Iki kovo 31d. Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 0.99 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Moliūgų pyragas su cinamonu

    Jums reikės: 

    100 g lydyto ghi sviesto AMRITA GHEE (tešlai)

    180 g miltų (tešlai)

    100 g kokosų žiedų cukraus AMRITA (tešlai)

    1 vnt. citrinos (tešlai)

    1 arbatinis šaukštas tarkuotos citrinos žievelės

    1500 g moliūgo (įdarui)

    4 kiaušinių

    120 ml riebios giretinėlės

    100 rudojo cukraus

    1 arbartinio šaukšto Ceilono cinamono

    1 arbatinio šaukšto malto imbiero

    1 arbatinio šaukšto maltų gvazdikėlių

    1 arbatinio šaukšto himalajų druskos

    Gaminimas:

    Miltus sutrupinkite sumaišykite su sviestu. Įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų, įberkite žiupsnelį druskos, sukrėskite citrinos žievelę, viską sumaišykite iki vientisos masės. Gautą masę suvyniokite į plėvelę ir palaikykite šaldytuve (apie 3 val.)

    Iškočiokite tešlą ir patieskite apvalioje skardoje, prispauskite kraštus. Lakštą subadykite šakute, užklokite folija. Kepkite 180ºC temperatūros orkaitėje apie 15 min. Pyrago pagrindą palikite atvėsti.

    Moliūgo minkštimą supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į skardą ir kepkite 180ºC karštumo orkaitėje apie 50 min. Iškeptą moliūgą atvėsinkite ir sutrinkite iki tyrės (2 puodeliai).

    Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus suplakite iki standžių putų. Dubenyje sumaišykite moliūgų tyrę, grietinėlę, su cukrumi išsuktus kiaušinių trynius ir prieskonius. Supilkite kiaušinių baltymus ir gerai išmaišykite.

    Supilkite masę ant pusiau iškepto pyrago papločio, pašaukite į  200ºC temperatūros orkaitę, kepkite 35 min., apibarstykite cukrumi ir cinamonu ir dar pakepkite 5 min. Atvėsinkite, supjaustykite ir patiekite su plakta grietinėle.

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite