Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Kakavos milteliai - sausa, miltelių pavidalo medžiaga, gaunama iš kakavos pupelių, kurios yra kakavmedžio (Theobroma cacao) sėklos.
Išimtos iš sunokusio kakavos vaisiaus sėklos fermentuojamos kartu su ant jų esančiu minkštimu. Rūgimo metu pupelių viduje pakilusi temperatūra nutraukia gyvybinius procesus, o susidarę organiniai junginiai suteikia pupelėms skonį. Kakavos pupelės yra apdorojamos, kad išgautų riebalinį komponentą, žinomą kaip kakavos sviestas, paliekant kietą masę, vadinamą kakavos kietosiomis medžiagomis. Fermentuotos pupelės džiovinamos – kad jose liktų kuo mažiau drėgmės ir jos negestų. Be to, išdžiovintos kakavmedžio sėklos perrenkamos. Tada šios kakavos kietosios medžiagos sumalamos į smulkius miltelius, ir taip galiausiai gaunami kakavos milteliai.
Tai aukščiausios kokybės kakava kepiniams ir gėrimams.
Eko planet kakavos milteliai gaminami iš kakavos pupelių, užaugintų ir perdirbtų pagal ekologinio ūkininkavimo principus. Ekologinis ūkininkavimas paprastai apima sintetinių pesticidų, herbicidų ir genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) naudojimo vengimą ir tvarių bei aplinką tausojančių žemės ūkio metodų propagavimą.
Vienas iš ekologiškų kakavos miltelių pranašumų yra tas, kad juose gali būti mažiau kenksmingų sintetinių cheminių medžiagų, naudojamų tradiciniame ūkininkavime, likučių. Be to, remiant ekologinį žemės ūkį galima skatinti tvaresnę ir aplinką tausojančią ūkininkavimo praktiką.
Laikymo sąlygos: laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsioje vietoje.
Sudedamosios dalys: ekologiški kakavos milteliai sumažinto riebumo 10-12%
Maistinė vertė 100 g
Energetinė vertė | 1479 kJ, 355 Kcal |
Riebalų | 11 g (10 - 12%) |
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 6.6 g |
Angliavandenių | 25 g |
- iš kurių cukrų | 0.5 g |
Skaidulinių medžiagų | 32 g |
Baltymų | 24 g |
Druskos | 0 g |
Kakavos milteliai yra universalus ingredientas, kurį galima naudoti įvairiose kulinarijos srityse, kad patiekalai būtų sodraus šokolado skonio ir spalvos. Štai keli įprasti kakavos miltelių naudojimo būdai:
Kepiniai:
- Pyragai ir pyragaičiai: įpilkite kakavos miltelių pyrago tešlą, kad gautumėte gilų šokolado skonį. Naudokite kakavą šokoladinių pyragų, sausainių ir šokoladinių keksiukų receptuose.
- Sausainiai: į sausainių tešlą įpilkite kakavos miltelių, kad pagamintumėte šokoladinius sausainius.
- Blynai ir greita duona: pagerinkite bandelių ir greitos duonos skonį į tešlą įdėdami kakavos miltelių.
- Šokoladinis glaistas: sumaišykite kakavos miltelius su sviestu, cukraus pudra ir pienu, kad gautumėte skanų šokoladinį glaistą.
Gėrimai:
- Karštas šokoladas: sumaišykite kakavos miltelius su karštu pienu ir pasirinktu saldikliu, kad pagamintumėte klasikinį karštą šokoladą.
- Šokoladiniai kokteiliai: pridėkite kakavos miltelių į savo mėgstamo kokteilio receptą, kad gautumėte šokoladinį skonį.
Padažai ir įdarai:
- Šokolado padažas: kakavos miltelius sumaišykite su cukrumi, sviestu ir grietinėle, kad gautumėte sodrų šokoladinį padažą, kuriuo būtų galima aplieti ledus ar desertus.
- Šokolado ganašas: sumaišykite kakavos miltelius su karšta grietinėle, kad sukurtumėte universalų šokoladinį ganašą, kurį būtų galima naudoti kaip įdarą ar glajų.
Pusryčiams:
- Avižiniai dribsniai: įmaišykite kakavos miltelius į savo rytinę avižinę košę, kad paįvairintumėte pusrytinę košę.
- Blynai ir vafliai: į blynų ar vaflių tešlą įpilkite kakavos miltelių, kad gautumėte šokolado skonio pusryčius.
Užkandžiai:
- Šokoladiniai triufeliai: sumaišykite kakavos miltelius su grietinėle ir šokoladu, kad pagamintumėte naminius šokoladinius triufelius.
- Energy Bites: įpilkite kakavos miltelių į energiją suteikiančių vieno kąsnio riešutų ir vaisių užkandžius arba granola batonėlių receptus, kad gautumėte papildomo skonio.
Kerobo (arba saldžiosios ceratonijos, saldžiavaisio pupmedžio) milteliai - puiki alternatyva žmonėms, nevartojantiems kavos, kakavos ir šokolado, nes ceratonijose nėra stimuliuojančių medžiagų – kofeino ir teobromino, kurių yra kavos ir kakavos pupelėse. Taip pat kerobo produktai turi mažiau kalorijų bei riebalų nei šokoladas.
Kerobo (arba saldžiosios ceratonijos, saldžiavaisio pupmedžio) milteliai - puiki alternatyva žmonėms, nevartojantiems kavos, kakavos ir šokolado, nes ceratonijose nėra stimuliuojančių medžiagų – kofeino ir teobromino, kurių yra kavos ir kakavos pupelėse. Taip pat kerobo produktai turi mažiau kalorijų bei riebalų nei šokoladas.
Kakavos aliejaus gabaliukai (arba kakavos sviestas) – augaliniai riebalai išgaunami iš kakavmedžio sėklų. Turi subtilų šokolado aromatą ir skonį.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite