Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

Ekologiškas maltas Ceilono cinamonas EKO PLANET, 200 g

8,99 € su PVM

Ceilono cinamonas yra švelnesnio ir šiek tiek saldesnio skonio, palyginus jį su įprastu cinamonu. Jis dažnai laikomas kokybiškesniu, o kai kurie mėgsta jį dėl subtilesnio skonio. Ceilono cinamonu gardinkite įvairius patiekalus, kepinius, salotas, arbatą. 

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: EP-CCIN-200

Sertifikatai:

LT-EKO-001
Non EU Agriculture

Apie prekę

Ceilono cinamonas, taip pat žinomas kaip „tikrasis cinamonas“, kilęs iš Cinnamomum verum medžio žievės. Jis kilęs iš Šri Lankos (anksčiau vadintos Ceilonu), o pavadinimas „Ceilono cinamonas“ atspindi jo geografinę kilmę. Štai keletas pagrindinių Ceilono cinamono savybių:

Skonis:  Ceilono cinamonas yra švelnaus, saldaus ir citrusinio skonio, palyginti su įprastu cinamonu. Dažnai manoma, kad jis yra subtilesnio skonio.

Išvaizda: Ceilono cinamono plunksnos arba lazdelės yra plonos ir švelnios, šviesiai rudos spalvos. Priešingai, įprasto cinamono lazdelės yra storesnės ir tamsesnės.

Geografinė kilmė: Ceilono cinamonas yra auginamas tik Šri Lankoje.

Ceilono cinamonas dažniausiai naudojamas kepant, gaminant maistą ir maišant gėrimus, suteikiant šilto ir saldaus skonio įvairiems patiekalams.

Ekologiški prieskoniai auginami ir apdorojami naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad prieskoniai būtų apsaugoti nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jos paveikiamos dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.

Laikymo sąlygos: Laikyti sausoje vėsioje, tamsioje vietoje.

Supakuota į aplinkoje, kurioje yra glitimo turinčių produktų, riešutų, sezamo, sojų.

Gamintojas: Sufasuota Lietuvoje pagal UAB EKO PLANET užsakymą.
Kilmės šalis: Ne ES.

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiškas Ceilono cinamonas.

Naudojimas

Ceilono cinamonas, gali būti naudojamas įvairiose kulinarijos srityse, patiekalams suteikiant šiltą ir saldų skonį. Štai keletas būdų, kaip naudoti Ceilono cinamoną:

1. Kepiniai: cinamonas yra populiarus kepinių prieskonis ir dažnai naudojamas pyragų, sausainių, bandelių ir duonos receptuose. Į tešlą įpilkite arbatinį šaukštelį ar daugiau malto Ceilono cinamono, kad suteiktumėte saldų ir aromatingą skonį.

2. Karšti gėrimai: pabarstykite cinamonu kavą, karštą šokoladą ar arbatą. Taip pat galite į savo gėrimą įmaišyti cinamono lazdelę, kol jis mirksta suteiks gėrimui cinamono skonį.

3. Avižiniai dribsniai ir košės: Į rytinę avižinę košę arba dribsnius įberkite šlakelį malto Ceilono cinamono, kad suteiktumėte patiekalui papildomo skonio. Taip pat galite pabarstyti cinamonu jogurtą ar vaisius, taip suteikiant papildomo skanio ir aromato.

4. Glotnučiai: Įmaišykite Ceilono cinamoną į savo kokteilius, kad gautumėte šiltą ir saldų užkandį. Jis puikiai dera su vaisiais, tokiais kaip bananai, obuoliai ir kt.

5. Troškiniai: cinamonas naudojamas kai kuriuose pikantiškuose patiekaluose, ypač Vidurio Rytų ir Indijos virtuvėse. Į troškinius, karį ar ryžių patiekalus įdėkite cinamono lazdelę arba žiupsnelį malto Ceilono cinamono, kad gautumėte subtilų ir aromatingą skonį.

6. Desertai: Ceilono cinamoną naudokite desertuose, tokiuose kaip ryžių pudingas, plakta grietinėlė ir ledai. Puikiai dera su įvairiais saldžiais patiekalais.

7. Prieskonių mišiniai: kurkite prieskonių mišinius, sumaišydami Ceilono cinamoną su kitais prieskoniais, pvz., muskato riešutu, gvazdikėliais ir imbieru. Šį mišinį galima naudoti tiek saldžiuose, tiek pikantiškuose patiekaluose.

Nepamirškite pradėti nuo nedidelio cinamono kiekio ir pritaikyti skon pagal savo asmeninius poreikiusį, nes cinamono skonis, gausiai jį naudojant, gali būti intensyvus. Nesvarbu, ar naudojate Ceilono cinamonąolazdelės ar maltą cinamoną, jis gali suteikti malonaus ir aromatingo skonio gaminant įvairius patiekalus.

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiškas maltas Ceilono cinamonas EKO PLANET, 200 g

Ekologiškas maltas Ceilono cinamonas EKO PLANET, 200 g

Ceilono cinamonas yra švelnesnio ir šiek tiek saldesnio skonio, palyginus jį su įprastu cinamonu. Jis dažnai laikomas kokybiškesniu, o kai kurie mėgsta jį dėl subtilesnio skonio. Ceilono cinamonu gardinkite įvairius patiekalus, kepinius, salotas, arbatą.