Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Datulių rūšis - "Deglet Nour".
Datulės yra datulinių palmių (arba datulinių finikų) vaisiai, kurių gimtinė yra Viduriniai Rytai ir Šiaurės Afrika.
Datulių džiovinimo procesas apima prinokusių datulių derlių, jų valymą ir džiovinimą, pvz., džiovinimą saulėje arba mechaninį džiovinimą krosnyse ar dehidratatoriuose. Šis dehidratacijos procesas padeda pailginti vaisių galiojimo laiką ir sukoncentruoja natūralų cukrų, suteikdamas džiovintoms datulėms saldų skonį.
Džiovintos datulės yra populiarus ir maistingas užkandis, dažnai naudojamas įvairiems kulinariniams tikslams, tiek saldiems, tiek pikantiškiems patiekalams gaminti. Šis vaisius žinomas dėl didelio energijos kiekio, nes jose gausu natūralių cukrų, skaidulų, vitaminų (pvz., B grupės vitaminų) ir mineralų (pvz., kalio ir magnio). Datulės taip pat naudojamos kaip natūralūs saldikliai receptuose, o datulių pasta arba datulių sirupas, pagamintas iš džiovintų datulių, gali būti naudojamas kaip sveikesnė perdirbto cukraus alternatyva kepant ir gaminant maistą.
Dėl natūralaus cukraus kiekio džiovintos datulės yra greitas energijos šaltinis. Dėl to datulės yra populiarus pasirinkimas sportininkams ir žmonėms, ieškantiems natūralaus energijos užtaiso.
Ekologiškos datulės auginamos ir džiovinamos naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad riešutai būtų apsaugoti nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jie paveikiami dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.
Laikymo sąlygos: atidarius laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsioje vietoje, atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių.
Svarbu! Internetinėje parduotuvėje pateikta maistinės vertės ar kita informacija gali skirtis nuo informacijos, esančios ant produkto pakuotės.
Gamintojas: UAB EKO PLANET, LietuvaSudedamosios dalys: ekologiškos džiovintos datulės be kauliukų. (Nors datulės ir be kauliukų, patikrinkite ar nėra likę akmenukų).
Supakuota aplinkoje, kurioje gali būti glitimo, riešutų, sojos ir sezamo pėdsakų.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė | 1067 kJ/ 255 kcal |
Riebalų | 0.20 g |
- iš kurių sočiųjų | 0.1 g |
Angliavandenių | 68.00 g |
- iš kurių cukrūs | 68 g |
Skaidulų | 4.00 g |
Baltymų | 3.20 g |
Druskos | 0.025 g |
Natrio | 0.010g |
Džiovintos datulės – patogus ir universalus užkandis, kurį taip pat galima naudoti įvairiuose receptuose. Štai kaip naudoti džiovintas datules:
Valgykite kaip užkandį:
– Džiovintos datulės skanios be jokių priedų. Galite tiesiog pasiimti kelias kaip greitą ir sveiką užkandį.
- Patikrinkite, ar datulėse nėra kauliukų ar kietų gabalėlių, ir prieš valgydami juos išimkite.
Rehidratuokite jas:
- Jei pageidaujate švelnesnės tekstūros, džiovintas datules galite rehidratuoti. Norėdami tai padaryti, pamerkite jas į šiltą vandenį 10-15 minučių, kol jos taps putlios ir minkštesnės. Nusausinkite ir mėgaukitės.
Naudokite kepiniuose:
- Susmulkintos: Džiovintas datules supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kepinius, pvz., bandeles, sausainius, duoną ar pyragus, kad gautumėte saldžią ir kramtomąją tekstūrą.
- Datulių pasta: sutrinkite datulių pastą virtuviniu kombainu sumaišydami džiovintas datules su trupučiu šilto vandens. Datulių pasta yra natūralus saldiklis ir gali būti naudojamas kepiniuose pakeisti cukrų.
- Įdaras: džiovintas datules galima naudoti kaip paukštienos ar kitos mėsos įdarą. Jos puikiai dera su tokiais ingredientais kaip riešutai ar sūris.
- Padažai ir marinatai: į padažus ir marinatus galite dėti smulkiai pjaustytas arba į tyrę sutrintas džiovintas datules, kad gautumėte saldų ir pikantišką skonį.
Glotnučiai: Džiovintų datulių galima dėti į kokteilius, kad pastarieji gautų natūralaus saldumo ir papildomų skaidulų. Prieš maišydami būtinai trumpam pamirkykite datules šiltame vandenyje, kad jos suminkštėtų.
Salotos: susmulkinkite džiovintas datules ir naudokite jas salotose. Jos salotoms suteiks saldumo. Datulės taip pat puikiai dera su salotomis, kuriose yra riešutų, fetos sūrio bei žalumynų.
Avižiniai dribsniai ir košės: Į rytinę avižinę košę arba dribsnius įdėkite pjaustytų džiovintų datulių, kad gautumėte natūralų saldumą ir malonią kramtomąją tekstūrą.
Desertai: džiovintas datules galima naudoti įvairiuose desertų receptuose, įskaitant pudingus, pyragus ir energetinius batonėlius.
Įdarytos džiovintos datulės: jei norite greito ir skanaus užkandžio ar deserto, įdarykite džiovintas datules su tokiais ingredientais kaip riešutai, migdolų sviestas ar kreminis sūris.
Energijos kąsneliai: Pasigaminkite energingų kąsnelių sumaišydami džiovintas datules su riešutais, sėklomis ir kitais ingredientais, pvz., kakavos milteliais arba kokoso drožlėmis. Iš mišinio susukite kąsnio dydžio rutuliukus.
Džiovintų datulių tinkamumo laikas yra ilgas. Laikykite jas hermetiškame inde vėsioje, sausoje vietoje, kad išlaikytumėte kokybę.
Džiovintos datulės yra natūraliai saldžios ir kupinos maistinių medžiagų, įskaitant skaidulas, vitaminus ir mineralus, todėl jos gali tapti maistingu jūsų kasdienės mitybos priedu.
Ekologiški džiovinti bananai - švelnaus skonio, lengvas užkandis. Šie bananai puikiai tinka skaninti pusryčių košes, dribsnius, desertus, blynelius ar kepinius. Be pridėtinio cukraus, sudėtyje yra natūralių cukrų. Be dažiklių ir konservantų. Turi daug skaidulinių medžiagų ir kalio.
Švelnaus skonio, lengvas užkandis. Puikiai tinka skaninti pusryčių košes, dribsnius, desertus, blynelius ar kepinius. Be pridėtinio cukraus, sudėtyje yra natūralių cukrų. Be dažiklių ir konservantų. Turi daug skaidulinių medžiagų ir kalio.
Ekologiški džiovinti bananai - švelnaus skonio, lengvas užkandis. Šie bananai puikiai tinka skaninti pusryčių košes, dribsnius, desertus, blynelius ar kepinius. Be pridėtinio cukraus, sudėtyje yra natūralių cukrų. Be dažiklių ir konservantų. Turi daug skaidulinių medžiagų ir kalio.
Ekologiškos džiovintos datulės be pridėtinio cukraus. Skanios, minkštos datulės, kurios gali būti naudojamos kaip užkandis ar saldus ingredientas gėrimams, kremams, sausainiams, pyragams ir saldainiams gaminti. 100 % perdirbama pakuotė.
Ekologiški džiovinti mangai - tai skanus ir natūralus užkandis, atstosiantis saldumynus! SVARBU! Šios prekės pristatymas gali užtrukti iki 5 darbo dienų.
Ekologiški džiovinti mangai - tai skanus ir natūralus užkandis, atstosiantis saldumynus! SVARBU! Šios prekės pristatymas gali užtrukti iki 5 darbo dienų.
Švelnaus skonio, lengvas užkandis. Puikiai tinka skaninti pusryčių košes, dribsnius, desertus, blynelius ar kepinius. Be pridėtinio cukraus, sudėtyje yra natūralių cukrų. Be dažiklių ir konservantų. Turi daug skaidulinių medžiagų ir kalio.
Švelnaus skonio, lengvas užkandis. Puikiai tinka skaninti pusryčių košes, dribsnius, desertus, blynelius ar kepinius. Be pridėtinio cukraus, sudėtyje yra natūralių cukrų. Be dažiklių ir konservantų. Turi daug skaidulinių medžiagų ir kalio.
Džiovintos slyvos yra populiarus ir patogus užkandis, taip pat dažnai naudojamos gaminant maistą ar kepant įvairius.
Skanios, minkštos ekologiškos figos, kurios gali būti naudojamos kaip užkandis ar saldus ingredientas gėrimams, kepiniams, kremams ar saldainiams gaminti.
Ekologiški džiovinti mangai - tai skanus ir natūralus užkandis, atstosiantis saldumynus!
Ekologiški džiovintų ananasų gabaliukai be jokių priedų!
Džiovinti abrikosai yra populiarus ir patogus užkandis bei dažnai naudojami gaminant maistą ir kepant. Juos galima dėti į dribsnius, salotas, mišraines ir įvairius receptus, suteikiant natūralaus saldumo ir regzotiško skonio pliūpsnį.
Skanios, minkštos figos, kurios gali būti naudojamos kaip užkandis ar saldus ingredientas gėrimams, kepiniams, kremams ar saldainiams gaminti.
Džiovintos slyvos - skanus, sveikas ir labai maistingas saldus užkandis, turintis daug ląstelienos. Jomis galima gardinti košes,kokteilius, dėti į troškinius,
Ekologiški migdolų drožlės yra puikus produktas valgyti bet kokia forma
Nesmulkintos, džiovintos braškės, pasaldintos obuolių sulčių koncentratu
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite