Pristatymas per 1-3 d.d. Užsakymus nuo 50 eur. pristatome NEMOKAMAI!
Burnočio sėklos yra mažos, bet gausiai pripildytos maistinių medžiagų. Šios sėklos dažnai vadinamos „pseudogrūdais“, nes, kaip ir mums įprastus kviečių grūdus, jas galima sumalti į miltus arba naudoti įvairiems patiekalams, tačiau skirtingai nei mums įprasti grūdai, burnočio sėklos kilusios iš kitokios botaninės šeimos. Burnočio sėklos sėklos yra be glitimo bei yra geras baltymų, maistinių skaidulų ir nepakeičiamų amino rūgščių šaltinis. Jas galima naudoti verdant košes, sriubas, troškinius ar net spraginti kaip spragėsius.
Burnočio sėklos vertinamos dėl maistinių medžiagų, nes jose yra būtinų žmogaus organizmui mikroelementų, tokių kaip geležis, kalcis, magnis ir fosforas. Jose taip pat nėra glitimo, todėl jos tinka tiems, kurie yra jautrūs glitimui arba serga celiakija.
Pūstos burnočio sėklos yra lengvos, erdvios ir traškios, pagamintos iš burnočio augalo sėklų. Jos pagaminamos panašiai, kaip gaminami mums gerai žinomi spraginti kukurūzai - kaitinant mažytes burnočių sėklas, kol jos išsispragina. Rezultatas – traškūs, riešutinio skonio grūdai su unikalia tekstūra.
Burnočio sėklos pastaraisiais dešimtmečiais išpopuliarėjo kaip sveikas maistas ir dažnai dedamas į įvairius patiekalus, tokius kaip salotos, sriubos ir kepiniai. Jos taip pat naudojamos kai kuriuose tradiciniuose patiekaluose įvairiose pasaulio vietose. Tai universalus ir maistingas ingredientas, kuris tampa vis plačiau prieinamas sveiko maisto parduotuvėse bei prekybos centruose.
Ekologiškos burnočio sėklos auginamos ir gaminamos naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad sėklos būtų apsaugotos nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jos paveikiamos dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Sudedamosios dalys: ekologiškos pūstos burnočių sėklos.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė | 1613 kJ/ 383 kcal |
Riebalų | 8.8 g |
- iš kurių sočiųjų | 2.1 g |
Angliavandenių | 57.0 g |
- iš kurių cukrų | 1.7 g |
Skaidulų | 6.7 g |
Baltymų | 16.0 g |
Druskų | 0.01 g |
Pūstos burnočio sėklos yra universalus ir maistingas ingredientas, kurį galima naudoti įvairiais būdais, kad jūsų patiekalai įgautų traškumo ir riešutų skonio. Štai keli įprasti pūstų burnočio sėklų naudojimo būdai:
1. Pusryčių dribsniai: pūstomis burnočio sėklomis galima apibarstyti jogurtą, trintų uogų ir vaisių dubenėlius ar dribsnius. Galite maišyti su kitais grūdais ar granola, kad gautumėte papildomos tekstūros ir skonio.
2. Košė: į avižinius dribsnius ar kitus karštus dribsnius įpilkite pūstų burnočio sėklų, kad sukurtumėte puikų tekstūros kontrastą. Tiesiog pabarstykite ant viršaus arba įmaišykite į košę.
3. Kepiniai: pūstų burnočio sėklas dėkite į kepinius, pvz., bandeles, sausainius ir batonėlius. Galite dėti ir į tešlą, kad jūsų kepiniai įgautų šiek tiek traškios tekstūros.
4. Salotos: pabarstykite pūsto burnočio sėklomis salotas, kad pridėtumėte joms traškumo. Jos puikiai tinka tiek su žaliomis, tiek su grūdų salotomis.
5. Energijos batonėliai: sumaišykite pūstų burnočio sėklas su riešutų sviestu, medumi, džiovintais vaisiais ir riešutais, kad sukurtumėte naminius energetinius batonėlius. Suspauskite mišinį į kepimo formą, leiskite sustingti, tada supjaustykite juostelėmis.
6. Sriubos ir troškiniai: prieš patiekdami sriubas ar troškinius galite jas apibarstyti pūstomis burnočio sėklomis, kad suteiktumėte nepakartojamą traškumą.
Nepamirškite, kad pūstų burnočio sėklos yra labai gležnos, o veikiamos drėgmės gali greitai prarasti traškumą, todėl geriausia jas dėti į patiekalus prieš pat juos patiekiant. Tai universalus ingredientas, kurį galima naudoti tiek saldžiuose, tiek pikantiškuose patiekaluose, kad būtų pagerinta patiekalų tekstūra ir skonis, kartu suteikiant maistinių medžiagų.
Žodis „basmati“, išvertus iš hindi kalbos, reiškia „aromatingas“. Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Kviečių kruopos naudojamos labai įvairiai: garnyrui, salotoms, košėms, duonai ir daiginimui.
Žalieji lęšiai yra geras augalinių baltymų šaltinis.
Žalieji lęšiai yra geras augalinių baltymų šaltinis.
Japoninės pupuolės yra labai skanios! Jose gausu augalinių baltymų, ląstelienos, vitaminų bei mineralų.
Japoninės pupuolės yra labai skanios! Jose gausu augalinių baltymų, ląstelienos, vitaminų bei mineralų.
Sojos pupelės - vertingas augalinių baltymų šaltinis.
Bulgur'ą labai tinka naudoti įvairiems patiekalams gaminti - sriuboms, salotoms, įvairiems troškiniams, košėms, plovui, net desertams. Bulguro kruopos turi daugiau naudingų maistingų medžiagų nei ryžiai, kuskusas ar makaronai. Jose yra daug skaidulinių medžiagų ir baltymų, taip pat esama folio rūgšties, vitamino B.
Ekologiški lukštenti speltos grūdai – tai senovinis javų grūdas, glaudžiai susijęs su kviečiais.
Ekologiški lukštenti speltos grūdai – tai senovinis javų grūdas, glaudžiai susijęs su kviečiais.
Ekologiškas viso grūdo kuskusas yra gaminamas iš viso grūdo manų kruopų miltų.
Ekologiškas viso grūdo kuskusas yra gaminamas iš viso grūdo manų kruopų miltų.
Sojų faršas yra naudojamas kaip mėsos pakaitalas. Be GMO. Ypač aukštos kokybės ir labai skanus!
Sojų kubeliai yra naudojamas kaip mėsos pakaitalas. Be GMO.
Puikiai tinka košėms, sriuboms bei kepiniams.
Ekologiški auksiniai linų sėmenys – maistingos sėklos, naudojamos maisto gamyboje.
Švelnaus skonio ekologiški raudojieji lęšiai. Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės. Dėl švelnaus skonio ypač tinka vaikų maistui. Greitai paruošiami - mirkyti nereikia.
Iš šių smulkintų kukurūzų kruopų gaminama polenta.
Švelnaus skonio ekologiški raudojieji lęšiai. Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės. Dėl švelnaus skonio ypač tinka vaikų maistui. Greitai paruošiami - mirkyti nereikia.
Švelnaus skonio ekologiški raudojieji lęšiai. Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės. Dėl švelnaus skonio ypač tinka vaikų maistui. Greitai paruošiami - mirkyti nereikia.
Žodis „basmati“, išvertus iš hindi kalbos, reiškia „aromatingas“. Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Žodis „basmati“, išvertus iš hindi kalbos, reiškia „aromatingas“. Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Ekologiškos sorų kruopos puikiai tinka košėms, sriuboms bei kepiniams.
Ekologiškos sorų kruopos puikiai tinka košėms, sriuboms bei kepiniams.
Ekologiški avinžirniai. Naudokite sriuboms, troškiniams, salotoms.
Turi daug skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite