Iki kovo 31d. Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 0.99 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

Reduced price!
Ekologiškos bulguro kruopos EKO PLANET, 1 kg

-20%

Ekologiškos bulguro kruopos EKO PLANET, 1 kg

4,79 € su PVM

5,99 € su PVM

Bulgur'ą labai tinka naudoti įvairiems patiekalams gaminti - sriuboms, salotoms, įvairiems troškiniams, košėms, plovui, net desertams. 

Bulguro kruopos turi daugiau naudingų maistingų medžiagų nei ryžiai, kuskusas ar makaronai. Jose yra daug skaidulinių medžiagų ir baltymų, taip pat esama folio rūgšties, vitamino B.

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: EP-BULG-1000

Sertifikatai:
Galiojimo data: 2025-08-31

Apie prekę

Bulgur yra kietųjų kviečių kruopos, gaunamos spacialaus proceso metu, kai kviečiai yra išvalomi, nuplikomi ir išdžiovinami. 

Bulguro kruopos turi daugiau naudingų maistingų medžiagų nei ryžiai, kuskusas ar makaronai. Jose yra daug skaidulinių medžiagų ir baltymų, taip pat esama folio rūgšties, vitaminų, mineralų, kalcio, geležies. 

Bulgur'as ypač populiarus Vidurio Rytų ir Viduržemio jūros regiono virtuvėse. Šių kruopų panaudojimas ypač platus, bulgu'ras puikiai tinka sriuboms, salotoms, įvairiems troškiniams, košėms, plovui ar net desertams gaminti. 

Skonis: paruoštos „bulgur” kruopos yra malonaus riešutų skonio. 

Laikymo sąlygos: atidarius laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsioje vietoje.

Gamintojas: UAB EKO PLANET
Kilmės šalis: Ne ES

Sudėtis

Sudedamosios dalys: 100% ekologiški kietieji kviečiai.

Maistinė vertė

Maistinė vertė 100 g

Energetinė vertė 1431 kJ/ 342 Kcal
Riebalų 12 g
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0 g
Angliavandenių 60 g
 - iš kurių cukrų 2 g
Skaidulinių medžiagų 16.0 g
Baltymų 12.0 g
Druskos 0.03 g

Naudojimas

Nuplauti bulgurą ir keliolika minučių jį pamirkyti šaltame vandenyje. Virti vandenyje (santykiu 1:2) apie 7-8 min, leisti dar 5 min pabrinkti.

Tačiau nepamirškite reguliuoti kepimo laiko ir skysčių santykio pagal turimų bulguro kruopų rūšį ir dydį. Smulkus bulguras iškeps greičiau nei stambesnis. Eksperimentuokite su skirtingais skoniais ir ingredientais, kad rastumėte mėgstamą būdą mėgautis šiais universaliais grūdais!

  

Įvairūs bulguro panaudojimo būdai

Libanietiškos Tabule salotos. Tai vienas populiariausių Bulgur panaudojimo būdų. Šias salotas pasigaminsite ypač paprastai. Išvirtas ir atvėsintas bulguro kruopas sumaišykite su pjaustytais pomidorais, agurkais, petražolėmis, mėtomis, citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska pagal skonį. Viską sumaišykite ir patiekite.

Pilaf ir grūdų dubenys. Bulgur kruopos yra puikus pagrindas grūdų dubenims ar plovo alternatyvai. Įpilkite virtų daržovių, baltymų (pvz., keptos vištienos ar avinžirnių) ir mėgstamo padažo ar užpilo.

Įdaras. Bulgur kruopas naudokite kaip daržovių, pavyzdžiui, paprikų, pomidorų ar cukinijų, įdarą. Virtą bulgurą sumaišykite su troškintomis daržovėmis, žolelėmis ir prieskoniais, tada įdarykite daržoves ir kepkite, kol suminkštės.

Mėsainiai ir mėsos kukuliai. Bulgur kruopos gali būti dedamos į kotletų ar mėsainių mišinius kaip rišiklis. Tai padeda išlaikyti mišinį kartu ir suteikia šiek tiek riešutų skonio bei tekstūros.

Pusryčių košė. Bulgur kruopas galima virti su pienu ar vandeniu ir patiekti kaip šiltą pusryčių košę. Pasaldinkite medumi, mėgiamu sirupu ar uogiene ir pridėkite vaisių bei riešutų, kad pagerintumėte skonį ir maistingumą.

Sriubos ir troškiniai. Į sriubas ir troškinius įpilkite virtų bulguro kruopų, kad suteiktumėte sotumo ir tekstūros. Jis puikiai tinka daržovių sriuboms ar sotiems žiemos troškiniams.

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiškos bulguro kruopos EKO PLANET, 1 kg

Ekologiškos bulguro kruopos EKO PLANET, 1 kg

Bulgur'ą labai tinka naudoti įvairiems patiekalams gaminti - sriuboms, salotoms, įvairiems troškiniams, košėms, plovui, net desertams. 

Bulguro kruopos turi daugiau naudingų maistingų medžiagų nei ryžiai, kuskusas ar makaronai. Jose yra daug skaidulinių medžiagų ir baltymų, taip pat esama folio rūgšties, vitamino B.