Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

Ekologiškos džiovintos figos EKO PLANET, 200 g

3,29 € su PVM

Skanios, minkštos figos, kurios gali būti naudojamos kaip užkandis ar saldus ingredientas gėrimams, kepiniams, kremams ar saldainiams gaminti.

Išparduota.

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: EP-FIG-200

Sertifikatai:

LT-EKO-001
Non EU Agriculture

Apie prekę

Skanios, minkštos ekologiškos figos, kurios gali būti naudojamos kaip užkandis ar saldus ingredientas gėrimams, kepiniams, kremams ar saldainiams gaminti.

Štai keletas pagrindinių dalykų apie džiovintas figas:

Maistinės medžiagos: Džiovintos figos yra daug naudingų maistingų medžiagų turintis užkandis. Figos yra geras maistinių skaidulų, natūralių cukrų, vitaminų (tokių kaip vitaminas K ir kai kurie B grupės vitaminai) ir mineralų (įskaitant kalį, magnį ir geležį) šaltinis.

Saldus skonis: Figų džiovinimas sustiprina jų natūralų saldumą, todėl jų skonis primena natūralų saldainį. 

Universalus naudojimas: Džiovintos figos yra universalus virtuvės ingredientas. Jomis galima mėgautis atskirai kaip užkandžiu arba dėti į salotas, dėti į įvairius receptus bei naudoti kaip jogurto ar desertų užpilą.

Tekstūra: džiovinimo procesas suteikia figoms kramtomąją ir šiek tiek lipnią tekstūrą. Dėl šios tekstūros jos yra populiarus tiek saldžių, tiek pikantiškų patiekalų pasirinkimas.

Nauda sveikatai: Figos turi naudingų maistinių medžiagų. Džiovintose figose esančios skaidulos gali padėti pagerinti virškinimą, jose gausu įvairių vitaminų ir mineralų, kurie palaiko bendrą organizmo gerovę.

Ekologiškos figos auginamos ir džiovinamos naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad figos būtų apsaugotos nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jie paveikiami dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.

Laikymo sąlygos: atidarius laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsioje vietoje, atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių.

Gamintojas: UAB EKO PLANET, Lietuva
Kilmės šalis: Ne ES

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiškos džiovintos figos.

Supakuota aplinkoje kurioje yra glitimo turinčių produktų, riešutų, sezamų, sojų.

Maistinė vertė

Maistinė vertė 100 g

Energinė vertė        1042 kJ/ 249 kcal
Riebalų 0.93 g
       - iš kurių sočiųjų           0.14
Angliavandenių 54 g
       - iš kurių cukrūs 47.9 g
Skaidulinių medžiagų  9.8 g  
Baltymų 3.3 g 
Druskos 0.03 g

Naudojimas

Džiovintos figos gali būti skanus ir universalus jūsų kulinarinių kūrinių priedas. Štai keli būdai, kaip galite naudoti džiovintas figas:

Užkandžiai: mėgaukitės džiovintomis figomis kaip saldžiu ir maistingu užkandžiu. 

Rehidratacija: jei norite naudoti džiovintas figas receptuose, kuriuose reikia šviežių figų, galite jas rehidratuoti. Džiovintas figas keletą valandų pamirkykite šiltame vandenyje arba vaisių sultyse, kol jos taps putlios ir minkštos. Prieš naudodami nusausinkite skysčio perteklių.

Avižiniai dribsniai ir košės: pridėkite pjaustytų džiovintų figų į rytinę avižinę košę ar dribsnius, kad pridėtumėte saldumo. Jos taip pat puikiai dera su riešutais ir sėklomis.

Kepiniai: Džiovintų figų dėkite į kepinius, tokius kaip bandelės, paplotėliai, sausainiai ir duona. Supjaustykite juos mažais gabalėliais ir įmaišykite į tešlą. Natūralus figų saldumas gali pagerinti jūsų kepamų skanėstų skonį.

Trail Mix: Sukurkite savo mišinį, derindami džiovintas figas su riešutais, sėklomis ir kitais džiovintais vaisiais. Šis mišinys yra patogus ir energijos suteikiantis užkandis.

Salotos: įmeskite pjaustytas džiovintas figas į salotas, kad išgautumėte saldų kontrastą. Jos puikiai dera su žalumynais, riešutais, sūriu ir vinigretu.

Sūrio derinimas: patiekite džiovintas figas kartu su sūrio lenta. Jie papildo įvairius sūrius, ypač švelnesnio skonio, pavyzdžiui, bri ar ožkos sūrį.

Įdaras: naudokite džiovintas figas kaip paukštienos arba kiaulienos įdaro ingredientą. Saldi ir maloni tekstūra suteikia patiekalui įpatingą skonį.

Energijos batonėliai: kurkite naminius energetinius batonėlius, sumaišydami pjaustytas džiovintas figas su riešutais, sėklomis ir kitais ingredientais, pvz., avižomis ar riešutų sviestu.

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiškos džiovintos figos EKO PLANET, 200 g

Ekologiškos džiovintos figos EKO PLANET, 200 g

Skanios, minkštos figos, kurios gali būti naudojamos kaip užkandis ar saldus ingredientas gėrimams, kepiniams, kremams ar saldainiams gaminti.