Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Džiovinti abrikosai yra populiari džiovintų vaisių rūšis, gaminama džiovinant šviežius abrikosus. Džiovinimo procesas pašalina didžiąją vandens dalį nepakenkiant maistinei vertei. Dėl šios priežasties jie yra koncentruotas maistinių medžiagų šaltinis. Džiovinti abrikosai žinomi dėl savo saldaus ir aštraus skonio, todėl yra universalus įvairių patiekalų ir užkandžių ingredientas.
Džiovintuose abrikosuose yra daug skaidulų, vitaminų (ypač vitamino A ir vitamino C) ir mineralų, tokių kaip kalis ir geležis. Juose taip pat yra kai kurių antioksidantų bei abrikosai yra natūralaus cukraus šaltinis.
Abrikosai teikia daug naudos sveikatai, pvz., gerina virškinimą, padeda reguliuoti svorį, palaiko gerą širdies veiklą ir stiprina imuninę sistemą. Skaidulų kiekis padeda skatinti žarnyno veiklą.
Džiovintus abrikosus galima vartoti kaip patogų ir sveiką užkandį. Jų taip pat galima dėti į pusryčių dribsnius, riešutų ir vaisių mišinius, kepinius ir pikantiškus patiekalus, pavyzdžiui, salotas. Be to, jie gali būti naudojami gaminant uogienes, kompotus ir čatnius.
Nors džiovinti abrikosai yra maistingi, juose taip pat gana daug natūralaus cukraus ir kalorijų. Todėl juos reikėtų vartoti saikingai, ypač tiems, kurie stebi savo suvartojamo cukraus kiekį.
Įtraukiant džiovintus abrikosus į savo mitybą, svarbu subalansuoti jų vartojimą su įvairiais kitais vaisiais ir daržovėmis, kad jūsų mityba būtų visapusiška ir maistinga.
Ekologiški vaisiai auginami ir apdorojami naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad vaisiai būtų apsaugoti nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jie paveikiamos dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.
Laikymo sąlygos: Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Džiovintus abrikosus svarbu laikyti vėsioje, sausoje vietoje, kad jie nesugestų arba neužsikrėstų vabzdžiais. Hermetiškos talpyklos arba pakartotinai uždaromi maišeliai idealiai tinka jų šviežumui palaikyti.
Sudedamosios dalys: ekologiški džiovinti abrikosai.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė (kj/kcal) |
1015 kJ/240 kcal |
Riebalų |
0.0 g |
-iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių |
0.0 g |
Angliavandenių |
54.0 g |
-iš kurių cukrų |
33.0 g |
Skaidulinių medžiagų |
7.9 g |
Baltymų |
2.0 g |
Druskos |
0.00 g |
Džiovinti abrikosai yra skanus ir maistingas užkandis, kurį taip pat galima naudoti įvairiuose kulinariniuose gaminiuose. Štai keli įprasti džiovintų abrikosų naudojimo būdai:
Užkandžiai: mėgaukitės džiovintais abrikosais kaip atskiru užkandžiu. Jie yra natūraliai saldūs ir kupini skaidulų, vitaminų ir mineralų.
Kepimas: Džiovintus abrikosus supjaustykite mažesniais gabalėliais ir pridėkite prie mėgstamų kepinių, pvz., sausainių, bandelių ar duonos. Jie jūsų kepiniams suteikia saldaus ir aštraus skonio.
Maisto gaminimas: Džiovinti abrikosai gali būti naudojami tiek pikantiškiems, tiek saldiems patiekalams gaminti. Jie puikiai tinka troškiniuose ir kituose mėsos patiekaluose, pridedant subtilaus saldumo bei subalansuotą skonį.
Salotos: Džiovintus abrikosus supjaustykite mažesniais gabalėliais ir įdėkite į mėgstamas salotas. Jie gali suteikti malonią kramtomąją tekstūrą ir saldumą, papildydami bendrą salotų skonį.
Čatniai ir kompotai: Džiovintus abrikosus troškinkite su trupučiu vandens, cukraus ir prieskonių, kad gautumėte skanų čatnį arba kompotą, kurį galima naudoti kaip mėsos užpilą arba patiekti su sūriais.
Įdaras: pjaustytus džiovintus abrikosus naudokite paukštienos, žvėrienos ar vegetariškų patiekalų įdarui. Jie suteikia puikų saldų ir aštrų kontrastą pikantiškiems skoniams.
Receptuose naudojant džiovintus abrikosus svarbu atsižvelgti į jų natūralų saldumą, todėl galbūt norėsite atitinkamai pakoreguoti savo patiekalo cukraus kiekį. Taip pat atminkite, kad juose yra daug natūralaus cukraus, todėl vartokite saikingai, jei stebite savo suvartojamo cukraus kiekį.
Švelnaus skonio, lengvas užkandis. Puikiai tinka skaninti pusryčių košes, dribsnius, desertus, blynelius ar kepinius. Be pridėtinio cukraus, sudėtyje yra natūralių cukrų. Be dažiklių ir konservantų. Turi daug skaidulinių medžiagų ir kalio.
Švelnaus skonio, lengvas užkandis. Puikiai tinka skaninti pusryčių košes, dribsnius, desertus, blynelius ar kepinius. Be pridėtinio cukraus, sudėtyje yra natūralių cukrų. Be dažiklių ir konservantų. Turi daug skaidulinių medžiagų ir kalio.
Ekologiški džiovinti bananai - švelnaus skonio, lengvas užkandis. Šie bananai puikiai tinka skaninti pusryčių košes, dribsnius, desertus, blynelius ar kepinius. Be pridėtinio cukraus, sudėtyje yra natūralių cukrų. Be dažiklių ir konservantų. Turi daug skaidulinių medžiagų ir kalio.
Ekologiškos džiovintos datulės be pridėtinio cukraus. Skanios, minkštos datulės, kurios gali būti naudojamos kaip užkandis ar saldus ingredientas gėrimams, kremams, sausainiams, pyragams ir saldainiams gaminti. 100 % perdirbama pakuotė.
Ekologiški džiovinti mangai - tai skanus ir natūralus užkandis, atstosiantis saldumynus! SVARBU! Šios prekės pristatymas gali užtrukti iki 5 darbo dienų.
Ekologiški džiovinti mangai - tai skanus ir natūralus užkandis, atstosiantis saldumynus! SVARBU! Šios prekės pristatymas gali užtrukti iki 5 darbo dienų.
Ekologiškos džiovintos datulės be pridėtinio cukraus. Skanios, minkštos datulės, kurios gali būti naudojamos kaip užkandis ar saldus ingredientas gėrimams, kremams, sausainiams, pyragams ir saldainiams gaminti. 100 % perdirbama pakuotė.
Švelnaus skonio, lengvas užkandis. Puikiai tinka skaninti pusryčių košes, dribsnius, desertus, blynelius ar kepinius. Be pridėtinio cukraus, sudėtyje yra natūralių cukrų. Be dažiklių ir konservantų. Turi daug skaidulinių medžiagų ir kalio.
Džiovinti abrikosai yra populiarus ir patogus užkandis bei dažnai naudojami gaminant maistą ir kepant. Juos galima dėti į dribsnius, salotas, mišraines ir įvairius receptus, suteikiant patiekalams natūralaus saldumo ir egzotiško skonio pliūpsnį.
Džiovinti abrikosai yra populiarus ir patogus užkandis bei dažnai naudojami gaminant maistą ir kepant. Juos galima dėti į dribsnius, salotas, mišraines ir įvairius receptus, suteikiant natūralaus saldumo ir regzotiško skonio pliūpsnį.
Švelnaus skonio, lengvas užkandis. Puikiai tinka skaninti pusryčių košes, dribsnius, desertus, blynelius ar kepinius. Be pridėtinio cukraus, sudėtyje yra natūralių cukrų. Be dažiklių ir konservantų. Turi daug skaidulinių medžiagų ir kalio.
Džiovintos slyvos yra populiarus ir patogus užkandis, taip pat dažnai naudojamos gaminant maistą ar kepant įvairius.
Skanios, minkštos ekologiškos figos, kurios gali būti naudojamos kaip užkandis ar saldus ingredientas gėrimams, kepiniams, kremams ar saldainiams gaminti.
Džiovintos slyvos yra populiarus ir patogus užkandis, taip pat dažnai naudojamos gaminant maistą ar kepant įvairius .
Skanios, minkštos figos, kurios gali būti naudojamos kaip užkandis ar saldus ingredientas gėrimams, kepiniams, kremams ar saldainiams gaminti.
Ekologiški džiovinti mangai - tai skanus ir natūralus užkandis, atstosiantis saldumynus!
Ekologiški džiovinti bananai - švelnaus skonio, lengvas užkandis. Šie bananai puikiai tinka skaninti pusryčių košes, dribsnius, desertus, blynelius ar kepinius. Be pridėtinio cukraus, sudėtyje yra natūralių cukrų. Be dažiklių ir konservantų. Turi daug skaidulinių medžiagų ir kalio.
Ekologiški džiovintų ananasų gabaliukai be jokių priedų!
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite