Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

Ekologiškos pūstos burnočio (amaranto) sėklos BIO PLANET, 150 g

4,19 € su PVM

Burnočio sėklos sėklos yra geras baltymų, maistinių skaidulų ir nepakeičiamų amino rūgščių šaltinis. Pūstas burnočio sėklos skanu valgyti vienas, berti į sausus pusryčius, desertus, jogurtą ar salotas, daržovių ir ankštinių patiekalus. 

Išparduota.

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: BP-PAMAR-150

Sertifikatai:

PL-EKO-07
Non-EU Agriculture

Apie prekę

Burnočio sėklos yra mažos, bet gausiai pripildytos maistinių medžiagų. Šios sėklos dažnai vadinamos „pseudogrūdais“, nes, kaip ir mums įprastus kviečių grūdus, jas galima sumalti į miltus arba naudoti įvairiems patiekalams, tačiau skirtingai nei mums įprasti grūdai, burnočio sėklos kilusios iš kitokios botaninės šeimos. Burnočio sėklos sėklos yra be glitimo bei yra geras baltymų, maistinių skaidulų ir nepakeičiamų amino rūgščių šaltinis. Jas galima naudoti verdant košes, sriubas, troškinius ar net spraginti kaip spragėsius.

Burnočio sėklos vertinamos dėl maistinių medžiagų, nes jose yra būtinų žmogaus organizmui mikroelementų, tokių kaip geležis, kalcis, magnis ir fosforas. Jose taip pat nėra glitimo, todėl jos tinka tiems, kurie yra jautrūs glitimui arba serga celiakija.

Pūstos burnočio sėklos yra lengvos, erdvios ir traškios, pagamintos iš burnočio augalo sėklų. Jos pagaminamos panašiai, kaip gaminami mums gerai žinomi spraginti kukurūzai - kaitinant mažytes burnočių sėklas, kol jos išsispragina. Rezultatas – traškūs, riešutinio skonio grūdai su unikalia tekstūra.

Burnočio sėklos pastaraisiais dešimtmečiais išpopuliarėjo kaip sveikas maistas ir dažnai dedamas į įvairius patiekalus, tokius kaip salotos, sriubos ir kepiniai. Jos taip pat naudojamos kai kuriuose tradiciniuose patiekaluose įvairiose pasaulio vietose. Tai universalus ir maistingas ingredientas, kuris tampa vis plačiau prieinamas sveiko maisto parduotuvėse bei prekybos centruose.

Ekologiškos burnočio sėklos auginamos ir gaminamos naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad sėklos būtų apsaugotos nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jos paveikiamos dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.

Gamintojas: BIO PLANET, Lenkija.
Kilmės šalis: Ne ES

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiškos pūstos burnočių sėklos.

Maistinė vertė

Maistinė vertė 100 g

Energinė vertė  1613 kJ/ 383 kcal
Riebalų 8.8 g
      - iš kurių sočiųjų       2.1 g
Angliavandenių 57.0 g
     - iš kurių cukrų 1.7 g
Skaidulų 6.7 g
Baltymų 16.0 g
Druskų  0.01 g

Naudojimas

Pūstos burnočio sėklos yra universalus ir maistingas ingredientas, kurį galima naudoti įvairiais būdais, kad jūsų patiekalai įgautų traškumo ir riešutų skonio. Štai keli įprasti pūstų burnočio sėklų naudojimo būdai:

1. Pusryčių dribsniai: pūstomis burnočio sėklomis  galima apibarstyti  jogurtą, trintų uogų ir vaisių dubenėlius ar dribsnius. Galite maišyti su kitais grūdais ar granola, kad gautumėte papildomos tekstūros ir skonio.

2. Košė: į avižinius dribsnius ar kitus karštus dribsnius įpilkite pūstų burnočio sėklų, kad sukurtumėte puikų tekstūros kontrastą. Tiesiog pabarstykite ant viršaus arba įmaišykite į košę.

3. Kepiniai: pūstų burnočio sėklas dėkite į kepinius, pvz., bandeles, sausainius ir batonėlius. Galite dėti ir į tešlą, kad jūsų kepiniai įgautų šiek tiek traškios tekstūros.

4. Salotos: pabarstykite pūsto burnočio sėklomis salotas, kad pridėtumėte joms traškumo. Jos puikiai tinka tiek su žaliomis, tiek su grūdų salotomis.

5. Energijos batonėliai: sumaišykite pūstų burnočio sėklas su riešutų sviestu, medumi, džiovintais vaisiais ir riešutais, kad sukurtumėte naminius energetinius batonėlius. Suspauskite mišinį į kepimo formą, leiskite sustingti, tada supjaustykite juostelėmis.

6. Sriubos ir troškiniai: prieš patiekdami sriubas ar troškinius galite jas apibarstyti pūstomis burnočio sėklomis, kad suteiktumėte nepakartojamą traškumą.

Nepamirškite, kad pūstų burnočio sėklos yra labai gležnos, o veikiamos drėgmės gali greitai prarasti traškumą, todėl geriausia jas dėti į patiekalus prieš pat juos patiekiant. Tai universalus ingredientas, kurį galima naudoti tiek saldžiuose, tiek pikantiškuose patiekaluose, kad būtų pagerinta patiekalų tekstūra ir skonis, kartu suteikiant maistinių medžiagų.

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiškos pūstos burnočio (amaranto) sėklos BIO PLANET, 150 g

Ekologiškos pūstos burnočio (amaranto) sėklos BIO PLANET, 150 g

Burnočio sėklos sėklos yra geras baltymų, maistinių skaidulų ir nepakeičiamų amino rūgščių šaltinis. Pūstas burnočio sėklos skanu valgyti vienas, berti į sausus pusryčius, desertus, jogurtą ar salotas, daržovių ir ankštinių patiekalus.