų:

Omega-3 riebalų rūgštys: ypač alfa-linoleno rūgštis (ALA), polinesočiųjų riebalų rūšis, kuri yra naudinga širdies sveikatai. Linų sėklose esančios omega-3 riebalų rūgštys gali padėti sumažinti širdies ligų riziką, nes mažina cholesterolio kiekį ir kraujospūdį.
Skaidulos: linų sėklos yra puikus tirpių ir netirpių maistinių skaidulų šaltinis, kuris gali padėti virškinti ir skatinti sotumo jausmą. Didelis skaidulų kiekis linų sėklose gali skatinti reguliarų tuštinimąsi ir palengvinti vidurių užkietėjimą. Taip pat skaidulų ir sveikųjų riebalų derinys linų sėklose gali padėti kontroliuoti apetitą bei padėti reguliuoti svorį.
Baltymai: linų sėmenyse yra augalinės kilmės baltymų, todėl jie yra tinkamas vegetariškos ir veganiškos dietos priedas.
Vitaminai ir mineralai: linų sėmenyse yra nedidelis kiekis įvairių vitaminų ir mineralų, tokių kaip B grupės vitaminai, magnis ir manganas.
Galimas priešuždegiminis poveikis: kai kurie tyrimai rodo, kad linų sėklos gali turėti priešuždegiminių savybių, kurios gali būti naudingos gydant tokias ligas kaip artritas.

Ekologiški linų sėmenys gali būti įtraukti į jūsų mitybą įvairiais būdais:

Maltos linų sėklos: sumaltas linų sėklas organizmas lengviau virškina ir iš jų pasisavina maistines medžiagas. Jų galima dėti į kokteilius, avižinius dribsnius, jogurtą arba naudoti kaip kiaušinių pakaitalą kepinių receptuose.
Nesmulkintos linų sėklos: nesmulkintas linų sėklas galima pabarstyti ant salotų, įmaišyti į dribsnius arba naudoti kaip traškų kepinių užpildą.
Linų sėmenų aliejus: Linų sėmenų aliejus yra dar vienas būdas įtraukti linų sėmenų maistines savybes į savo mitybą. Jis gali būti naudojamas kaip salotų padažas arba užpilamas ant virtų daržovių.

 Ekologiški linų sėmenys auginami ir gaminami naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad riešutai būtų apsaugoti nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jie paveikiami dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.

Svarbu pažymėti, kad nors linų sėklos yra maistingas subalansuotos mitybos priedas, jas reikėtų vartoti saikingai, nes jos yra kaloringos. Be to, jei turite tam tikrų sveikatos sutrikimų arba vartojate vaistus, prieš atliekant reikšmingus dietos pakeitimus, susijusius su linų sėklomis ar bet kokiu kitu nauju maistu, verta pasitarti su sveikatos priežiūros specialistu.

Laikymo sąlygos: atidarius laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsioje vietoje, atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių.

Gamintojas: UAB EKO PLANET
Kilmės šalis: NE ES

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiški linų sėmenys. 

Maistinė vertė

Energinė vertė 100g

 

Energinė vertė

2234 kJ/ 534 kcal

Riebalai, g

42

iš jų sočiųjų riebalų rūgščių, g

3,7

Angliavandeniai, g

1,6

iš jų cukrų, g

1,5

Skaidulinės medžiagos, g

27

Baltymai, g

18

Druska, g

0,08

Naudojimas

Linų sėmenys gali būti įtraukiami į jūsų kasdienės mitybos racioną labai įvairiais būdais, taip praturtinant patiekalus maistinėmis medžiagomis bei švelniu riešutiniu skoniu. Štai keletas populiarių linų sėklų įtraukimo į savo mitybą būdų:

Sumaltos linų sėklos: sumaltas linų sėklas organizmas lengviau virškina ir pasisavina maistines medžiagas, palyginti su nesmulkintomis linų sėklomis. Galite nusipirkti sumaltų linų sėklų arba patys jas sumalti kavos malūnėliu ar virtuvės kombainu. Sumaltas linų sėklas gallige panaudoti piais būdais:

- Įdėkite į kokteilius: į rytinį kokteilį įberkite kite 1–2 šaukštus maltų linų sėmenų. Taip kokteilį praturtinsite skaidulomis bei sveikaisiais riebalais.
- Sumaišykite su jogurtu arba avižiniais dribsniais: į jogurtą, avižinius dribsnius ar košę įmaišykite šaukštą maltų linų sėmenų.
- Naudokite kaip kai kurių ingredientų pakaitalą: Kai kuriuose kepimo receptuose kiaušinius galite pakeisti sumaišydami 1 valgomąjį šaukštą maltų linų sėmenų su 3 valgomaisiais šaukštais vandens. Palikite mišinį kelias minutes, kol jis sutirštės, tada naudokite vietoje kiaušinių kepdami bandeles ar blynus.

Nesmulkintos linų sėklos: nesmulkintos linų sėklos gali būti naudojamos įvairiais būdais, tačiau jos yra sunkiau virškinamos nei sumaltos linų sėklos, todėl prieš vartojant geriau jas sutraiškyti arba kramtyti, kad būtų geriau pasisavinamos maistinės medžiagos. Štai kaip naudoti nesmulkintas linų sėklas:

- Pabarstykite salotas: įpilkite šaukštą nesmulkintų linų sėmenų kaip traškius salotų pabarstukus.
- Sumaišykite su dribsniais: įmaišykite nesmulkintas linų sėklas į rytinius dribsnius arba granolą, kad pagerintumėte tekstūrą ir maistingumą.
- Naudojimas kepant: nesmulkintų linų sėklų galima dėti į duonos, bandelių ar sausainių receptus, kad jie įgautų lengvą riešutinį skonį ir taptų šiek tiek traškūs.

Nepamirškite, kad linų sėklos lengvai riešutinį skonį, kuris gali papildyti įvairius patiekalus. Pradėkite nuo nedidelių kiekių ir palaipsniui didinkite, kol priprasite prie skonio ir tekstūros. Taip pat labai svarbu linų sėklas laikyti sandariame inde šaldytuve arba šaldiklyje, kad jos išliktų šviežios, nes laikui bėgant jos gali apkarsti.

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiški linų sėmenys EKO PLANET, 1 kg

Ekologiški linų sėmenys EKO PLANET, 1 kg

Linų sėmenys yra mažos, rudos arba auksinės spalvos sėklos, išgautos iš linų augalo. Pastaraisiais metais linų sėmenys stipriai išpopuliarėjo dėl savo naudingųjų savybių, naudos sveikatai ir universalaus naudojimo kulinarijoje.