Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Neapdoroti, nekepinti grikiai yra šiek tiek kartaus, žemiško skonio ir švelnesnės tekstūros. Šie grikiai kiek sunkiau kramtomi, nei muso įprasti pakepinti grikiai, todėl jie dažnai naudojami receptuose, kuriems reikalinga tvirtesnė tekstūra.
Nekepintus grikius prieš vartojimą reikia išvirti. Juos galima virti, garinti garuose arba mirkyti, kad suminkštėtų, būtų malonesnės tekstūros bei skanesni.
Nekepinti grikiai dažniausiai naudojami salotoms, košėms ir plovams gaminti. Jie taip pat naudojami kaip kepinių be glitimo ingredientas, suteikiantis riešutinį skonį bei suteiktų energijos.
Ekologiškos grikiai auginami ir apdorojami naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad grikiai būtų apsaugoti nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jos paveikiamos dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, švarioje, gerai vėdinamoje patalpoje.
Gamintojas: BIO PLANET, Lenkija.Sudėtis: ekologiškos grikių kruopos, neskrudintos.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė (kj/kcal) |
1656 kJ/392kcal |
Riebalų |
2.7 g |
-iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių |
0.6 g |
Angliavandenių |
75.0 g |
-iš kurių cukrų |
0.9 g |
Skaidulinių medžiagų |
10.0 g |
Baltymų |
12.0 g |
Druskos |
0.01 g |
Kruopas virti pasūdytame vandenyje santykiu 1:2 (1 porcija kruopų 2 porcijoms vandens) ant silpnos ugnies apie 20 min.
Ekologiškos sorų kruopos puikiai tinka košėms, sriuboms bei kepiniams.
Bolivinė balanda (angl. quinoa - kynva) - kynvos nereikia pildyti ankštiniais augalais, ji savaime yra visapusė maistinė kultūra!
Tai greitai paruošiami, lengvi, greitai virškinami dribsniai, suteikiantys daug energijos.
Ekologiškos sojos pupelės yra puikus augalinių baltymų šaltinis.
Pinto pupelės puikiai dera su kukurūzų ir ryžių patiekalais, taip pat su sriubomis, padažais, troškintais patiekalais bei salotomis. Dėl bordo taškelių patiekalai su Pinto pupelėmis atrodo originalūs ir įdomūs.
Švelnaus skonio ekologiški raudojieji lęšiai. Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės. Dėl švelnaus skonio ypač tinka vaikų maistui. Greitai paruošiami - mirkyti nereikia.
Ekologiški avinžirniai - tai sotus maisto produktas. Turi daug augalinių baltymų bei skaidulinių medžiagų. Tinka dėti į troškinius, salotas bei sriubas.
Ekologiškos Mung pupuolės yra viena iš vertingiausių pupelių rūšių. Itin maistingos, skanios su daržovėmis bei kruopomis, sriubomis ar troškiniais.
Ekologiškos Mung pupuolės yra viena iš vertingiausių pupelių rūšių. Itin maistingos, skanios su daržovėmis bei kruopomis, sriubomis ar troškiniais.
Puikiai tinka košėms, sriuboms bei kepiniams.
Ekologiški ingredientai; Daug skaidulų; Be pridėtinio baltojo cukraus;
Ekologiški viso grūdo grikių miltai.
Ekologiški avinžirnių miltai išsiskiria originaliu ir subtiliu skoniu. Turi daug skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis.
Šie makaronai puikiai tinka su jūros gėrybių ir žuvies patiekalais.
Viso grūdo, aromatingi, išskirtinio skonio juodieji ryžiai.
Ekologiški speltų dribsniai gaunami iš susmulkintų speltų kviečių grūdų. Speltos dribsniai yra puikus pasirinkimas kasdieniams pusryčiams. Jie skaniausi pridedant jogurto, grūdų gėrimo ir vaisių.
Šie makaronai puikiai tinka su mėsos patiekalais.
Ekologiškas pūstas bolivinių balandų (kynva) sėklas skanu valgyti vienas, berti į sausus pusryčius, desertus, jogurtą ar salotas.
Ekologiškos nekepintos grikių kruopos turi švelnų ir subtilų skonį. Dažniausiai naudojamas kaip priedas prie sriubų, troškinių, paštetų, kotletų, duonos užtepėlių.
Grikiai turi daug skaidulų, antioksidantų ir visas esmines amino rugštis, kurios itin naudingos žmogaus organizmui. Ekologiškos skrudintos grikių kruopos dažniausiai naudojamos kaip vakarienės ingredientas kartu su daržovėmis ar guliašu bei kaip priedas prie sriubų, troškinių ir paštetų.
Ekologiški avižų dribsniai be glitimo. Avižos yra lengvo, švelnaus skonio, suteikia sotumo jausmą. Puikiai tinka košei, sausiems pusryčiams, maltiniams, paplotėliams. Turi daug skaidulinių medžiagų. Mažai cukrų.
Ekologiški avižų dribsniai be glitimo. Avižos yra lengvo, švelnaus skonio, suteikia sotumo jausmą. Puikiai tinka košei, sausiems pusryčiams, maltiniams, paplotėliams. Turi daug skaidulinių medžiagų. Mažai cukrų.
Šie tagliatelle tipo makaronai puikiai dera su įvairiais padažais.
Ekologiški fusilli tipo aukštos kokybės kiaušinių makaronai.
Ekologiški pūsti rudieji ryžiai yra puikus pusryčių dribsnių ir kepinių priedas.
Ekologiški avižų dribsniai. Avižos yra lengvo, švelnaus skonio, suteikia sotumo jausmą. Puikiai tinka košei, sausiems pusryčiams, maltiniams, paplotėliams. Turi daug skaidulinių medžiagų. Mažai cukrų.
Ekologiški avižų dribsniai be glitimo. Avižos yra lengvo, švelnaus skonio, suteikia sotumo jausmą. Puikiai tinka košei, sausiems pusryčiams, maltiniams, paplotėliams. Turi daug skaidulinių medžiagų. Mažai cukrų.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite