Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

Ekologiškas kokosų gėrimas 17% riebumo AMRITA, 400 ml

3,25 € su PVM

Ekologiškas kokosų pienas arba kitaip vadinamas kokosų gėrimas yra puiki veganiška alternatyva įprastam pienui. Tinka Azijos šalių virtuvių patiekalams, tortams, ledams, kokteiliams, padažams, troškiniams.

Išparduota.

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: OR-COC-MILK

Sertifikatai:

LT-EKO-001
Non EU Agriculture

Apie prekę

Ekologiškas kokosų gėrimas (kokosų pienas) yra puiki veganiška alternatyva įprastam pienui. Tinka Azijos šalių virtuvių patiekalams, tortams, ledams, kokteiliams, padažams, troškiniams.

Kokosų gėrimo pagaminimas:

Ekstraktavimas: subrendusių kokosų minkštimas yra sutarkuojamas arba susmulkinamas iki kokoso drožlių. Gautos drožlės sumaišomos su vandeniu, kad susidarytų tirštas mišinys. Sumaišytas mišinys perkošiamas per marlę arba smulkų sietelį, kad skystis būtų atskirtas nuo kokoso minkštimo. Gautas skystis yra kokosų gėrimas.

Kokosų gėrimo spalvą bei tirštą konsistenciją nulemia didelis aliejaus kiekis, kurio didžioji dalis yra sočiųjų riebalų.

Dėl savo malonaus skonio ir kremiškumo, kokosų gėrimas tapo universaliu ingredientu, naudojamu tiek pikantiškiems, tiek saldiems patiekalams, nuo karių ir sriubų iki ledų ir kokteilių.

Svarbu pažymėti, kad kokosų gėrimas skiriasi nuo kokosų vandens, kuris yra skaidrus skystis, randamas jaunų, žalių kokosų viduje ir dažnai vartojamas kaip gaivinantis gėrimas.

Gamintojas: AMRITA - UAB EKO PIRK.
Kilmės šalis: ne ES

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiškas kokosų pienas 50%, vanduo 50%.

Maistinė vertė

Maistinė vertė 100 g

Energija        719.65 kJ/ 172kcal
Riebalų       17 g
        - iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių            15.4 g
Angliavandenių 3.6 g
        - iš kurių cukraus                    1.46 g
Skaidulinių medžiagų 1.40 g
Baltymų 1.23 g
Druskos 0.07 g

Naudojimas

Naudojimas: Prieš naudodami gerai suplakite. 

Atidarius laikyti šaltai ir suvartoti per 3 dienas.

---

Kokosų gėrimas yra universalus ingredientas, dažniausiai naudojamas įvairiose virtuvėse, suteikiantis patiekalams kremiškumo, skonio ir atogrąžų sodrumo. Štai keletas būdų, kaip galite naudoti kokosų pieną gaminant maistą:

Karis ir troškiniai: kokosų gėrimas yra pagrindinis daugelio Azijos ir Karibų jūros karių ir troškinių ingredientas. Jis suteikia patiekalams sodrų ir kreminį pagrindą. Tiesiog įpilkite kokosų gėrimo į turimą troškinį, pagardinkite prieskoniais ir leiskite skoniams ir aromatams atsiskleisti. 

Sriubos: kokosų gėrimas gali būti naudojamas ruošiant kremines sriubas, tokias kaip pomidorų kokosų sriuba, moliūgų kokosų sriuba arba tajų įkvėpta kokosinė vištienos sriuba.

Glotnučiai: į vaisius arba žaliuosius kokteilius įpilkite kokosų gėrimo. Taip gėrimams suteiksite malonaus tropinio skonio ir kreminės tekstūros.

Ryžiai ir grūdai: ryžiams, bolivinei balandai ar kitiems grūdams išvirti vietoje vandens galite naudoti kokosų gėrimą. Jis suteiks subtilų kokoso skonį ir pagerins bendrą patiekalo maistingumą.

Granola ir avižinių dribsnių košė: kokosų gėrimas puiki alternatyva pusryčių granoloms, košėms, dribsniams. Tiesiog užpilkite ir mėgaukitės maistingais veganiškais pusryčiais. 

Desertai: kokosų gėrimas yra daugelio desertų receptų pagrindas. Galite gaminti kokosų gėrimo pagrindu pagamintus ledus, pudingus, panakotą ar net iš jo gaminti plaktą grietinėlę be pieno.

Kepiniai: kokosų gėrimas puikiai tinka naudoti įvairiuose kepiniuose kaip alternatyva įprastam pienui. naudokite jį kepti bandeles, blynus, pyragus. Kokosų pienas tokiems kepiniams suteiks drėgmės, taip pat malonaus egzotiško kokosinio prieskonio bei aromato. 

Glotnučių dubenėliai: kokosų gėrimą galite naudoti kaip glotnučių dubenėlių pagrindą. Jį pagardinus vaisiais, riešutais ir sėklomis.

Padažai ir užpilai: iš kokosų gėrimo galima gaminti kreminius padažus ir užpilus salotoms ar makaronų patiekalams. Paprastam padažui sumaišykite kokosų gėrimą su žaliosios citrinos sultimis, šiek tiek saldiklio ir žolelėmis.

Kokteiliai: Kokosų pienas dažnai naudojamas tropiniuose kokteiliuose, tokiuose kaip piña colada ir kokosų margarita.

Kava ir arbata: kokosų gėrimu labai skanu gardinti kavą ar arbatą. Tiesiog įpilkite šlakelį šio gėrimo ir mėgaukitės kreminiu ir aromatingu gėrimu. 

Naudodami kokosų gėrimas atminkite, kad jis linkęs atsiskirti skardinėje – kreminė dalis kyla į viršų, o vandeningoji – nusėda apačioje. Todėl prieš atidarydami skardinę gerai suplakite, kad užtikrintumėte vienodą tekstūrą ir skonį.

Be to, yra dviejų pagrindinių rūšių kokosų gėrimo: esančio skardinėse ir kartininėse pakuotėse. Kokosų gėrimas iš skardinių yra tirštesnis ir sodresnis, o kartininėse pakuotėse jis dažnai liesesnis ir labiau tinkamas tiesioginiams varojimui, pavyzdžiuo pilti į kavą, pusryčių dribsnius ir pan. Tuo tarpu kokosų gėrimas iš skardinių labiau tinkamas kepiniams, desertams, glotnučiams ar kietiems patiekalams gaminti. 

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiškas kokosų gėrimas 17% riebumo AMRITA, 400 ml

Ekologiškas kokosų gėrimas 17% riebumo AMRITA, 400 ml

Ekologiškas kokosų pienas arba kitaip vadinamas kokosų gėrimas yra puiki veganiška alternatyva įprastam pienui. Tinka Azijos šalių virtuvių patiekalams, tortams, ledams, kokteiliams, padažams, troškiniams.