Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ceilono cinamonas, taip pat žinomas kaip „tikrasis cinamonas“, kilęs iš Cinnamomum verum medžio žievės. Jis kilęs iš Šri Lankos (anksčiau vadintos Ceilonu), o pavadinimas „Ceilono cinamonas“ atspindi jo geografinę kilmę. Štai keletas pagrindinių Ceilono cinamono savybių:
Skonis: Ceilono cinamonas yra švelnaus, saldaus ir citrusinio skonio, palyginti su įprastu cinamonu. Dažnai manoma, kad jis yra subtilesnio skonio.
Išvaizda: Ceilono cinamono plunksnos arba lazdelės yra plonos ir švelnios, šviesiai rudos spalvos. Priešingai, įprasto cinamono lazdelės yra storesnės ir tamsesnės.
Geografinė kilmė: Ceilono cinamonas yra auginamas tik Šri Lankoje.
Ceilono cinamonas dažniausiai naudojamas kepant, gaminant maistą ir maišant gėrimus, suteikiant šilto ir saldaus skonio įvairiems patiekalams.
Ekologiški prieskoniai auginami ir apdorojami naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad prieskoniai būtų apsaugoti nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jos paveikiamos dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.
Laikymo sąlygos: Laikyti sausoje vėsioje, tamsioje vietoje.
Supakuota į aplinkoje, kurioje yra glitimo turinčių produktų, riešutų, sezamo, sojų.
Sudedamosios dalys: ekologiškas Ceilono cinamonas.
Ceilono cinamonas, gali būti naudojamas įvairiose kulinarijos srityse, patiekalams suteikiant šiltą ir saldų skonį. Štai keletas būdų, kaip naudoti Ceilono cinamoną:
1. Kepiniai: cinamonas yra populiarus kepinių prieskonis ir dažnai naudojamas pyragų, sausainių, bandelių ir duonos receptuose. Į tešlą įpilkite arbatinį šaukštelį ar daugiau malto Ceilono cinamono, kad suteiktumėte saldų ir aromatingą skonį.
2. Karšti gėrimai: pabarstykite cinamonu kavą, karštą šokoladą ar arbatą. Taip pat galite į savo gėrimą įmaišyti cinamono lazdelę, kol jis mirksta suteiks gėrimui cinamono skonį.
3. Avižiniai dribsniai ir košės: Į rytinę avižinę košę arba dribsnius įberkite šlakelį malto Ceilono cinamono, kad suteiktumėte patiekalui papildomo skonio. Taip pat galite pabarstyti cinamonu jogurtą ar vaisius, taip suteikiant papildomo skanio ir aromato.
4. Glotnučiai: Įmaišykite Ceilono cinamoną į savo kokteilius, kad gautumėte šiltą ir saldų užkandį. Jis puikiai dera su vaisiais, tokiais kaip bananai, obuoliai ir kt.
5. Troškiniai: cinamonas naudojamas kai kuriuose pikantiškuose patiekaluose, ypač Vidurio Rytų ir Indijos virtuvėse. Į troškinius, karį ar ryžių patiekalus įdėkite cinamono lazdelę arba žiupsnelį malto Ceilono cinamono, kad gautumėte subtilų ir aromatingą skonį.
6. Desertai: Ceilono cinamoną naudokite desertuose, tokiuose kaip ryžių pudingas, plakta grietinėlė ir ledai. Puikiai dera su įvairiais saldžiais patiekalais.
7. Prieskonių mišiniai: kurkite prieskonių mišinius, sumaišydami Ceilono cinamoną su kitais prieskoniais, pvz., muskato riešutu, gvazdikėliais ir imbieru. Šį mišinį galima naudoti tiek saldžiuose, tiek pikantiškuose patiekaluose.
Nepamirškite pradėti nuo nedidelio cinamono kiekio ir pritaikyti skon pagal savo asmeninius poreikiusį, nes cinamono skonis, gausiai jį naudojant, gali būti intensyvus. Nesvarbu, ar naudojate Ceilono cinamonąolazdelės ar maltą cinamoną, jis gali suteikti malonaus ir aromatingo skonio gaminant įvairius patiekalus.
Ypatingo aromato ir unikalaus saldžiai aitraus skonio egzotiškas prieskonis. Tinka saldiems patiekalams ir gėrimams - košei, plovui, jogurtui, šokoladui, vaisių salotoms, tortams, meduoliams, keksams, kompotams, duonai, sausainiams, kavai ir arbatai - gardinti.Nevartoti termiškai neapdoroto.
„Panch Puran“ yra populiarus bengališkas prieskonių mišinys, pagamintas iš 5 dažniausiai naudojamų egzotiškų prieskonių, o „panch“ bengališkai reiškia penkis.
Kumino sėklos naudojamos sriuboms, troškiniams, gėrimams gardinti.
Juodieji pipirai – pats populiariausias ir žinomiausias prieskonis pasaulyje, dar vadinamas „prieskonių karaliumi“.
Pankolio sėklos yra patrauklaus kvapo, saldaus skonio, primenantis anyžius arba saldymedį.
Primena anyžių, tačiau turi stipresnį saldymedžio skonį.
Aštroko, išraiškingo skonio, todėl tinka ruošiant salotas, humusą, ant sumuštinių ar daržovių.
Garstyčių skonis aitrus, bet ne kaip pipirai. Jis yra silpnesnis ir turi riešutų skonį.
Rausvųjų pipirų aromatas yra sodrus, primena gėlių, o skonis – saldokas našlaičių.
Kalendrų sėklos yra universalus prieskonis, turintis aitriai saldų skonį ir primenantis džiovintą apelsino žievelę.
Tobulai suderintas juodųjų, baltųjų, rausvųjų ir žaliųjų pipirų aromatas.
Kalendra yra ne tik labai kvapni, bet ir nepaprastai naudinga.
Džiovinti česnakų milteliai suteikia valgiams kvapnų aromata ir puikiai pakeičia šviežią česnaką.
Žinomas kaip „saldusis kmynas“. Atrodo kaip kmynų sėklos, tik šiek tiek didesnės ir skirtingos spalvos. Skonis primena anyžių arba saldymedį. Tinka gardinti duoną, žuvies ir mėsos patiekalus, troškinius. Tinka gerti kaip arbatą.
Šventkmyniai - tai petražolių šeimos augalai, savo aromatu ir skoniu primenantys kmynus. Juos galime berti ant duonos, šventkmyniai puikiai paskanins lęšių, bulvių ar kitų daržovių patiekalus.
Gaminami iš šviežių kokosų riešutų. Tinka kepiniams ir desertams gaminti, padažams bei sriuboms sutirštinti. Turi daug skaidulinių medžiagų. Tinka veganams. Be pridėtinio cukraus, produkto sudėtyje yra natūralių cukrų. Be dažiklių ir konservantų.
Kepiniams suteikia švelnų migdolams būdingą skonį.
Šie žaliųjų bananų miltai pagaminti iš termiškai neapdorotų bananų. Švelnaus, riešutus primenančio skonio.
Šie žaliųjų bananų miltai pagaminti iš termiškai neapdorotų bananų. Švelnaus, riešutus primenančio skonio. SVARBU! Šios prekės pristatymas gali užtrukti iki 5 darbo dienų.
Prieskoniai padeda sukurti išskirtinio skonio patiekalus.
Ciberžolė yra pagrindinis daugelio tradicinių patiekalų ingredientas, ypač Indijos virtuvėje, taip pat naudojamas arbatoms, lattei ir kitiems gėrimams gardinti. Švelniai aitraus ir kartaus skonio prieskonis, patiekalams suteikiantis gelsvą atspalvį.
Ciberžolė yra pagrindinis daugelio tradicinių patiekalų ingredientas, ypač Indijos virtuvėje, taip pat naudojamas arbatoms, lattei ir kitiems gėrimams gardinti. Švelniai aitraus ir kartaus skonio prieskonis, patiekalams suteikiantis gelsvą atspalvį.
Šventkmynių sėklos Ajwain – stiprus prieskonis Kilęs iš Indijos, auginamas Azijoje ir Afrikoje. Idealiai tinka vegetariškiems patiekalams. Skonis primena kmynų ir čiobrelių derinį.
Džiovintų mangų Amchur milteliai - gaminami iš žalio mango, yra vaisinio, saldžiarūgščio skonio su kamparo ir sakų natomis.
Tradicinis indiškas prieskonių mišinys - Garam Masala. Gaminkite autentiškus patiekalus įdėdami visai nedaug pastangų.
2 pakuočių rinkinys po 150g. Džiovinti česnakų milteliai suteikia valgiams kvapnų aromata ir puikiai pakeičia šviežią česnaką.
Šie žaliųjų bananų miltai pagaminti iš termiškai neapdorotų bananų. Švelnaus, riešutus primenančio skonio.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite