Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

New Reduced price!
Ispaninio šalavijo (čija) sėklos EKO PLANET, 1 kg

-10%

Ekologiškos ispaninio šalavijo chia sėklos (čija) BIO PLANET, 1 kg

10,79 € su PVM

11,99 € su PVM

Ispaninio šalavijo (lot. Salvia hispanica) subtilaus skonio chia sėklas galima dėti į bet kokį receptą nepakeičiant skonio.

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: BP-CHIA-1000

Sertifikatai:

PL-EKO-07
Non-EU Agriculture

Apie prekę

Chia (arba Čija) sėklos yra valgomos sėklos, kilusios iš augalo Salvia hispanica, kuris yra mėtų šeimos narys. Augalas kilęs iš Centrinės ir Pietų Amerikos ir šimtmečius jo sėklos buvo naudojamos kaip pagrindinis vietinių gyventojų maisto produktas.

Chia sėklos yra puikiai žinomos dėl jose esančių maistinių medžiagų. Sėklos yra turtingos maistinėmis skaidulomis, sveikaisiais riebalais (omega-3 riebalų rūgštimis), gausu baltymų, antioksidantų ir įvairių vitaminų bei mineralų, tokių kaip kalcis, magnis ir fosforas. Jose taip pat mažai angliavandenių, todėl jos tinka propaguojantiems mažai angliavandenių turinčius mitybos principus.

Veikiamos skysčiu, chia sėklos turi unikalią savybę – jos gali sugerti kelis kartus didesnį kiekį skysčio nei yra jų svoris ir sudaryti į gelį panašią medžiagą. Dėl šios savybės jos yra naudojamos kaip tirštiklis receptuose ir kaip kiaušinių pakaitalas veganiškuose kepiniuose. Kai kurie žmonės chia sėklas taip pat naudoja kaip natūralų būdą hidratacijai padidinti, nes sėklos gali padėti išlaikyti vandens kiekį organizme.

Laikymo sąlygos: atidarius laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsioje vietoje.

Svarbu! Internetinėje parduotuvėje pateikta maistinės vertės ar kita informacija gali skirtis nuo informacijos, esančios ant produkto pakuotės.

Gamintojas: BIO PLANET, Lenkija
Kilmės šalis: ne ES

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiškos ispaninio šalavijo (angl. chia, lot. Salvia hispanica) sėklos.

Supakuota aplinkoje, kurioje yra pakuojami riešutai, sezamų sėklos, sojos ir glitimo turintys produktai.

Maistinė vertė

Maistinė vertė 100 g

Energinė vertė  1824 kJ/ 443 kcal
Riebalų  31.0 g
        - iš kurių sočiųjų      3.0 g
Angliavandenių  2.0 g
        - iš kurių cukrų 1.0 g
Skaidulų 20.0 g
Baltymų  38.0 g
Druskos  0.05 g

RMV - referencinė maistinė vertė.

Naudojimas

Chia sėklomis galima mėgautis įvairiais būdais:

Chia pudingas: tai kone populiariausias būdas panudoti šias sėklas. Chia sėklas galima pamirkyti skystyje (pvz., karvės piene arba augaliniame piene), kad susidarytų pudingo konsistencija. Gautą pudingą galima pagardinti saldikliais, vaisiais ar prieskoniais.

Glotnučiai: Chia sėklas galima dėti į vaisių bei daržovių kokteilius, kad būtų padidinta maistinė vertė ir susidarytų tirštesnė tekstūra.

Kepiniai: Chia sėklas galima naudoti kepant kaip kiaušinių pakaitalą arba kaip bandelių, duonos ir kitų kepinių ingredientą.

Priedai: Chia sėklų galima pabarstyti ant jogurto, avižinių dribsnių ar dribsnių, kad suteiktumėte traškios tekstūros ir maistinių medžiagų.

Gėrimai: Chia sėklas galima dėti į vandenį ar kitus gėrimus, kad susidarytų gaivus ir drėkinantis gėrimas, bei būtų praturtinta gėrimo maistinė vertė.

Svarbu pažymėti, kad nors chia sėklos turi įvairios naudos sveikatai, jas reikėtų vartoti laikantis subalansuotos mitybos principų, o ne laikant produktą pagrindiniu mitybos šaltiniu. Kaip ir su bet kokiu maistu, svarbiausia yra saikas. Jei turite kokių nors konkrečių sveikatos problemų ar mitybos apribojimų, prieš keisdami savo mitybą, turėtumėte pasikonsultuoti su save sveikatos priežiūros specialistu.

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiškos ispaninio šalavijo chia sėklos (čija) BIO PLANET, 1 kg

Ekologiškos ispaninio šalavijo chia sėklos (čija) BIO PLANET, 1 kg

Ispaninio šalavijo (lot. Salvia hispanica) subtilaus skonio chia sėklas galima dėti į bet kokį receptą nepakeičiant skonio.