Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Adzuki pupuolės yra mažos, rausvai rudos pupelės, dažniausiai naudojamos Rytų Azijos virtuvėje. Šios pupelės yra kilusios iš Rytų Azijos ir yra pagrindinis įvairių patiekalų ingredientas tokiose šalyse kaip Japonija, Kinija, Korėja ir kitos Azijos šalys.
Adzuki pupelės yra žinomos dėl savo saldaus skonio ir dažnai naudojamos tiek saldžiuose, tiek pikantiškuose patiekaluose. Jos dažniausiai naudojami desertuose, sriubose ir troškiniuose. Pavyzdžiui, japonų virtuvėje saldžiųjų raudonųjų pupelių pasta, pagaminta iš adzuki pupelių, yra populiarus tradicinių saldumynų, tokių kaip mochi ir dorayaki, įdaras.
Mitybos požiūriu adzuki pupelės yra geras baltymų, maistinių skaidulų ir įvairių vitaminų bei mineralų šaltinis. Juose mažai riebalų ir jie gali būti sveikas priedas prie subalansuotos mitybos. Pupelės dažnai verdamos, sutrinamos arba saldinamos, kad būtų galima naudoti įvairiuose receptuose.
Mirkymas, daiginimas ir fermentacija palengvina japoninių pupuolių maistinių medžiagų įsisavinimą. Adzuki upelėse yra tirpių skaidulų ir atsparaus krakmolo, kuris gali pagerinti virškinimą. Šių pupelių angliavandeniai taip pat rečiau sukelia vidurių pūtimą nei kitų ankštinių augalų.
Apskritai adzuki pupelės yra universalus ir maistingas ingredientas, suteikiantis tiek skonio, tiek tekstūros įvairiems patiekalams.
Ekologiškos pupelės auginamos ir gaminamos naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad pupelės būtų apsaugotos nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jos paveikiamos dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.
Laikymo sąlygos: atidarius laikyti sandarioje, sausoje, vėsioje vietoje.
Gamintojas: UAB EKO PLANETSudedamosios dalys: 100% Japoninės pupuolės
Supakuota aplinkoje, kurioje gali būti glitimo, riešutų, sojos ir sezamo pėdsakų.
Maistinė vertė 100 g
Energetinė vertė | 1377 kJ / 329 kcal |
Riebalų | 0,5 g |
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 0,2 g |
Angliavandenių | 62.9 g |
- iš kurių cukrų | 0,0 g |
Skaidulinių medžiagų | 12.7 g |
Baltymų | 19.9 g |
Natrio | 5.0 mg |
Paruošimas: Pupuoles pamirkykite vandenyje 10 valandų, tada gerai nuplaukite. Virkite vieną valandą arba tol, kol pupelės suminkštės. Pupelių ir vandens santykis 1:3 arba 1:4.
Adzuki pupuolės gali būti naudojamos įvairiai – tiek saldžiuose, tiek pikantiškuose patiekaluose. Štai keletas bendrų būdų, kaip naudoti adzuki pupuoles:
Saldžiųjų raudonųjų pupelių pasta (Anko): Tai vienas iš populiariausių adzuki pupelių panaudojimo būdų gaminant Rytų Azijos desertus. Pupelės verdamos, sutrinamos ir pasaldinamos, kad susidarytų pasta. Anko naudojamas kaip mochi, dorayaki (japoniškų blynų) ir kitų tradicinių saldumynų įdaras.
Sriuba ir troškinys: Adzuki pupelės gali būti naudojamos pikantiškiems patiekalams, pavyzdžiui, sriuboms ir troškiniams. Tiesiog išvirkite pupeles, kol suminkštės, ir sudėkite į daržovių sriubas ar troškinius. Jas taip pat galima derinti su kitais ankštiniais augalais ir daržovėmis.
Karis: Adzuki pupelių galima dėti į karį, kad išgautumėte papildomą patiekalo tekstūrą ir skonį. Jos puikiai dera su įvairiais prieskoniais ir gali būti dedami į vegetariškus ir mėsos pagrindu pagamintus karius.
Salotos: virtas adzuki pupeles galima dėti į salotas, taip suteikiant patiekalui daugiau maistingų medžiagų, ypač baltymų. Derinkite jas su kitomis pupelėmis, daržovėmis ir skaniu padažu.
Užtepėlės: Sumaišykite adzuki pupeles su česnaku, citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi, kad gautumėte skanią užtepėlę. Ji gali būti patiekiama su krekeriais, duona arba kaip daržovių padažas.
Naudojant adzuki pupeles, svarbu jas tinkamai mirkyti ir išvirti, kad jos būtų minkštos ir lengvai virškinamos.
Bolivinė balanda (kynva) yra geras baltymų šaltinis, turintis visas devynias nepakeičiamas aminorūgštis, todėl yra visavertis baltymų šaltinis. Kynvoje taip pat gausu maistinių skaidulų, vitaminų ir mineralų.
Burnočio sėklos sėklos yra geras baltymų, maistinių skaidulų ir nepakeičiamų amino rūgščių šaltinis. Pūstas burnočio sėklos skanu valgyti vienas, berti į sausus pusryčius, desertus, jogurtą ar salotas, daržovių ir ankštinių patiekalus.
Ekologiškos nekepintos grikių kruopos turi švelnų ir subtilų skonį. Dažniausiai naudojamas kaip priedas prie sriubų, troškinių, paštetų, kotletų, duonos užtepėlių.
Grikiai turi daug skaidulų, antioksidantų ir visas esmines amino rugštis, kurios itin naudingos žmogaus organizmui. Ekologiškos skrudintos grikių kruopos dažniausiai naudojamos kaip vakarienės ingredientas kartu su daržovėmis ar guliašu bei kaip priedas prie sriubų, troškinių ir paštetų.
Ekologiškos smulkintos avižos turi daug skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis.
Ekologiškos smulkintos kukurūzų kruopos, gaunamos iš kukurūzų grūdų. Iš jų ruošiama garsioji itališka polenta, kuri gali būti ir saldi, pvz,. pusryčiams su džiovintais vaisiais, ir pikantiška – prie pagrindinių patiekalų.
Ekologiškos pūstos soros puikiai tinka kaip priedas prie jogurtų, salotų, kepinių ir desertų.
Ekologiškos Mung pupuolės yra viena iš vertingiausių pupelių rūšių. Itin maistingos, skanios su daržovėmis bei kruopomis, sriubomis ar troškiniais.
Pinto pupelės puikiai dera su kukurūzų ir ryžių patiekalais, taip pat su sriubomis, padažais, troškintais patiekalais bei salotomis. Dėl bordo taškelių patiekalai su Pinto pupelėmis atrodo originalūs ir įdomūs.
Ekologiški geltonieji žirniai yra itin maistingi bei dažnai naudojami tradiciniams patiekalams, tokiems kaip žirnių sriubai arba žirnių ir spirgučių užkandžiui, gaminti.
Ekologiškos Mung pupuolės yra viena iš vertingiausių pupelių rūšių. Itin maistingos, skanios su daržovėmis bei kruopomis, sriubomis ar troškiniais.
Švelnaus skonio ekologiški raudojieji lęšiai. Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės. Dėl švelnaus skonio ypač tinka vaikų maistui. Greitai paruošiami - mirkyti nereikia.
Ekologiški avinžirniai - tai sotus maisto produktas. Turi daug augalinių baltymų bei skaidulinių medžiagų. Tinka dėti į troškinius, salotas bei sriubas.
Ekologiški avinžirniai - tai sotus maisto produktas. Turi daug augalinių baltymų bei skaidulinių medžiagų. Tinka dėti į troškinius, salotas bei sriubas.
Puikiai tinka košėms, sriuboms bei kepiniams.
Viso grūdo, aromatingi, išskirtinio skonio juodieji ryžiai.
Ekologiškas pūstas bolivinių balandų (kynva) sėklas skanu valgyti vienas, berti į sausus pusryčius, desertus, jogurtą ar salotas.
Ekologiškos nekepintos grikių kruopos turi švelnų ir subtilų skonį. Dažniausiai naudojamas kaip priedas prie sriubų, troškinių, paštetų, kotletų, duonos užtepėlių.
Grikiai turi daug skaidulų, antioksidantų ir visas esmines amino rugštis, kurios itin naudingos žmogaus organizmui. Ekologiškos skrudintos grikių kruopos dažniausiai naudojamos kaip vakarienės ingredientas kartu su daržovėmis ar guliašu bei kaip priedas prie sriubų, troškinių ir paštetų.
Grikiai turi daug skaidulų, antioksidantų ir visas esmines amino rugštis, kurios itin naudingos žmogaus organizmui. Ekologiškos skrudintos grikių kruopos dažniausiai naudojamos kaip vakarienės ingredientas kartu su daržovėmis ar guliašu bei kaip priedas prie sriubų, troškinių ir paštetų.
Miežinėse kruopose gausu angliavandenių, ir mineralinių medžiagų - magnio, fosforo, kalio, kalcio. Mokslininkai ištyrę jų savybes nustatė, kad juose yra beveik visų biologiškai aktyvių, maistinių medžiagų, kurių reikia žmogaus organizmui.
Ekologiški žalieji žirniai yra itin maistingi bei dažnai naudojami tradiciniams patiekalams, tokiems kaip žirnių sriubai arba žirnių ir spirgučių užkandžiui, gaminti.
Puikiai tinka košėms, sriuboms bei kepiniams.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Švelnaus skonio ekologiški raudojieji lęšiai. Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės. Dėl švelnaus skonio ypač tinka vaikų maistui. Greitai paruošiami - mirkyti nereikia.
Ekologiškos japoninės pupuolės (adzuki) - puikus skaidulų ir augalinių baltymų šaltinis.
Ekologiškos japoninės pupuolės (adzuki) - puikus skaidulų ir augalinių baltymų šaltinis.
Ekologiški avinžirniai - tai sotus maisto produktas. Turi daug augalinių baltymų bei skaidulinių medžiagų. Tinka dėti į troškinius, salotas bei sriubas.
Ekologiški avinžirniai - tai sotus maisto produktas. Turi daug augalinių baltymų bei skaidulinių medžiagų. Tinka dėti į troškinius, salotas bei sriubas.
Ekologiškos sorų kruopos puikiai tinka košėms, sriuboms bei kepiniams.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite