Saldžiai kartus šokolado skonis patinka daugeliui. Ir šį visų mėgiamą skanėstą galima pasigaminti naudingą, paruošti jį be kofeino – stipraus stimuliatoriaus. Šokoladą gaminame su kerobu, kuris turi saldų skonį. Tam, kad šokoladas gautųsi karčiai saldus, galima įdėti truputį cikorijos miltelių. Kakavos sviestą naudojame nedezodoruotą.
Jums reikės:
200 g kakavos sviesto,
200 g kerobo miltelių,
2 šaukštų cikorijos (galima ir nedėti),
3–4 šaukštų medaus arba cukraus,
džiovintų vaisių ir riešutų pagal skonį.
Gaminimas:
1. Ištirpinkite kakavos sviestą, įstatę jį į vandens vonelę.
2. Leiskite truputį atvėsti ir sudėkite kerobą, cikoriją. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
3. Dėkite medų, cukrų arba fruktozę.
4. Įdėkite riešutų, saulėgrąžų, džiovintų vaisių (pagal skonį).
5. Viską išmaišykite ir supilkite į formeles saldainiams ar kokį kitą paruoštą indą, tinkamą stingdyti.
6. Saldainius ar šokoladą galima apibarstyti, apvolioti kokoso drožlėse, kapotuose riešutuose, vaflių trupiniuose.
7. Lipdyti ir apvolioti saldainius reikia iš karto ir pakankamai greit, kol masė dar elastinga.
Receptas: balarama.lt
Kakavos sviestas – augaliniai riebalai išgaunami iš kakavmedžio sėklų. Turi subtilų šokolado aromatą ir skonį.
Šios uogos auga Kinijoje, Mongolijoje ir Tibeto Himalajuose. Turi daug skaidulinių meždiagų.
Tai skanus ir energijos teikiantis natūraliai saldus užkandis.
Skanus ir maistingas užkandis. Natūraliai tamsios spalvos, nes džiovinami natūraliai, nenaudojant sieros dioksido.
Skanios, minkštos datulės, kurios gali būti naudojamos kaip užkandis ar saldus ingredientas gėrimams, kremams, sausainiams, pyragams ir saldainiams gaminti.
Puikus užkandis, rekomenduojama valgyti nedideliais kiekiais. Tinka kepiniams ir kitiems patiekalams gardinti. Turi daug skaidulinių medžiagų.
Šis cukrus yra švelniai saldus, todėl gali būti derinamas su visais patiekalais ir gėrimais, kuriems tik norite suteikti saldumo, bet nepageidaujate karamelės skonio ir aromato. Puiki alternatyva įprastiniam baltam cukrui. Tinka saldinti kavą ir arbatą.
Kerobo (saldžiosios ceratonijos, saldžiavaisio pupmedžio) - puiki alternatyva žmonėms, nevartojantiems kavos, kakavos ir šokolado, nes ceratonijose nėra stimuliuojančių medžiagų – kofeino ir teobromino, kurių yra kavos ir kakavos pupelėse, mažiau kalorijų ir riebalų nei šokolade.
Sveiki! Ar galima vietoje kakavos sviesto naudoti kokoso alieju?
2018-12-14 18:49:52Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite