Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Basmati ryžiai yra ilgagrūdžių ryžių veislė, žinoma dėl savo išskirtinio aromato ir skonio. Šie ryžiai daugiausia auginami Indijos subkontinente, ypač Himalajų papėdėse Indijoje ir Pakistane. Žodis „Basmati“ yra kilęs iš sanskrito žodžio „Vasmati“, kuris reiškia „kvapus“ arba „aromatinis“.
Pagrindinės Basmati ryžių savybės:
Aromatas: Basmati ryžiai garsėja unikaliu ir maloniu kvapu. Aromatas dažnai apibūdinamas kaip riešutinis arba panašus į spragėsius.
Grūdų ilgis: Basmati ryžių grūdai yra ilgi ir ploni, paprastai maždaug keturis kartus ilgesni už savo plotį.
Struktūra: virti basmati ryžių grūdeliai nesulimpa ir išlieka purūs. Dėl to jie yra idealus pasirinkimas prie plovų, biryanio ir kitų ryžių patiekalų, kuriuose reikia išskirtinių skonio bei tekstūros grūdų.
Skonis: Basmati ryžiai yra subtilaus skonio, papildysiančio įvairius patiekalus. Jis nėra toks lipnus kaip kai kurios trumpesnio grūdo ryžių veislės.
Panaudojimas kulinarijoje: Basmati ryžiai dažniausiai naudojami įvairiuose patiekaluose, ypač Pietų Azijos ir Artimųjų Rytų virtuvėse. Šie ryžiai populiarūs gaminant biryanį, plovus ir kitus ryžių patiekalus.
Ekologiški ryžiai auginami ir apdorojami naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad ryžiai būtų apsaugoti nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jie paveikiami dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.
Laikymo sąlygos: atidarius laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsioje vietoje, atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių.
Sudedamosios dalys: ekologiški "Basmati" baltieji ryžiai.
Tai natūralus produktas, todėl gali būti likę akmenukų, prieš vartojimą nuplaukite ir peržiūrėkite.
Supakuota aplinkoje kurioje yra glitimo turinčių produktų, riešutų, sezamų, sojų.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė | 1511 kJ/357 kcal |
Riebalų | 2.6 g |
- iš kurių sočiųjų | 0.6 g |
Angliavandenių |
74 g |
- iš kurių cukrų |
1 g |
Skaidulinių medžiagų | 3 g |
Baltymų | 8.3 g |
Druskos | 0.03 g |
Puikiai tinka troškiniams su kariu, plovui. Skanūs ir vieni.
Paruošimas: santykiu 1:2 virti apie 12 min. ant lėtos ugnies nemaišant. Išvirus dar palaikyti kelias minutes uždengtame puode.
Su šiais baltaisiais basmati ryžiais siūlome pasigamiti gardų patiekalą iš mūsų Receptų Kertelės (apsilankę rasite ir daugiau receptų!).
Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Ekologiški viso grūdo raudonieji ryžiai pasižymi maloniu saldžiu skoniu ir riešutų aromatu. Tinka kaip garnyras įvairiausiems patiekalams. Taip pat labai tinka salotoms.
Be glitimo. Ekologiški ilgagrūdžiai rudieji ryžiai išlaiko visas vertingas medžiagas lukšte ir yra vertingesni už baltus ilgagrūdžius ryžius. Rudieji ryžiai puikiai tinka mėsos, žuvies, daržovių patiekalams.
Ekologiški viso grūdo Basmati ryžiai pasižymi subtiliu riešutų skoniu ir unikaliu aromatu.
Viso grūdo, aromatingi, išskirtinio skonio juodieji ryžiai.
Ekologiški pūsti rudieji ryžiai yra puikus pusryčių dribsnių ir kepinių priedas.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite