Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

Ekologiški džiovinti minkšti bananai (pilni) EKO PLANET, 200 g

4,25 € su PVM

Švelnaus skonio, lengvas užkandis. Puikiai tinka skaninti pusryčių košes, dribsnius, desertus, blynelius ar kepinius. Be pridėtinio cukraus, sudėtyje yra natūralių cukrų. Be dažiklių ir konservantų. Turi daug skaidulinių medžiagų ir kalio.  

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: EK-BAVI-200

Sertifikatai:
Galiojimo data: 2024-07-31

Apie prekę

Ekologiški džiovinti bananai - švelnaus skonio, lengvas užkandis. Šie bananai puikiai tinka skaninti pusryčių košes, dribsnius, desertus, blynelius ar kepinius. Be pridėtinio cukraus, sudėtyje yra natūralių cukrų. Be dažiklių ir konservantų. Turi daug skaidulinių medžiagų ir kalio.  
 
Kalis padeda palaikyti normalią raumenų veiklą ir normalų kraujospūdį. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas. 
    
Daugiau apie ekologiškus džiovintus bananus
- Bananai yra atogrąžų vaisiai, kurie daugiausia auga šilto ir drėgno klimato regionuose. Jie daugiausia auginami šalyse, esančiose netoli pusiaujo. Kai kurios iš populiariausių bananų auginimo šalių yra Indija, Kinija, Filipinai, Indonezija, Brazilija, Ekvadoras ir Kosta Rika.
  
- Bananai priklauso Musaceae šeimai ir priskiriami Musa genčiai. Dažniausiai vartojamas Cavendish bananas, tačiau yra daug kitų veislių, pavyzdžiui, gysločių, kurie naudojami maisto ruošimui.
- Bananams reikalingos specifinės auginimo sąlygos, tokios kaip gerai nusausinta dirva, reguliarūs krituliai ir didelė drėgmė. Todėl daugiausia bananai auginami atogrąžų ar subtropikų regionuose.
 
- Ekologiški džiovinti bananai gaminami iš bananų, užaugintų be sintetinių pesticidų, herbicidų ar cheminių trąšų. Ekologinio ūkininkavimo praktikoje pirmenybė teikiama tvariems ir aplinkai nekenksmingiems metodams.
  
- Bananų derlius nuimamas, kai jie yra visiškai subrendę, bet vis dar žali. Mat nuskynus jie noksta toliau. Džiovintų bananų gamintojai džiovinimui dažniausiai atrenka prinokusius bananus, kad užtikrintų maksimalų skonį ir saldumą.
Bananų džiovinimo procesas
  
- Nuėmus derlių, bananai nulupami, supjaustomi plonais gabalėliais, o kartais pamerkiami į citrinos rūgštį arba askorbo rūgštį, kad neparuduotų.
  
- Tada bananų griežinėliai dehidratuojami (džiovinami), o tai reiškia, kad pašalinamas drėgmės kiekis. Tai galima padaryti naudojant įvairius metodus, įskaitant džiovinimą saulėje, džiovinimą ore arba komercinius dehidratatorius.
  
- Džiovinimo procesas gali trukti nuo kelių valandų iki kelių dienų, priklausomai nuo metodo ir aplinkos sąlygų.
  
- Pasiekus pageidaujamą drėgmės lygį, džiovinti bananų griežinėliai supakuojami, kad būtų išvengta drėgmės reabsorbcijos ir būtų išlaikytas jų galiojimo laikas.
  
- Ekologiškų džiovintų bananų pakavimo medžiagos taip pat turi atitikti ekologinio ūkininkavimo standartus.

Laikymo sąlygos: atidarius laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsioje vietoje. 
Gamintojas: UAB EKO PLANET, Lietuva
Kilmės šalis: ne ES

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiški džiovinti bananai.

Supakuota aplinkoje kurioje yra glitimo turinčių produktų, riešutų, sezamų, sojų.

Maistinė vertė

Maistinė vertė 100 g

Energinė vertė         1457.3 kJ/348.3 kcal
Riebalų 0.3 g
          - iš jų sočiųjų          0 g
Angliavandenių 83.5 g
         - iš jų cukrūs 45.0 g
Skaidulų medžiagų 10.1 g 
Baltymų 2.9 g 
Kalio  747.8 mg (37% RMV*)
Kalcio 95.0 mg (12% RMV*)
Geležies 1.1 mg (8% RMV*)

*- referencinė maistinė vertė.

Naudojimas

Ekologiški džiovinti bananai gali būti universalus ingredientas, suteikiantis natūralaus saldumo ir tropinio skonio įvairiems patiekalams ir užkandžiams. Štai keletas būdų, kaip galite juos naudoti patiekalų ar užkandžių gamyboje.

   

Glotnučiams ir glotnučių dubenėliams

Ekologiški džiovinti bananai tobulai tiks praturtinti glotnučių kokteilius ar dubenėlius. Gamindami kokteilius sutrinkite bananus, kartu su kitais ingredientais. O gamindami dubenėlius naudokite kaip priedą. Džiovintus bananus susmulkinkite ir užbarstykite kartu su kitais džiovintais vaisiais, riešutais bei sėklomis.

  

Užkandžiams

Skanaukite vienus. Tiesiog užkandžiaukite džiovintais bananais tiesiai iš maišelio, kad greitai pasisemtumėte energijos.

Skanaukite su kitais džiovintais vaisiais ir riešutais. Sumaišykite džiovintus bananus su jūsų mėgiamais riešutais, sėklomis ir kitais džiovintais vaisiais ir megaukitės maistingu visaverčiu užkandžiu. 

Gardinkite jogurtą ar sausus pusryčius ir mėgaukitės maistingesniais pusryčiais ar užkandžiais. 

  

Kepiniams

Naudokite bananų duonos kepimui. Sudrėkinkite džiovintus bananus, pamirkydami jas šiltame vandenyje arba piene ir naudokite kaip ingredientą bananų duonos gamybai

Gardinkite kepinius. Pridėkite pjaustytų džiovintų bananų į mėgstamą blynų, sausainių ar bandelių tešlą ir suteikite kepiniui malonaus bananų prieskonio ir tekstūros.

  

Slotoms

Gardinkite vaisių salotas. Į vaisių salotas įtraukite smulkintus džiovintus bananus, taip sukursite turtingesnį skonį, aromatą ir šiam saldžiam patiekalui suteiksite atogrąžų pojūtį.

Gardinkyte žaliąsias salotas: įberkite susmulkintus džiiovintus bananusį jūsų mėgiamas žaliąsias salotas, taip suteiksite patiekalui papildomo malonaus skonio bei praturtinsite salstelėjusiu skoniu. 

Desertams

Naudokite desertų užpilui. Sutrinkite džiovintus bananus ir pabarstykite jas ant ledų ar šaldyto jogurto. Taip pat galiote įmaišyti į pudingą ar kremą.  

Apliekite šokoladu. Džiovintus bananus pamerkite į ištirpintą juodąjį šokoladą. Gausite natūralų, skanų ir maistingą desertą! 

  

Patiekalams

Gardinkite karius. Kai kuriems pikantiškiems patiekalams būdingas saldumas. Tokiems patiekalams tobulai tiks džiovinti bananai. Susmulkinkite juos, sudėkite į karius ar troškinius. Taip suteiksite patiekalui unikalaus skonio.


Gardinkite ryžių patiekalus. Įmaišykite džiovintus smulkintus bananusį ryžių patiekalus, tokius kaip plovas arba kepti ryžiai ir suteikite papildomo puikaus skonio ir unikalumo. 

   

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiški džiovinti minkšti bananai (pilni) EKO PLANET, 200 g

Ekologiški džiovinti minkšti bananai (pilni) EKO PLANET, 200 g

Švelnaus skonio, lengvas užkandis. Puikiai tinka skaninti pusryčių košes, dribsnius, desertus, blynelius ar kepinius. Be pridėtinio cukraus, sudėtyje yra natūralių cukrų. Be dažiklių ir konservantų. Turi daug skaidulinių medžiagų ir kalio.