Naminis šokoladas su kerobu ir džiovintais vaisiais

    Saldžiai kartus šokolado skonis patinka daugeliui. Ir šį visų mėgiamą skanėstą galima pasigaminti naudingą, paruošti jį be kofeino – stipraus stimuliatoriaus. Šokoladą gaminame su kerobu, kuris turi saldų skonį. Tam, kad šokoladas gautųsi karčiai saldus, galima įdėti truputį cikorijos miltelių. Kakavos sviestą naudojame nedezodoruotą.

    Jums reikės: 

    chocolate-3006676_960_720.jpg

    200 g kakavos sviesto,

    200 g kerobo miltelių,

    2 šaukštų cikorijos (galima ir nedėti),

    3–4 šaukštų medaus arba cukraus,

    džiovintų vaisių ir riešutų pagal skonį.

    Gaminimas:

    1. Ištirpinkite kakavos sviestą, įstatę jį į vandens vonelę.

    2. Leiskite truputį atvėsti ir sudėkite kerobą, cikoriją. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

    3. Dėkite medų, cukrų arba fruktozę.

    4. Įdėkite riešutų, saulėgrąžų, džiovintų vaisių (pagal skonį).

    5. Viską išmaišykite ir supilkite į formeles saldainiams ar kokį kitą paruoštą indą, tinkamą stingdyti.

    6. Saldainius ar šokoladą galima apibarstyti, apvolioti kokoso drožlėse, kapotuose riešutuose, vaflių trupiniuose.

    7. Lipdyti ir apvolioti saldainius reikia iš karto ir pakankamai greit, kol masė dar elastinga.

    Receptas: balarama.lt

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Viktorija V.

Sveiki! Ar galima vietoje kakavos sviesto naudoti kokoso alieju?

2018-12-14 18:49:52
Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite