Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Migdolų riešutai, dažnai tiesiog vadinami migdolais, yra valgomos sėklos, kilusios iš migdolų medžio. Migdolai dažniausiai vartojami kaip užkandis, taip pat naudojami gaminant maistą bei perdirbami į įvairius produktus, tokius kaip migdolų sviestas, migdolų pienas ir migdolų aliejus. Jie žinomi dėl sodraus, šiek tiek saldaus skonio ir maistinių savybių.
Ekologiškuose migdoluose gausu sveikųjų riebalų, ypač mononesočiųjų riebalų, kurie gali turėti teigiamos įtakos širdies sveikatai. Juose taip pat yra daug baltymų, maistinių skaidulų, vitaminų (tokių kaip vitaminas E ir kai kurie B grupės vitaminai) ir mineralų (pvz., magnio ir kalcio). Migdolai laikomi puikiu maistingų medžiagų šaltiniu ir dažnai įtraukiami į subalansuotą mitybą.
Migdolai gali būti ne tik patiekiami kaip neskaldyti riešutai, bet ir griežinėliais, susmulkinti arba sumalti į migdolų miltus, kurie dažniausiai naudojami gaminant kepinius be glitimo ir turinčius mažai angliavandenių. Migdolų sviestas gaminamas sumalant migdolus į pastą, panašią į žemės riešutų sviestą, o migdolų pienas yra populiari gyvūlinės kilmės pieno alternatyva, gaunama sumaišius išmirkytus migdolus su vandeniu ir nukošiant kietąsias nuosėdas.
Migdolai buvo auginami šimtmečius ir turi ilgą kulinarinės ir kultūrinės reikšmės istoriją įvairiose pasaulio vietose. Jie plačiai auginami tinkamo klimato regionuose, pavyzdžiui, Kalifornijoje JAV ir Viduržemio jūros šalyse.
Gamintojas: UAB EKO PLANETSudedamosios dalys: ekologiški migdolų riešutai.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė | 2558 kJ/611 kCal |
Riebalų | 51 g |
- iš jų sočiųjų | 3,8 g |
Angliavandenių | 17 g |
- iš jų cukrų | 4,9 g |
Skaidulinių medžiagų | 10 g |
Baltymų | 22 g |
Druskos | <0,01 g |
Migdolų riešutai gali būti naudojami įvairiais būdais tiek gaminant maistą, tiek kaip atskiri užkandžiai. Štai keli įprasti migdolų riešutų naudojimo būdai:
Užkandžiai: Migdolai patys savaime yra maistingas ir patogus užkandis. Galite mėgautis jais skrudintais arba pagardinti įvairiais prieskoniais. Saujelė migdolų gali būti sotus ir energijos suteikiantis užkandis.
Kepiniai: Migdolų riešutai gali būti naudojami kepiniuose, suteikiant kepiniui riešutinį skonį, tekstūrą ir maistinę vertę. Galite juos naudoti neskaldytus, pjaustytus, smulkintus arba maltus migdolų miltus. Migdolai dažnai sutinkami sausainiuose, pyraguose, bandelėse ir batonėliuose.
Pusryčiai: į rytinį kokteilį galite įberti saują migdolų, kad gautumėte papildomo kremiškumo ir maistingumo. Taip pat galite pabarstyti smulkintais migdolais pusryčių dribsnius, jogurtą ar avižinę košę.
Salotos: griežinėliais pjaustyti migdolai gali būti skanus salotų priedas, suteikiantis traškią tekstūrą ir riešutinį skonį. Jie puikiai tinka tiek žaliose salotose, tiek grūdinėse salotose.
Migdolų sviestas: Migdolų sviestas yra kreminis užtepas, pagamintas iš maltų migdolų. Galima naudoti kaip užtepėlę skrebučiams, sumuštiniams arba kaip vaisių ar kai kurių daržovių užpilą.
Migdolų pienas: Migdolų pienas yra gyvūlinės kilmės pieno alternatyva, gaunama sumaišius išmirkytus migdolus su vandeniu, o tada nukošant kietąsias nuosėdas. Jis gali būti naudojamas kokteiliams, dribsniams, kavai ir receptams, kuriuose reikia pieno.
Migdolai ir azijietiški patiekalai: griežinėliais pjaustyti migdolai gali būti naudojami kaip troškintų patiekalų garnyras, suteikiantys skonio ir traškumo.
Mėsos ir žuvies danga: Maltus migdolus galima naudoti kaip mėsos ir žuvies dangą, suteikiančią kvapnią ir šiek tiek riešutinę plutą kepant orkaitėje arba keptuvėje.
Naminė granola: pasigaminkite savo granolą, sumaišydami avižas, medų arba agavų sirupą, džiovintus vaisius ir kapotus migdolus. Kepkite, kol masė taps traški. Granola gardinkite pusryčių jogurtą, varškę ar kt.
Migdolų garnyras: Susmulkintus arba smulkiai pjaustytus migdolus galima naudoti kaip desertų, pavyzdžiui, ledų, pudingų ir pyragų, garnyrą.
Atminkite, kad migdolai turi šiek tiek saldų ir riešutinį skonį, kuris gali papildyti tiek saldžius, tiek pikantiškus patiekalus. Dėl savo universalumo jie yra populiarus įvairių virtuvių ir gaminimo stilių ingredientas.
Atkreipkite dėmesį, kad migdolų riešutai yra kaloringi, todėl patartina juos vartoti saikingai, ypač jei sekate savo suvartojamų kalorijų kiekį.
Anakardžiai - puikus ir maistingas užkandis. Valgomi vieni, kaip užkandis, dedami į salotas, desertus. Anakardžius tinka dėti į troškinius, ypač vegetariškus (vietoje mėsos).
Anakardžiai - puikus ir maistingas užkandis. Valgomi vieni, kaip užkandis, dedami į salotas, desertus. Anakardžius tinka dėti į troškinius, ypač vegetariškus (vietoje mėsos).
Ekologiški migdolų riešutai - puikus bei maistingas užkandis. Perdirbti riešutai naudojami migdolų miltams, migdolų pienui bei migdolų sviestui gaminti.
Makadamijų riešutai – pasižymi ypatingu grietinėlės poskoniu, yra itin traškūs ir labai gardūs.
Makadamijų riešutai – pasižymi ypatingu grietinėlės poskoniu, yra itin traškūs ir labai gardūs.
Ekologiški braziliški riešutai yra subtilaus ir švelnaus skonio. Puikiai tinkami kaip itin maistingas užkandis, priedas prie dribsnių, pyragų ir kitų desertų.
Ekologiški kedro riešutai yra lengvo, subtilaus skonio. Turi daug vertingų maistinių medžiagų.
Ekologiški migdolų drožlės yra puikus produktas valgyti bet kokia forma
Ekologiški blanširuoti ir skrudinti LAZDYNO RIEŠUTAI – skanus ir maistingas užkandis vaikams mokykloje, namuose ir pasivaikščiojant!
Ekologiški BRAZILINIAI RIEŠUTAI yra subtilaus ir švelnaus skonio
Ekologiškas anakardžio riešutų užkandis vaikams
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite