Jums reikės:
100 g sviesto (tešlai)
180 g miltų (tešlai)
100 g cukraus (tešlai)
1 vnt. citrinos (tešlai)
1 arbatinis šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
1500 g moliūgo (įdarui)
4 kiaušiniai
120 ml riebios giretinėlės
100 rudojo cukraus
1 arbartinio šaukšto cinamono
1 arbartinio šaukšto imbiero
1 arbartinio šaukšto maltų gvazdikėlių
1 arbartinio šaukšto druskos
Gaminimas:
Miltus sutrupinkite sumaišykite su sviestu. Įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų, įberkite žiupsnelį druskos, sukrėskite citrinos žievelę, viską sumaišykite iki vientisos masės. Gautą masę suvyniokite į plėvelę ir palaikykite šaldytuve (apie 3 val.)
Iškočiokite tešlą ir patieskite apvalioje skardoje, prispauskite kraštus. Lakštą subadykite šakute, užklokite folija. Kepkite 180ºC temperatūros orkaitėje apie 15 min. Pyrago pagrindą palikite atvėsti.
Moliūgo minkštimą supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į skardą ir kepkite 180ºC karštumo orkaitėje apie 50 min. Iškeptą moliūgą atvėsinkite ir sutrinkite iki tyrės (2 puodeliai).
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus suplakite iki standžių putų. Dubenyje sumaišykite moliūgų tyrę, grietinėlę, su cukrumi išsuktus kiaušinių trynius ir prieskonius. Supilkite kiaušinių baltymus ir gerai išmaišykite.
Supilkite masę ant pusiau iškepto pyrago papločio, pašaukite į 200ºC temperatūros orkaitę, kepkite 35 min., apibarstykite cukrumi ir cinamonu ir dar pakepkite 5 min. Atvėsinkite, supjaustykite ir patiekite su plakta grietinėle.
Ši druska gaunama iš Himalajų kalnų papėdės. Visiškai natūrali, neapdorota ir chemiškai nevalyta.
Speltos- tai senovinė kviečių rūšis. Šie miltai puikiai tinka duonai, bandelėms, pyragams, picos tešlai, tortų pagrindams, sausainiams, paplotėliams, blyneliams, virtinukams, makaronams, bei padažams gaminti.
Šis cukrus yra švelniai saldus, todėl gali būti derinamas su visais patiekalais ir gėrimais, kuriems tik norite suteikti saldumo, bet nepageidaujate karamelės skonio ir aromato. Puiki alternatyva įprastiniam baltam cukrui. Tinka saldinti kavą ir arbatą.
Imbieras - vienas populiariausių prieskonių. Jis lengvina maisto įsisavinimą, suteikia jam aštraus skonio.
Tai grynas sviestas, idealūs kulinariniai riebalai, tinkantys kepimui (išlaiko labai aukštą temperatūrą). Taip pat puikiai tinka košėms, sriuboms, troškiniams pagardinti. Be laktozės.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite