Išaugintos saulėtoje Pietų Amerikoje ispaninio šalavijo sėklos. Tinka dėti į vaisių kokteilius, sultis, salotas, pudingus, jogurtą, sriubą, duoną, saldžius kepinius bei kitus patiekalus. Trumpam palikus išbrinkti vandenyje, sultyse ar jogurte, gausite drebučius. Vartojamos mitybai praturtinti. Rekomenduojama suvartoti ne daugiau kaip 15 g per parą. Turi daug skaidulinių medžiagų, vitamino B1, kalcio, fosforo, magnio, geležies, cinko, omega-3 riebalų rūgščių. Baltymų šaltinis.
Laikymo sąlygos: atidarius laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsioje vietoje.
Svarbu! Internetinėje parduotuvėje pateikta maistinės vertės ar kita informacija gali skirtis nuo informacijos, esančios ant produkto pakuotės.
Gamintojas: AMRITA - UAB EKO PIRK.
Kilmės šalis: Paragvajus/ Argentina.
Sudedamosios dalys: ispaninio šalavijo (angl. chia, lot. Salvia hispanica) sėklos.
Supakuota aplinkoje, kurioje yra pakuojami riešutai, sezamų sėklos, sojos ir glitimo turintys produktai.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė | 1911 kJ/ 464 kcal |
Riebalų | 34 g |
- iš kurių sočiųjų | 3.3 g |
- mononesočiųjų | 2.2 g |
- polinesočiųjų | 28 g |
Angliavandenių | 0.9 g |
- iš kurių cukrų | 0.9 g |
Skaidulų | 38 g |
Baltymų | 20 g |
Druskos | <0.01 g |
Tiamino (B1) | 0.67 mg (61% RMV) |
Kalcio | 606 mg (76% RMV) |
Fosforo | 785 mg (112% RMV) |
Magnio | 306 mg (82% RMV) |
Geležies | 6.9 mg (49% RMV) |
Cinko | 4.4 mg (44% RMV) |
Omega-3 riebalų rūgščių | 22 g (iš alfa linoleno rūgšties) |
RMV - referencinė maistinė vertė.
Tinka dėti į vaisių kokteilius, sultis, salotas, pudingus, jogurtą, sriubą, duoną, saldžius kepinius bei kitus patiekalus. Trumpam palikus išbrinkti vandenyje, sultyse ar jogurte, gausite drebučius. Vartojamos mitybai praturtinti.
Kanapės - puikus dietinis produktas. Geriausia vartoti sumaltas sėklas. Galima dėti į salotas, kruopas ar kitus jūsų mėgstamus patiekalus.
Moliūgų sėklos - labai sveika ir skanu! Kitaip nei dauguma sėklų, jos nėra apdirbtos pesticidais ir konservantais, todėl yra visiškai natūralios ir nekenkia žmogaus sveikatai.
Maistui pagardinti naudojami linų sėmenys suteikia jam malonaus riešutų skonio, trapumo. Skaniausi yra pakepinti ir sumalti. Labai tinka salotoms, duonos kepyniams pagardinti
Burnočiai kulinarijoje vartojami panašiai kaip ryžiai.
Kulinarijoje sezamo sėklos vartojamos kaip sudedamoji patiekalo dalis. Pavyzdžiui, itin populiarus užkandžių padažas, Vidurio Rytų šalyse vadinamas Tahini, gaminamas sutrynus trintuvu sausas paskrudintas sezamo sėklas kartu su alyvuogių aliejumi.
Maistui pagardinti naudojami linų sėmenys suteikia jam malonaus riešutų skonio, trapumo. Skaniausi yra pakepinti ir sumalti. Labai tinka salotoms, duonos kepyniams pagardinti
Kulinarijoje sezamo sėklos vartojamos kaip sudedamoji patiekalo dalis. Pavyzdžiui, itin populiarus užkandžių padažas, Vidurio Rytų šalyse vadinamas Tahini, gaminamas sutrynus trintuvu sausas paskrudintas sezamo sėklas kartu su alyvuogių aliejumi. 100 % perdirbama pakuotė. Galiojimo data: 2022.12.31
Moliūgų sėklos - labai sveika ir skanu! Kitaip nei dauguma sėklų, jos nėra apdirbtos pesticidais ir konservantais, todėl yra visiškai natūralios ir nekenkia žmogaus sveikatai. 100 % perdirbama pakuotė.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite