Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

Ekologiški kerobo milteliai RAW EKO PLANET, 300 g

3,99 € su PVM

Kerobo (arba saldžiosios ceratonijos, saldžiavaisio pupmedžio) milteliai - puiki alternatyva žmonėms, nevartojantiems kavos, kakavos ir šokolado, nes ceratonijose nėra stimuliuojančių medžiagų – kofeino ir teobromino, kurių yra kavos ir kakavos pupelėse. Taip pat kerobo produktai turi mažiau kalorijų bei riebalų nei šokoladas.

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: EP-KRB-300

Sertifikatai:


EU Agriculture
Galiojimo data: 2026-05-31

Apie prekę

Kerobo (arba saldžiosios ceratonijos, saldžiavaisio pupmedžio) milteliai - puiki alternatyva žmonėms, nevartojantiems kavos, kakavos ir šokolado, nes ceratonijose nėra stimuliuojančių medžiagų – kofeino ir teobromino, kurių yra kavos ir kakavos pupelėse. Taip pat kerobo produktai turi mažiau kalorijų bei riebalų nei šokoladas.

Kerobas (Ceratonia siliqua) yra žydintis visžalis medis, kilęs iš Viduržemio jūros regiono. Ant šių medžių auga ilgos, plokščios ankštiy, kuriose yra sėklų. Šios ankštys dažniausiai naudojamos kaip kakavos pakaitalas.

Kerobo ankštys gali būti sumaltos į miltelius, vadinamus kerobų milteliais, kurie turi saldų, riešutų skonį. Kerobo milteliai dažnai naudojami kaip kakavos miltelių pakaitalas įvairiuose receptuose, ypač tiems, kurie yra jautrūs arba vengia kofeino ir teobromino, esančio kakavoje. Taip pat iš kerobo galima gaminti kakavos skonio gėrimus, desertus ir kepinius.

Kerobo ankštys taip pat naudojamos visa forma kaip natūralus saldus skanėstas. Ankštyse yra saldus minkštimas, o išdžiovintos jos tampa kramtomos. Kai kurie žmonės mėgsta užkandžiauti šiomis džiovintomis karobų ankštimis kaip sveikesne saldainių alternatyva.

Be kulinarinio naudojimo, kerobas istoriškai buvo naudojamas dėl galimos naudos sveikatai. Jame yra maistinių skaidulų, vitaminų ir mineralų, įskaitant kalcį. Svarbu pažymėti, kad nors kerobas tam tikrais atžvilgiais primena kakavą ir gali būti naudojamas kaip pakaitalas, tačiau jo skonis skiriasi ir nėra identiškas šokoladui.

Apskritai, kerobas laikomas universaliu ir įdomiu ingredientu, kuris gali būti naudojamas įvairiose kulinarijos srityse ir yra skanus bei maistingas.

--

Įdomūs faktai apie kerobą:

- kerobas laikomas „šokolado pakaitalu“, dėl panašių skonio savybių. 

- kerobas neturi kofeino. 

- kerobas yra natūraliai saldus ir pasižymi riešutiniu skoniu.

- kerobo sėklos išgaunamos iš Saldžiųjų ceratonijų medžio ankščių. 

- kerobo nauda žinoma jau nuo senųjų laikų. Manoma, kad senovės egiptiečiai ir graikai kerobą naudojo tiek maistui, tiek medicinos reikmėms.

- turinga maistinė vertė. Kerobas yra geras maistinių skaidulų šaltinis, jame yra vitaminų, tokių kaip vitaminas E ir įvairūs B grupės vitaminai. Kerobo sėkluose, tai pat ir milteliuose gausu mineralų, tokių kaip kalcis, kalis ir magnis.

Laikymo sąlygos: atidarius pakuotę laikyti sandarioje, vėsioje, sausoje vietoje.

Gamintojas: UAB EKO PLANET
Kilmės šalis: ES

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiški kerobo milteliai. 

Supakuota aplinkoje, kurioje gali būti sojos, glitimo, riešutų, sėklų pėdsakų.

Maistinė vertė

Maistinė vertė 100 g

Energinė vertė 1256 kJ/300 kcal
Baltymų 4.6 g
angliavandenių 49 g
      -iš kurių cukrų 41 g
Riebalų 0.7 g
    -iš kurių sočiųjų 0 g
Skaidulinių medžiagų 40 g
Druskos 0.09 g

Naudojimas

Kerobo milteliai gali būti naudojami kaip kakavos miltelių pakaitalas įvairiuose receptuose. Šie milteliai pasižymi saldžiu, riešutiniu skoniu, todėl atminkite, kad galutinis jūsų patiekalų skonis skirsis nuo tų, kurie gaminami naudojant kakavą. Štai keletas būdų, kaip galite naudoti kerobo miltelius:

Kepiniuose - sausainių, pyragų, bandelių ir pyragaičių receptuose vietoj kakavos miltelių naudokite kerobo miltelius. Šie milteliai puikiai tinka receptuose, kuriems reikalingas šokolado skonis. Pradėkite keisdami kakavos miltelius santykiu 1:1 ir pakoreguokite pagal skonį.

Karštuose gėrimuose - į karštą augalinį pieną įberkite kerobo miltelių ir gerai išmaišykite. Jei norisi, pridėkite saldiklių, tokių kaip medus, klevų sirupas ar agavų sirupas. Taip pat galite pridėti žiupsnelį cinamono arba muskato riešuto, kad išgautumėte turtingesnį skonį.

Glotnučiuose - į mėgiamą paruoštą glotnutį įberkite vieną/ du šaukštus kerobo miltelių, taip suteiksite malonaus riešutinio skonio ir aromato ir praturtinsite glotnutį naudingomis maistinėmis savybėmis. 

Desertų padažams: sumaišykite kerobo miltelius su pienu ar augaline jo alternatyva, įdėkite šiek tiek natūralaus saldiklio ir kaitinkite, kol sutirštės.

Batonėliuose - papildomai į pačių gaminamus batonėlius galite įdėti kerobo miltelių. Taip jiems suteiksite papildomo riešutinio skonio ir maistinių medžiagų. 

Blynams ir vafliams: į blynų ar vaflių tešlą įberkite kerobo miltelių, taip gausite unbikalų riešutinį skonį. O pačius blynus patiekite su jūsų mėgstamais priedais, pavyzdžiui, šviežiais vaisiais ar riešutų kremu.

Granolai ir dribsniams: sumaišykite kerobo miltelius į naminius granolos arba grūdų mišinius, kad gautumėte saldumo ir riešutų užuominą.

Nekeptiems skanėstams: pasigaminkite nekeptus skanėstus, pavyzdžiui, batonėlius, naudodami kerobo miltelius kaip pagrindinį ingredientą. Sumaišykite jį su tokiais ingredientais kaip riešutų sviestas, avižos, džiovinti vaisiai ir sėklos.

Atminkite, kad kerobo milteliai turi ryškų skonį, todėl jie gali neatkartoti šokolado skonio. Pravartu eksperimentuoti su nedideliais kiekiais savo receptuose ir reguliuoti kiekį pagal savo asmeninius pageidavimus.

Susijusios prekės

  • 14,89 € Out of stock

    Sumažinto riebumo kakavos milteliai RAW 10-12%. Kakavos milteliai puikiai tiks karšto šokolado ir kitų karštų gėrimų gamybai, pieno kokteiliams gardinti, pudingams, įvairiems kepiniams, desertų papuošimui.

    14,89 €
    Out of stock
  • 7,49 € In Stock

    Kerobo (arba saldžiosios ceratonijos, saldžiavaisio pupmedžio) milteliai - puiki alternatyva žmonėms, nevartojantiems kavos, kakavos ir šokolado, nes ceratonijose nėra stimuliuojančių medžiagų – kofeino ir teobromino, kurių yra kavos ir kakavos pupelėse. Taip pat kerobo produktai turi mažiau kalorijų bei riebalų nei šokoladas.

    7,49 €
    In Stock
  • 13,88 € 15,43 € -10% Out of stock
    Išpardavimas

    Kakavos aliejaus gabaliukai (arba kakavos sviestas) – augaliniai riebalai išgaunami iš kakavmedžio sėklų. Turi subtilų šokolado aromatą ir skonį.

    13,88 € 15,43 € -10%
    Out of stock

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiški kerobo milteliai RAW EKO PLANET, 300 g

Ekologiški kerobo milteliai RAW EKO PLANET, 300 g

Kerobo (arba saldžiosios ceratonijos, saldžiavaisio pupmedžio) milteliai - puiki alternatyva žmonėms, nevartojantiems kavos, kakavos ir šokolado, nes ceratonijose nėra stimuliuojančių medžiagų – kofeino ir teobromino, kurių yra kavos ir kakavos pupelėse. Taip pat kerobo produktai turi mažiau kalorijų bei riebalų nei šokoladas.