Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Kepinti grikiai yra maistinėmis medžiagomis turtingi grūdai, kurie yra skrudinami, kad paryškintų jų riešutinį skonį. Grikiai natūraliai yra be glitimo ir yra populiarus ingredientas įvairiose pasaulio virtuvėse, ypač Rytų Europos, Rusijos ir Azijos virtuvėse.
Grikių skrudinimo procesas ne tik suteikia grūdams sodrų, skrudintą skonį, bet ir padeda išsaugoti maistines medžiagas. Skrudinti grikiai gali būti naudojami kaip universalus įvairių patiekalų ingredientas, pavyzdžiui, košės, salotos, plovai ir sriubos. Kai kuriose kultūrose jis taip pat sumalamas į miltus ir naudojamas makaronams gaminti arba kaip miltų pakaitalas be glitimo kepant.
Maistiniu požiūriu skrudinti grikiai yra geras skaidulų, baltymų ir pagrindinių maistinių medžiagų, tokių kaip manganas, magnis ir varis, šaltinis. Grikiai taip pat žinomi dėl galimos naudos sveikatai, įskaitant gebėjimą padėti reguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir palaikyti širdies sveikatą. Todėl jie dažnai laikomi sveika alternatyva tradiciniams grūdams asmenims, norintiems paįvairinti savo mitybą arba laikytis gyvenimo būdo be glitimo.
Ekologiški grikiai auginami ir apdorojami naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad grikiai būtų apsaugoti nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jie paveikiami dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.
Laikymo sąlygos: Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Sudedamosios dalys: skrudintos ekologiškos grikių kruopos.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė (kj/kcal) | 1517 kJ/358 kcal |
Riebalų | 2.4 g |
-iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 0.5 g |
Angliavandenių | 69.0 g |
-iš jų cukrų | 1.1 g |
Skaidulinių medžiagų | 5.4 g |
Baltymų | 12.0 |
Druskos | 0.00 g |
Grikius nuplauti po tekančiu vandeniu. Vieną dalį grikių užpilti dviem dalimis vandens ir virti ant lėtos ugnies 20 min.
Ekologiškos sorų kruopos puikiai tinka košėms, sriuboms bei kepiniams.
Bolivinė balanda (angl. quinoa - kynva) - kynvos nereikia pildyti ankštiniais augalais, ji savaime yra visapusė maistinė kultūra!
Tai greitai paruošiami, lengvi, greitai virškinami dribsniai, suteikiantys daug energijos.
Ekologiškos sojos pupelės yra puikus augalinių baltymų šaltinis.
Pinto pupelės puikiai dera su kukurūzų ir ryžių patiekalais, taip pat su sriubomis, padažais, troškintais patiekalais bei salotomis. Dėl bordo taškelių patiekalai su Pinto pupelėmis atrodo originalūs ir įdomūs.
Švelnaus skonio ekologiški raudojieji lęšiai. Tinka vegetarams, veganams ir netoleruojantiems laktozės. Dėl švelnaus skonio ypač tinka vaikų maistui. Greitai paruošiami - mirkyti nereikia.
Ekologiški avinžirniai - tai sotus maisto produktas. Turi daug augalinių baltymų bei skaidulinių medžiagų. Tinka dėti į troškinius, salotas bei sriubas.
Ekologiški 100% raudonųjų lęšių makaronai.
Ekologiškos Mung pupuolės yra viena iš vertingiausių pupelių rūšių. Itin maistingos, skanios su daržovėmis bei kruopomis, sriubomis ar troškiniais.
Ekologiškos Mung pupuolės yra viena iš vertingiausių pupelių rūšių. Itin maistingos, skanios su daržovėmis bei kruopomis, sriubomis ar troškiniais.
Puikiai tinka košėms, sriuboms bei kepiniams.
Ekologiški ingredientai; Daug skaidulų; Be pridėtinio baltojo cukraus;
Ekologiški viso grūdo grikių miltai.
Ekologiški avinžirnių miltai išsiskiria originaliu ir subtiliu skoniu. Turi daug skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis.
Šie makaronai puikiai tinka su jūros gėrybių ir žuvies patiekalais.
Viso grūdo, aromatingi, išskirtinio skonio juodieji ryžiai.
Ekologiški speltų dribsniai gaunami iš susmulkintų speltų kviečių grūdų. Speltos dribsniai yra puikus pasirinkimas kasdieniams pusryčiams. Jie skaniausi pridedant jogurto, grūdų gėrimo ir vaisių.
Šie makaronai puikiai tinka su mėsos patiekalais.
Ekologiškas pūstas bolivinių balandų (kynva) sėklas skanu valgyti vienas, berti į sausus pusryčius, desertus, jogurtą ar salotas.
Ekologiškos nekepintos grikių kruopos turi švelnų ir subtilų skonį. Dažniausiai naudojamas kaip priedas prie sriubų, troškinių, paštetų, kotletų, duonos užtepėlių.
Grikiai turi daug skaidulų, antioksidantų ir visas esmines amino rugštis, kurios itin naudingos žmogaus organizmui. Ekologiškos skrudintos grikių kruopos dažniausiai naudojamos kaip vakarienės ingredientas kartu su daržovėmis ar guliašu bei kaip priedas prie sriubų, troškinių ir paštetų.
Ekologiški avižų dribsniai be glitimo. Avižos yra lengvo, švelnaus skonio, suteikia sotumo jausmą. Puikiai tinka košei, sausiems pusryčiams, maltiniams, paplotėliams. Turi daug skaidulinių medžiagų. Mažai cukrų.
Ekologiški avižų dribsniai be glitimo. Avižos yra lengvo, švelnaus skonio, suteikia sotumo jausmą. Puikiai tinka košei, sausiems pusryčiams, maltiniams, paplotėliams. Turi daug skaidulinių medžiagų. Mažai cukrų.
Šie tagliatelle tipo makaronai puikiai dera su įvairiais padažais.
Ekologiški fusilli tipo aukštos kokybės kiaušinių makaronai.
Ekologiški pūsti rudieji ryžiai yra puikus pusryčių dribsnių ir kepinių priedas.
Ekologiški avižų dribsniai. Avižos yra lengvo, švelnaus skonio, suteikia sotumo jausmą. Puikiai tinka košei, sausiems pusryčiams, maltiniams, paplotėliams. Turi daug skaidulinių medžiagų. Mažai cukrų.
Ekologiški avižų dribsniai be glitimo. Avižos yra lengvo, švelnaus skonio, suteikia sotumo jausmą. Puikiai tinka košei, sausiems pusryčiams, maltiniams, paplotėliams. Turi daug skaidulinių medžiagų. Mažai cukrų.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite