Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

New
Bolivinė balanda (kynva) EKO PLANET, 1 kg

Ekologiška bolivinė balanda - kynva (be glitimo) BIO PLANET, 1 kg

9,99 € su PVM

Bolivinė balanda (kynva) yra geras baltymų šaltinis, turintis visas devynias nepakeičiamas aminorūgštis, todėl yra visavertis baltymų šaltinis. Kynvoje taip pat gausu maistinių skaidulų, vitaminų ir mineralų. 

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: BP-KYN-1000

Sertifikatai:

PL-EKO-07
non-EU Agriculture
Galiojimo data: 2025-10-30

Apie prekę

Bolivinė balanda (dar kitaip žinoma, kaip kynva) yra grūdinė kultūros produktas, daugiausia auginamas dėl savo valgomų sėklų. Jis dažnai laikomas pseudo javais, nes yra naudojama panašiai dėl savo maistinių savybių ir kulinarinio universalumo. Kinva buvo auginama tūkstančius metų ir yra kilusi iš Pietų Amerikos Andų regiono, kur ji buvo pagrindinis čiabuvių maistas.

Štai keletas pagrindinių bolivinės balandos savybių ir faktų:

1. Maistiniai privalumai: bolivinė balanda yra labai maistinga ir dažnai giriama už naudą sveikatai. Tai geras baltymų šaltinis, turintis visas devynias nepakeičiamas aminorūgštis, todėl yra visavertis baltymų šaltinis. Kynvoje taip pat gausu maistinių skaidulų, vitaminų (tokių kaip B grupės vitaminai ir vitaminas E) ir mineralų (įskaitant magnį, fosforą ir geležį).

2. Universalus naudojimas: Kynva gali būti naudojama įvairiose kulinarijos srityse. Ją galima virti ir patiekti kaip garnyrą, naudoti kaip salotų pagrindą, dėti į sriubas ir troškinius. Dėl švelnaus riešutų skonio ji yra universalus ingredientas, papildantis tiek pikantiškus, tiek saldžius patiekalus.

3. Kynvos virimas: norint paruošti bolivinę balandą, ji paprastai nuplaunama po šaltu vandeniu, kad būtų pašalintč natūrali karti danga, vadinama - saponinu. Išskalavus ji verdama vandenyje arba sultinyje, panašiai kaip verdate ryžius ar kuskusą. Virta kynva yra lengvos, purios tekstūros su šiek tiek traškumo.

4. Tvarumas: Kynva laikoma tausojančia grūdine kultūra, nes ji gali klestėti įvairiomis aplinkos sąlygomis ir, palyginti su kitais grūdais, jai reikia palyginti nedaug vandens. Jos auginimas įvardijamas kaip galimas maisto saugumo ir žemės ūkio tvarumo problemų sprendimas įvairiose pasaulio vietose.

5. Populiarumas: Kynva pastaraisiais metais išpopuliarėjo dėl savo maistinės vertės ir universalumo. Ji dažnai įtraukiama į vegetarišką ir veganišką mitybą kaip augalinių baltymų šaltinis.

Apskritai, bolivinė balanda yra maistingas ir universalus maistas, kuris gali būti vertingas subalansuotos mitybos priedas. Ji mėgstama dėl savo skonio, naudos sveikatai  bei pritaikomumo įvairiose virtuvėse.

Laikymo sąlygos: atidarius laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsioje vietoje.

Gamintojas: BIO PLANET
Kilmės šalis: Ne ES

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiška baltoji bolivinė balanda (kynva).

Maistinė vertė

Maistinė vertė 100 g

Energinė vertė 1546 kJ/ 367 kcal
Riebalų 6,5 g
       - iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,8 g
Angliavandenių 60,0 g
       - iš kurių cukrų 6,8 g
Skaidulinių medžiagų 7,2 g
Baltymų 14,0 g
Druskos 0,09 g

Naudojimas

Prieš verdant perplaukite. Verdant naudoti 1 dalį kynvos su 2 dalimis vandens. Virti 15-20 min kol išbrinks ir bus sugertas vanduo. Jei neskubate, nuimkite nuo ugnies ir palaikykite su uždengtu dangčiu dar apie 5 min. Išvirusios kynvos kruopos būna su uodegėlėmis ir maloniai traška. 

Kynva yra universalus ingredientas, kurį virtuvėje galima naudoti įvairiais būdais. Štai keli įprasti quinoa naudojimo būdai:

1. Kynva kaip garnyras: galite valgyti tiesiog išvirtą bolivinę balandą su prieskoniais arba pasigaminti kynvos Pilaf: keptuvėje pakepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus, česnakus ir daržoves. Sudėkite nuplautą kynvą ir paskrudinkite keletą minučių. Tada įpilkite skysčio (vandens arba sultinio) ir virkite, kaip aprašyta aukščiau. Taip sukuriamas kvapnus rytietiškas kynvos garnyras.

2. Kynva salotose:
- išvirkite kynvą, kaip minėta aukščiau, ir leiskite atvėsti. Sumaišykite ją su įvairiomis šviežiomis daržovėmis, žolelėmis ir pasirinktu padažu. Taip pat galite pridėti baltymų, pavyzdžiui, keptos vištienos, tofu ar pupelių, kad salotos būtų sotesnės.

3. Kynva sriubose ir troškiniuose:
- Kynva galima dėti į sriubas ir troškinius, kad suteiktų papildomos tekstūros ir maistinės vertės. Tiesiog įmaišykite virtą arba nevirtą bolivinę balandą ir leiskite virti, kol ji suminkštės ir visiškai iškeps.

4. Kynva pusryčiams:
- Bolivinės balandos košė: virkite kynvą su pienu arba pieno pakaitalu, pasaldinkite medumi arba klevų sirupu ir pridėkite mėgstamų priedų, pavyzdžiui, šviežių vaisių, riešutų ir cinamono, kad pusryčiai būtų kvapnūs ir maistingi.
- Kynva kokteiliuose: sumaišykite virtą ir atvėsintą kynvą į savo rytinį kokteilį, kad glotnutis įgautų daugiau baltymų ir kremišką tekstūrą.

5. Kynva kaip pagrindinis patiekalas:
- Kynvos dubuo: kurkite grūdų dubenėlius, užpildami virtą kynvą su skrudintomis arba troškintomis daržovėmis, baltymų šaltiniu (pvz., ant grotelių kepta vištiena, tofu ar pupelėmis) bei kvapniu padažu ar užpilu.
- Įdarytos paprikos, moliūgai ar kt. daržovė: naudokite kynvą kaip paprikų ar moliūgų įdarą, derinkite su daržovėmis, žolelėmis ir prieskoniais.

Eksperimentuokite su skirtingais skonių deriniais, žolelėmis, prieskoniais ir ingredientais, kad pritaikytumėte bolivin4s balandos patiekalus pagal savo skonį. Dėl švelnaus, riešutinio skonio kynvą galima priderinti prie pikantiškų ir saldžių receptų, todėl tai bus tikrai vertingas jūsų kulinarinio repertuaro priedas.

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiška bolivinė balanda - kynva (be glitimo) BIO PLANET, 1 kg

Ekologiška bolivinė balanda - kynva (be glitimo) BIO PLANET, 1 kg

Bolivinė balanda (kynva) yra geras baltymų šaltinis, turintis visas devynias nepakeičiamas aminorūgštis, todėl yra visavertis baltymų šaltinis. Kynvoje taip pat gausu maistinių skaidulų, vitaminų ir mineralų.