Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ar žinojote, jog šie produktai skirstomi į pogrupius? Jų yra du: neskaldyti grūdai ir rafinuoti grūdai. Grūdą sudaro sėlenos, gemalas ir endospermas. Neskaldyti grūdai išlaiko visas šias dalis, tačiau rafinuoti malimo metu praranda sėlenas ir gemalą. Tai daroma, siekiant suteikti grūdams smulkesnę te...
Ar žinojote, jog šie produktai skirstomi į pogrupius? Jų yra du: neskaldyti grūdai ir rafinuoti grūdai. Grūdą sudaro sėlenos, gemalas ir endospermas. Neskaldyti grūdai išlaiko visas šias dalis, tačiau rafinuoti malimo metu praranda sėlenas ir gemalą. Tai daroma, siekiant suteikti grūdams smulkesnę tekstūrą ir pailginti jų galiojimo laiką.
Visų rūšių grūdai yra geri sudėtingų angliavandenių ir B grupės vitaminų, geležies, folio rūgšties, seleno, kalio ir magnio šaltiniai, tačiau neskaldyti grūdai yra tikrų tikriausias lobis skaidulų, ypač svarbių subalansuotai mitybai.
Neskaldytų grūdų pavyzdžiai:
Rafinuotų grūdų pavyzdžiai:
Bet koks maisto produktas, pagamintas iš kviečių, ryžių, avižų, kukurūzų miltų, miežių ar kitų javų grūdų, yra grūdų produktas. Grūdų produktų pavyzdžiai yra duona, konditerija, kruopos, dribsniai ir košės bei makaronai.
Dauguma mūsų valgo pakankamai produktų iš grūdų, tačiau suvartoja per mažai neskaldytų grūdų. Bent pusė jūsų valgomų grūdų produktų turėtų būti neskaldytų grūdų. Jei esate kaip ir dauguma žmonių, pažiūrėkite, kaip sveikus grūdus paversti sveikos mitybos dalimi.
Ko gero, pats paprasčiausias būdas – savo raciono maisto produktams raskite alternatyvas, kurios būtų pagamintos iš viso grūdo. Pavyzdžiui, kvietinius makaronus iškeiskite į grikių makaronus. O į namus parsineškite neskaldytų grūdų kruopas ar miltus, jei mėgstate gaminti. Tarkim, neatskirsite blynų iš speltos miltų nuo baltų, nes skonis labai panašus!
AMRITA yra mūsų privatus prekės ženklas, registruotas Europos Sąjungoje. Produkcija apima ne tik grūdų produktus, bet ir prieskonius, riešutus, himalajų druską, nerafinuotą ir rafinuotą kokosų aliejų, miltus ir dar daugiau! Be to, visus gaminius sufasuojame patys.
Ekologiškos sorų kruopos puikiai tinka košėms, sriuboms bei kepiniams.
Ekologiški žalieji žirniai yra itin maistingi bei dažnai naudojami tradiciniams patiekalams, tokiems kaip žirnių sriubai arba žirnių ir spirgučių užkandžiui, gaminti.
Bulgur'ą labai tinka naudoti įvairiems patiekalams gaminti - sriuboms, salotoms, įvairiems troškiniams, košėms, plovui, net desertams. Bulguro kruopos turi daugiau naudingų maistingų medžiagų nei ryžiai, kuskusas ar makaronai. Jose yra daug skaidulinių medžiagų ir baltymų, taip pat esama folio rūgšties, vitamino B.
Ekologiški 100% raudonųjų lęšių makaronai.
Švelnaus skonio ekologiški raudojieji lęšiai. Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės. Dėl švelnaus skonio ypač tinka vaikų maistui. Greitai paruošiami - mirkyti nereikia.
100% ekologiški grikių miltų makaronai.
Geltonieji lęšiai yra geras augalinių baltymų šaltinis.
Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Juodosios pupelės - puikus skaidulų ir augalinių baltymų šaltinis.
Makaronai be glitimo, pagaminti iš rudųjų ryžių miltų.
Ekologiški 100% raudonųjų lęšių makaronai.
Miežinėse kruopose gausu angliavandenių, ir mineralinių medžiagų - magnio, fosforo, kalio, kalcio. Mokslininkai ištyrę jų savybes nustatė, kad juose yra beveik visų biologiškai aktyvių, maistinių medžiagų, kurių reikia žmogaus organizmui.
Tai greitai paruošiami, lengvi, greitai virškinami dribsniai, suteikiantys daug energijos.
Ekologiški viso grūdo Basmati ryžiai pasižymi subtiliu riešutų skoniu ir unikaliu aromatu.
Žalieji lęšiai yra geras augalinių baltymų šaltinis.
Ekologiški 100% raudonųjų lęšių makaronai.
Ekologiškos Mung pupuolės yra viena iš vertingiausių pupelių rūšių. Itin maistingos, skanios su daržovėmis bei kruopomis, sriubomis ar troškiniais.
Grikiai turi daug skaidulų, antioksidantų ir visas esmines amino rugštis, kurios itin naudingos žmogaus organizmui. Ekologiškos skrudintos grikių kruopos dažniausiai naudojamos kaip vakarienės ingredientas kartu su daržovėmis ar guliašu bei kaip priedas prie sriubų, troškinių ir paštetų.
Baltosios pupelės - puikus skaidulų ir augalinių baltymų šaltinis.
Ekologiškos sojos pupelės yra puikus augalinių baltymų šaltinis.
Bulgur'ą labai tinka naudoti įvairiems patiekalams gaminti - sriuboms, salotoms, įvairiems troškiniams, košėms, plovui, net desertams. Bulguro kruopos turi daugiau naudingų maistingų medžiagų nei ryžiai, kuskusas ar makaronai. Jose yra daug skaidulinių medžiagų ir baltymų, taip pat esama folio rūgšties, vitamino B.
Ekologiški avinžirniai - tai sotus maisto produktas. Turi daug augalinių baltymų bei skaidulinių medžiagų. Tinka dėti į troškinius, salotas bei sriubas.
Japoninės pupuolės yra labai skanios! Jose gausu augalinių baltymų, ląstelienos, vitaminų bei mineralų.
Ekologiškas viso grūdo kuskusas yra gaminamas iš viso grūdo manų kruopų miltų. Išvirtas pavirsta į purią konsistenciją, švelnaus skonio ir puikiai tinka salotoms, garnyrui ar košei.