Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Burnočio sėklos yra mažos, bet gausiai pripildytos maistinių medžiagų. Šios sėklos dažnai vadinamos „pseudogrūdais“, nes, kaip ir mums įprastus kviečių grūdus, jas galima sumalti į miltus arba naudoti įvairiems patiekalams, tačiau skirtingai nei mums įprasti grūdai, burnočio sėklos kilusios iš kitokios botaninės šeimos. Burnočio sėklos sėklos yra be glitimo bei yra geras baltymų, maistinių skaidulų ir nepakeičiamų amino rūgščių šaltinis. Jas galima naudoti verdant košes, sriubas, troškinius ar net spraginti kaip spragėsius.
Burnočio sėklos vertinamos dėl maistinių medžiagų, nes jose yra būtinų žmogaus organizmui mikroelementų, tokių kaip geležis, kalcis, magnis ir fosforas. Jose taip pat nėra glitimo, todėl jos tinka tiems, kurie yra jautrūs glitimui arba serga celiakija.
Pūstos burnočio sėklos yra lengvos, erdvios ir traškios, pagamintos iš burnočio augalo sėklų. Jos pagaminamos panašiai, kaip gaminami mums gerai žinomi spraginti kukurūzai - kaitinant mažytes burnočių sėklas, kol jos išsispragina. Rezultatas – traškūs, riešutinio skonio grūdai su unikalia tekstūra.
Burnočio sėklos pastaraisiais dešimtmečiais išpopuliarėjo kaip sveikas maistas ir dažnai dedamas į įvairius patiekalus, tokius kaip salotos, sriubos ir kepiniai. Jos taip pat naudojamos kai kuriuose tradiciniuose patiekaluose įvairiose pasaulio vietose. Tai universalus ir maistingas ingredientas, kuris tampa vis plačiau prieinamas sveiko maisto parduotuvėse bei prekybos centruose.
Ekologiškos burnočio sėklos auginamos ir gaminamos naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad sėklos būtų apsaugotos nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jos paveikiamos dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Sudedamosios dalys: ekologiškos pūstos burnočių sėklos.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė | 1613 kJ/ 383 kcal |
Riebalų | 8.8 g |
- iš kurių sočiųjų | 2.1 g |
Angliavandenių | 57.0 g |
- iš kurių cukrų | 1.7 g |
Skaidulų | 6.7 g |
Baltymų | 16.0 g |
Druskų | 0.01 g |
Pūstos burnočio sėklos yra universalus ir maistingas ingredientas, kurį galima naudoti įvairiais būdais, kad jūsų patiekalai įgautų traškumo ir riešutų skonio. Štai keli įprasti pūstų burnočio sėklų naudojimo būdai:
1. Pusryčių dribsniai: pūstomis burnočio sėklomis galima apibarstyti jogurtą, trintų uogų ir vaisių dubenėlius ar dribsnius. Galite maišyti su kitais grūdais ar granola, kad gautumėte papildomos tekstūros ir skonio.
2. Košė: į avižinius dribsnius ar kitus karštus dribsnius įpilkite pūstų burnočio sėklų, kad sukurtumėte puikų tekstūros kontrastą. Tiesiog pabarstykite ant viršaus arba įmaišykite į košę.
3. Kepiniai: pūstų burnočio sėklas dėkite į kepinius, pvz., bandeles, sausainius ir batonėlius. Galite dėti ir į tešlą, kad jūsų kepiniai įgautų šiek tiek traškios tekstūros.
4. Salotos: pabarstykite pūsto burnočio sėklomis salotas, kad pridėtumėte joms traškumo. Jos puikiai tinka tiek su žaliomis, tiek su grūdų salotomis.
5. Energijos batonėliai: sumaišykite pūstų burnočio sėklas su riešutų sviestu, medumi, džiovintais vaisiais ir riešutais, kad sukurtumėte naminius energetinius batonėlius. Suspauskite mišinį į kepimo formą, leiskite sustingti, tada supjaustykite juostelėmis.
6. Sriubos ir troškiniai: prieš patiekdami sriubas ar troškinius galite jas apibarstyti pūstomis burnočio sėklomis, kad suteiktumėte nepakartojamą traškumą.
Nepamirškite, kad pūstų burnočio sėklos yra labai gležnos, o veikiamos drėgmės gali greitai prarasti traškumą, todėl geriausia jas dėti į patiekalus prieš pat juos patiekiant. Tai universalus ingredientas, kurį galima naudoti tiek saldžiuose, tiek pikantiškuose patiekaluose, kad būtų pagerinta patiekalų tekstūra ir skonis, kartu suteikiant maistinių medžiagų.
Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Kviečių kruopos naudojamos labai įvairiai: garnyrui, salotoms, košėms, duonai ir daiginimui.
Žalieji lęšiai yra geras augalinių baltymų šaltinis.
Bulgur'ą labai tinka naudoti įvairiems patiekalams gaminti - sriuboms, salotoms, įvairiems troškiniams, košėms, plovui, net desertams. Bulguro kruopos turi daugiau naudingų maistingų medžiagų nei ryžiai, kuskusas ar makaronai. Jose yra daug skaidulinių medžiagų ir baltymų, taip pat esama folio rūgšties, vitamino B.
Bulgur'ą labai tinka naudoti įvairiems patiekalams gaminti - sriuboms, salotoms, įvairiems troškiniams, košėms, plovui, net desertams. Bulguro kruopos turi daugiau naudingų maistingų medžiagų nei ryžiai, kuskusas ar makaronai. Jose yra daug skaidulinių medžiagų ir baltymų, taip pat esama folio rūgšties, vitamino B.
Ekologiški lukštenti speltos grūdai turi daugiau maistinių medžiagų nei įprastas kuskusas. Išvirtas pavirsta į purią konsistenciją, švelnaus skonio ir puikiai tinka salotoms, garnyrui ar košei.
Ekologiški lukštenti speltos grūdai turi daugiau maistinių medžiagų nei įprastas kuskusas. Išvirtas pavirsta į purią konsistenciją, švelnaus skonio ir puikiai tinka salotoms, garnyrui ar košei.
Ekologiškas viso grūdo kuskusas yra gaminamas iš viso grūdo manų kruopų miltų. Išvirtas pavirsta į purią konsistenciją, švelnaus skonio ir puikiai tinka salotoms, garnyrui ar košei.
Ekologiškas viso grūdo kuskusas yra gaminamas iš viso grūdo manų kruopų miltų. Išvirtas pavirsta į purią konsistenciją, švelnaus skonio ir puikiai tinka salotoms, garnyrui ar košei.
Puikiai tinka košėms, sriuboms bei kepiniams.
Ekologiški auksiniai linų sėmenys – maistingos sėklos, naudojamos maisto gamyboje.
Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Ekologiškos nekepintos grikių kruopos turi švelnų ir subtilų skonį. Dažniausiai naudojamas kaip priedas prie sriubų, troškinių, paštetų, kotletų, duonos užtepėlių.
Grikiai turi daug skaidulų, antioksidantų ir visas esmines amino rugštis, kurios itin naudingos žmogaus organizmui. Ekologiškos skrudintos grikių kruopos dažniausiai naudojamos kaip vakarienės ingredientas kartu su daržovėmis ar guliašu bei kaip priedas prie sriubų, troškinių ir paštetų.
Ekologiškos smulkintos avižos turi daug skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis.
Ekologiškos smulkintos kukurūzų kruopos, gaunamos iš kukurūzų grūdų. Iš jų ruošiama garsioji itališka polenta, kuri gali būti ir saldi, pvz,. pusryčiams su džiovintais vaisiais, ir pikantiška – prie pagrindinių patiekalų.
Žalieji lęšiai yra puikus augalinių baltymų šaltinis. Tinka sriuboms, salotoms bei troškiniams.
Ekologiškos pūstos soros puikiai tinka kaip priedas prie jogurtų, salotų, kepinių ir desertų.
Ekologiškos Mung pupuolės yra viena iš vertingiausių pupelių rūšių. Itin maistingos, skanios su daržovėmis bei kruopomis, sriubomis ar troškiniais.
Pinto pupelės puikiai dera su kukurūzų ir ryžių patiekalais, taip pat su sriubomis, padažais, troškintais patiekalais bei salotomis. Dėl bordo taškelių patiekalai su Pinto pupelėmis atrodo originalūs ir įdomūs.
Ekologiški geltonieji žirniai yra itin maistingi bei dažnai naudojami tradiciniams patiekalams, tokiems kaip žirnių sriubai arba žirnių ir spirgučių užkandžiui, gaminti.
Ekologiškos Mung pupuolės yra viena iš vertingiausių pupelių rūšių. Itin maistingos, skanios su daržovėmis bei kruopomis, sriubomis ar troškiniais.
Švelnaus skonio ekologiški raudojieji lęšiai. Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės. Dėl švelnaus skonio ypač tinka vaikų maistui. Greitai paruošiami - mirkyti nereikia.
Bolivinė balanda (kynva) yra geras baltymų šaltinis, turintis visas devynias nepakeičiamas aminorūgštis, todėl yra visavertis baltymų šaltinis. Kynvoje taip pat gausu maistinių skaidulų, vitaminų ir mineralų.
Ekologiški avinžirniai - tai sotus maisto produktas. Turi daug augalinių baltymų bei skaidulinių medžiagų. Tinka dėti į troškinius, salotas bei sriubas.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite