Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

Ekologiški džiovinti abrikosai EKO PLANET, 200 g

5,99 € su PVM

Džiovinti abrikosai yra populiarus ir patogus užkandis bei dažnai naudojami gaminant maistą ir kepant. Juos galima dėti į dribsnius, salotas, mišraines ir įvairius receptus, suteikiant patiekalams natūralaus saldumo ir egzotiško skonio pliūpsnį.

Išparduota.

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: EP-ABRK-200

Sertifikatai:

LT-EKO-001
Non-EU Agriculture

Apie prekę

Abrikosai yra kaulavaisiai, priklausantys Rosaceae šeimai ir giminingi slyvoms, persikams ir migdolams. Džiovinimo procesas leidžia vaisius išsaugoti ilgesnį laiką, todėl jų skonis yra saldus ir labiau koncentruotas.

Abrikosų džiovinimo procesas apima vandens pašalinimą iš vaisiaus, o tai galima padaryti džiovinant saulėje arba naudojant dehidratacijos metodus. Tai padeda pratęsti vaisių galiojimo laiką nešaldant.

Džiovinti abrikosai išlaiko daugybę šviežiuose abrikosuose esančių maistinių medžiagų, tokių kaip maistinės skaidulos, vitaminas A, vitaminas C, kalis ir antioksidantai.

Džiovinti abrikosai yra populiarus ir patogus užkandis atskirai, dažnai naudojami gaminant maistą ir kepant. Juos galima dėti į dribsnius, salotas, mišraines ir įvairius receptus, kad gautumėte natūralų saldumą ir regzotiško skonio pliūpsnį. Svarbu pažymėti, kad džiovinti vaisiai, įskaitant džiovintus abrikosus, dėl koncentruoto cukraus yra kaloringesni nei švieži, todėl patartina vartoti saikingai.

Ekologiški vaisiai auginami ir apdorojami naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad vaisiai būtų apsaugoti nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jie paveikiamos dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.

Laikymo sąlygos: 
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Džiovintus abrikosus svarbu laikyti vėsioje, sausoje vietoje, kad jie nesugestų arba neužsikrėstų vabzdžiais. Hermetiškos talpyklos arba pakartotinai uždaromi maišeliai idealiai tinka jų šviežumui palaikyti.

Gamintojas: UAB EKO PLANET, Lietuva
Kilmės šalis: Ne ES

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiški džiovinti abrikosai.

Supakuota aplinkoje, kurioje gali būti glitimo, riešutų, sojos ir sezamo pėdsakų.

Maistinė vertė

Maistinė vertė 100 g 

Energinė vertė       661 kJ/ 158 kcal
Riebalų 0.60 g 
Angliavandenių 36.50 g
          - iš jų cukrūs        36.5 g
Skaidulų  6.30 g 
Baltymų 4.00 g 
Druskos 0.035 g
Natrio 0.014 g

Naudojimas

Džiovinti abrikosai yra skanus ir maistingas užkandis, kurį taip pat galima naudoti įvairiuose kulinariniuose gaminiuose. Štai keli įprasti džiovintų abrikosų naudojimo būdai:

Užkandžiai: mėgaukitės džiovintais abrikosais kaip atskiru užkandžiu. Jie yra natūraliai saldūs ir kupini skaidulų, vitaminų ir mineralų.

Kepimas: Džiovintus abrikosus supjaustykite mažesniais gabalėliais ir pridėkite prie mėgstamų kepinių, pvz., sausainių, bandelių ar duonos. Jie jūsų kepiniams suteikia saldaus ir aštraus skonio.

Maisto gaminimas: Džiovinti abrikosai gali būti naudojami tiek pikantiškiems, tiek saldiems patiekalams gaminti. Jie puikiai tinka troškiniuose ir kituose mėsos patiekaluose, pridedant subtilaus saldumo bei subalansuotą skonį.

Salotos: Džiovintus abrikosus supjaustykite mažesniais gabalėliais ir įdėkite į mėgstamas salotas. Jie gali suteikti malonią kramtomąją tekstūrą ir saldumą, papildydami bendrą salotų skonį.

Čatniai ir kompotai: Džiovintus abrikosus troškinkite su trupučiu vandens, cukraus ir prieskonių, kad gautumėte skanų čatnį arba kompotą, kurį galima naudoti kaip mėsos užpilą arba patiekti su sūriais.

Įdaras: pjaustytus džiovintus abrikosus naudokite paukštienos, žvėrienos ar vegetariškų patiekalų įdarui. Jie suteikia puikų saldų ir aštrų kontrastą pikantiškiems skoniams.

Receptuose naudojant džiovintus abrikosus svarbu atsižvelgti į jų natūralų saldumą, todėl galbūt norėsite atitinkamai pakoreguoti savo patiekalo cukraus kiekį. Taip pat atminkite, kad juose yra daug natūralaus cukraus, todėl vartokite saikingai, jei stebite savo suvartojamo cukraus kiekį.

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiški džiovinti abrikosai EKO PLANET, 200 g

Ekologiški džiovinti abrikosai EKO PLANET, 200 g

Džiovinti abrikosai yra populiarus ir patogus užkandis bei dažnai naudojami gaminant maistą ir kepant. Juos galima dėti į dribsnius, salotas, mišraines ir įvairius receptus, suteikiant patiekalams natūralaus saldumo ir egzotiško skonio pliūpsnį.