Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ar žinojote, jog šie produktai skirstomi į pogrupius? Jų yra du: neskaldyti grūdai ir rafinuoti grūdai. Grūdą sudaro sėlenos, gemalas ir endospermas. Neskaldyti grūdai išlaiko visas šias dalis, tačiau rafinuoti malimo metu praranda sėlenas ir gemalą. Tai daroma, siekiant suteikti grūdams smulkesnę te...
Ar žinojote, jog šie produktai skirstomi į pogrupius? Jų yra du: neskaldyti grūdai ir rafinuoti grūdai. Grūdą sudaro sėlenos, gemalas ir endospermas. Neskaldyti grūdai išlaiko visas šias dalis, tačiau rafinuoti malimo metu praranda sėlenas ir gemalą. Tai daroma, siekiant suteikti grūdams smulkesnę tekstūrą ir pailginti jų galiojimo laiką.
Visų rūšių grūdai yra geri sudėtingų angliavandenių ir B grupės vitaminų, geležies, folio rūgšties, seleno, kalio ir magnio šaltiniai, tačiau neskaldyti grūdai yra tikrų tikriausias lobis skaidulų, ypač svarbių subalansuotai mitybai.
Neskaldytų grūdų pavyzdžiai:
Rafinuotų grūdų pavyzdžiai:
Bet koks maisto produktas, pagamintas iš kviečių, ryžių, avižų, kukurūzų miltų, miežių ar kitų javų grūdų, yra grūdų produktas. Grūdų produktų pavyzdžiai yra duona, konditerija, kruopos, dribsniai ir košės bei makaronai.
Dauguma mūsų valgo pakankamai produktų iš grūdų, tačiau suvartoja per mažai neskaldytų grūdų. Bent pusė jūsų valgomų grūdų produktų turėtų būti neskaldytų grūdų. Jei esate kaip ir dauguma žmonių, pažiūrėkite, kaip sveikus grūdus paversti sveikos mitybos dalimi.
Ko gero, pats paprasčiausias būdas – savo raciono maisto produktams raskite alternatyvas, kurios būtų pagamintos iš viso grūdo. Pavyzdžiui, kvietinius makaronus iškeiskite į grikių makaronus. O į namus parsineškite neskaldytų grūdų kruopas ar miltus, jei mėgstate gaminti. Tarkim, neatskirsite blynų iš speltos miltų nuo baltų, nes skonis labai panašus!
AMRITA yra mūsų privatus prekės ženklas, registruotas Europos Sąjungoje. Produkcija apima ne tik grūdų produktus, bet ir prieskonius, riešutus, himalajų druską, nerafinuotą ir rafinuotą kokosų aliejų, miltus ir dar daugiau! Be to, visus gaminius sufasuojame patys.
Bolivinė balanda (angl. quinoa - kynva) - kynvos nereikia pildyti ankštiniais augalais, ji savaime yra visapusė maistinė kultūra!
Raudonosios pupelės - puikus skaidulų ir augalinių baltymų šaltinis.
Ekologiškos nekepintos grikių kruopos turi švelnų ir subtilų skonį. Dažniausiai naudojamas kaip priedas prie sriubų, troškinių, paštetų, kotletų, duonos užtepėlių.
Ekologiški ingredientai; Daug skaidulų; Be pridėtinio baltojo cukraus;
Ekologiški ingredientai; Daug skaidulų; Be pridėtinio baltojo cukraus;
Ekologiški ingredientai; Daug skaidulų; Be pridėtinio baltojo cukraus;
Ekologiški ingredientai; Daug skaidulų; Be pridėtinio baltojo cukraus;
Makaronai pagaminti iš 100% Sorgų miltų.
Japoninės pupuolės yra labai skanios! Jose gausu augalinių baltymų, ląstelienos, vitaminų bei mineralų.
Ekologiški lukštenti speltos grūdai turi daugiau maistinių medžiagų nei įprastas kuskusas. Išvirtas pavirsta į purią konsistenciją, švelnaus skonio ir puikiai tinka salotoms, garnyrui ar košei.
Burnočio sėklos sėklos yra geras baltymų, maistinių skaidulų ir nepakeičiamų amino rūgščių šaltinis. Pūstas burnočio sėklos skanu valgyti vienas, berti į sausus pusryčius, desertus, jogurtą ar salotas, daržovių ir ankštinių patiekalus.
Kviečių kruopos naudojamos labai įvairiai: garnyrui, salotoms, košėms, duonai ir daiginimui.
Be glitimo. Ekologiški ilgagrūdžiai rudieji ryžiai išlaiko visas vertingas medžiagas lukšte ir yra vertingesni už baltus ilgagrūdžius ryžius. Rudieji ryžiai puikiai tinka mėsos, žuvies, daržovių patiekalams.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Ekologiškos nekepintos grikių kruopos turi švelnų ir subtilų skonį. Dažniausiai naudojamas kaip priedas prie sriubų, troškinių, paštetų, kotletų, duonos užtepėlių.
Ekologiškos smulkintos avižos turi daug skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis.
Ekologiškos pūstos soros puikiai tinka kaip priedas prie jogurtų, salotų, kepinių ir desertų.
Ekologiška ryžių košė be glitimo.
Pinto pupelės puikiai dera su kukurūzų ir ryžių patiekalais, taip pat su sriubomis, padažais, troškintais patiekalais bei salotomis. Dėl bordo taškelių patiekalai su Pinto pupelėmis atrodo originalūs ir įdomūs.
Ekologiški ingredientai; Daug skaidulų; Be pridėtinio baltojo cukraus;
Ekologiški viso grūdo grikių miltai.