Jums reikės:
200 g stambių avižinių dribsnių
50 g migdolų
50 g anakardžių
50 g ekologiškų kokosų traškučių
50 g šaltyje džiovintų aviečių Amrita
50 g moliūgo sėklų
50 g bananų
50 g sviesto
30 g sezamo sėklų
2 valg. š medaus
3 valg. š rudojo cukraus
1 arbat. š. cinamono
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kokoso drožles, migdolus, moliūgų ir sezamų sėklas.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite medų ir cukrų, įpilkite 2 šaukštus vandens ir sumaišykite.Ištirpus cukrui, įberkite cinamono.
Gautą mišinį supilkite ant avižinių dribsnių mišinio ir gerai išmaišykite.
Gautą mišinį 20-30 min. kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C. Jei mišinys skrunda per greitai, sumažinkite temperatūrą.
Iškepus palikite atvėsti. Atvėsus apsibarstykite bananais ir razinomis. Laikykite sandariame inde.
Valgykite su pienu ar jogurtu. Galite pagardinti šviežiais vaisiais.
Skanaus!
Tai skanus ir energijos teikiantis natūraliai saldus užkandis.
Moliūgų sėklos - labai sveika ir skanu! Kitaip nei dauguma sėklų, jos nėra apdirbtos pesticidais ir konservantais, todėl yra visiškai natūralios ir nekenkia žmogaus sveikatai.
Kulinarijoje sezamo sėklos vartojamos kaip sudedamoji patiekalo dalis. Pavyzdžiui, itin populiarus užkandžių padažas, Vidurio Rytų šalyse vadinamas Tahini, gaminamas sutrynus trintuvu sausas paskrudintas sezamo sėklas kartu su alyvuogių aliejumi.
Puikus energijos šaltinis. Turi daug skaidulinių medžiagų.
Puikus užkandis. Tinka įvairių desertų, kepinių ir kitų patiekalų gamybai bei puošimui. Be pridėtinio cukraus, sudėtyje yra natūralių cukrų. Be dažiklių ir konservantų. Turi daug skaidulinių medžiagų. Kalio šaltinis. Tinka veganams ir žaliavalgiams.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite