Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Moliūgų sėklos - tai plokščios, ovalios formos sėklos, kurios paprastai yra šviesiai žalios spalvos ir padengtos plonu, beveik baltu išoriniu apvalkalu arba luobele. Moliūgų sėklos yra šiek tiek riešutinio skonio ir dažniausiai vartojamos kaip užkandis arba kaip įvairių patiekalų ingredientas.
Moliūgų sėklos yra turtingos maistinėmis medžiagomis - turi sveikųjų riebalų, baltymų, skaidulų, įvairių vitaminų bei mineralų. Jos puikiai žinomos, kaip magnio, geležies, cinko ir antioksidantų šaltinis. Šios maistinės medžiagos prisideda prie įvairios naudos sveikatai, pavyzdžiui, palaiko sveiką širdies veiklą , gerina virškinimą ir prisideda prie geresnės jūsų dos būklės.
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Svarbu! Produktas netinka vaikams, jaunesniems nei 3 metai.
Sudedamosios dalys: ekologiškos tamsiai žalios moliūgų sėklos.
Maistinė vertė 100 g:
Energinė vertė | 2310 kJ/ 558 kcal |
Riebalų | 46 g |
- iš kurių sočiųjų | 23 g |
Angliavandenių | 2,6 g |
- iš kurių cukrų | 0 g |
Skaidulinių medžiagų | 7,1 g |
Baltymų | 30 g |
Druskos | 0 g |
Moliūgų sėklas galima valgyti keliais būdais:
Skrudintos sėklos: Moliūgų sėklų skrudinimas yra populiarus būdas jomis mėgautis. Išėmus jas iš moliūgo, sėklos išvalomos, pagardinamos prieskoniais ir skrudinamos, kol pasidaro traškios ir įgauna auksinę spalvą.
Užkandis: skrudintomis moliūgų sėklomis galima mėgautis ir kaip užkandžiu tarp pagrindinių dienos valgymų. Pagal savo skonį jas galima pagardinti įvairiais prieskoniais, pavyzdžiui, druska ar žolelėmis.
Pabarstai ant patiekalų: Moliūgų sėklas galima dėti į salotas, sriubas, jogurtą, avižinius dribsnius ir kitus patiekalus, kad patiekalas įgautų traškios tekstūros ir būtų praturtintas įvairesnėmis maistinėmis medžiagomis bei mikroelementais.
Kepiniai: Moliūgų sėklos gali būti dedamos į kepinius, tokius kaip duona, bandelės ir granolos batonėliai.
Moliūgų sėklos yra ne tik skanios, bet ir dėl savo maistinės vertės yra labai naudingos sveikatai. Tačiau, kaip ir visi maisto produktai, jos turėtų būti vartojamos saikingai, kaip subalansuotos mitybos dalis.
Kanapės - puikus dietinis produktas. Kanapių sėklose gausu žmogaus organizmui ypač reikalingų Omega -3 ir Omega -6 riebalų rūgščių, baltymų, vitaminų ir skaidulinių medžiagų. Tinka daiginimui ir kanapių pienui. Naudojama kepiniams, sausiems pusryčiams, salotoms, sriuboms bei kitiems patiekalams pagardinti.
Šventkmyniai - tai petražolių šeimos augalai, savo aromatu ir skoniu primenantys kmynus. Juos galime berti ant duonos, šventkmyniai puikiai paskanins lęšių, bulvių ar kitų daržovių patiekalus.
Burnočiai kulinarijoje vartojami panašiai kaip ryžiai.
Ekologiškos sezamų sėklos be luobelės puikiai tinkamos įvairių patiekalų paskaninimui bei maistingiems užkandžiams gaminti. Turi daug skaidulinių medžiagų, yra baltymų šaltinis.
Bolivinė balanda (kynva) yra geras baltymų šaltinis, turintis visas devynias nepakeičiamas aminorūgštis, todėl yra visavertis baltymų šaltinis. Kynvoje taip pat gausu maistinių skaidulų, vitaminų ir mineralų.
Skanu daigintos arba pakepintos! Saulėgrąžų sėklos yra populiarus užkandis bei įvairių kulinarinių patiekalų ingredientas.
Skanu daigintos arba pakepintos! Saulėgrąžų sėklos yra populiarus užkandis bei įvairių kulinarinių patiekalų ingredientas.
Ispaninio šalavijo (lot. Salvia hispanica) subtilaus skonio chia sėklas galima dėti į bet kokį receptą nepakeičiant skonio.
Ekologiški auksiniai linų sėmenys – maistingos sėklos, naudojamos maisto gamyboje.
Ekologiškos moliūgų sėklos – skanus užkandis kasdienėje mityboje. Sėklos puikiai tinka kasdieniniam gaminimui, dėti į salotas, sriubas ar barstyti ant desertų.
Ekologiškos juodųjų sezamų sėklos su luobele puikiai tinkamos įvairių patiekalų paskaninimui ir papuošimui. Turi daug skaidulinių medžiagų, yra baltymų šaltinis.
Ekologiška juodoji kynva taip pat žinoma kaip quinoa. Jis sėkmingai pakeičia tradicines kruopas ar makaronus. Puikiai tinka kaip sriubų ingredientas ir priedas prie daržovių, padažų, kepinių ir desertų.
Ekologiška raudonoji kynva taip pat žinoma kaip quinoa. Jis sėkmingai pakeičia tradicines kruopas ar makaronus. Puikiai tinka kaip sriubų ingredientas ir priedas prie daržovių, padažų, kepinių ir desertų.
Linų sėmenys yra mažos, rudos arba auksinės spalvos sėklos, išgautos iš linų augalo. Pastaraisiais metais linų sėmenys stipriai išpopuliarėjo dėl savo naudingųjų savybių, naudos sveikatai ir universalaus naudojimo kulinarijoje.
Ispaninio šalavijo (lot. Salvia hispanica) subtilaus skonio chia sėklas galima dėti į bet kokį receptą nepakeičiant skonio.
Linų sėmenys yra mažos, rudos arba auksinės spalvos sėklos, išgautos iš linų augalo. Pastaraisiais metais linų sėmenys stipriai išpopuliarėjo dėl savo naudingųjų savybių, naudos sveikatai ir universalaus naudojimo kulinarijoje.
Ekologiškos moliūgų sėklos – skanus užkandis kasdienėje mityboje. Sėklos puikiai tinka kasdieniniam gaminimui, dėti į salotas, sriubas ar barstyti ant desertų.
Kanapės - puikus dietinis produktas. Geriausia vartoti sumaltas sėklas. Galima dėti į salotas, kruopas ar kitus jūsų mėgstamus patiekalus.
Kanapės - puikus dietinis produktas. Geriausia vartoti sumaltas sėklas. Galima dėti į salotas, kruopas ar kitus jūsų mėgstamus patiekalus.
Ekologiškos juodųjų sezamų sėklos su luobele puikiai tinkamos įvairių patiekalų paskaninimui ir papuošimui. Turi daug skaidulinių medžiagų, yra baltymų šaltinis.
Skanu daigintos arba pakepintos!Saulėgrąžų sėklos - puikus energijos šaltinis.
Pienių usnis padeda apsaugoti kepenis ir palaiko virškinimą bei organizmo valymą.
Dėl didelio skaidulų kiekio psyllium sėklos tampa vis populiaresnės.
Ekologiškos sezamų sėklos be luobelės puikiai tinkamos įvairių patiekalų paskaninimui bei maistingiems užkandžiams gaminti. Turi daug skaidulinių medžiagų, yra baltymų šaltinis.
Ekologiški burnočių dribsniai gaunami iš susmulkintų burnočių sėklų.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite