Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
-15%
Ghi sviestas yra puiki ir sveika alternatyva paprastam sviestui ir yra naudojamas labai plačiai kulinarijoje. Dėl aukštos degimo temperatūros jis idealiai tinka kepimui ir skrudinimui, nes nedega taip lengvai kaip kiti riebalai. Jis suteikia patiekalams turtingą, riešutinį skonį ir gali būti naudojamas kepant, kad pagerintų pyragų, duonos ar pyragaičių skonį. Ghi taip pat puikiai tinka apšlakstyti daržovėms, įmaišyti į sriubas ar padažus, kad pridėtų skonio gilumo. Jo universalumas daro jį vertingu ingredientu bet kurioje virtuvėje.
Gamintojas: Amrita99,8% pieno riebalų, 0,2% drėgmės
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė | 3693 kJ / 898 kcal |
Riebalų | 99.8 g |
- iš jų sočiųjų riebalų rūgšių | 66 g |
Angliavandenių | <0.1 g |
- iš jų cukrūs | <0.1 g |
Skaidulų medžiagų | <0.1 g |
Baltymų | <0.1 g |
Druskų | <0.1 g |
Kaip virtuvėje panaudoti lydytą sviestą ghee?
Kepimui/ skrudinimui: lydytas sviestas ghi yra puikūs kepimo riebalai, išlaikantys itin aukštą temperatūrą (apie 232 °C). Tad šie riebalai labai tinka įvairiausių patiekalų kepimui, troškinimui ir skrudinimui. Be to ghee sviestas patiekalams suteiks sodrų, sviestinį, šiek tiek riešutus primenentį skonį.
Kepinių gaminimui: ghi sviestas gali būti naudojamas kepiniuose vietoje įprasto sviesto ar aliejaus. Taip kepiniams dar ir suteiksite malonaus riešutinio skonio. Tiesa, atminkite, kad ghee sviestas yra labiau koncentruotas nei įprastas sviestas, todėl jo reiktų naudoti šiek tiek mažiau nei įprasto sviesto.
Patiekalų gardinimui: ghi sviestas dažnai naudojamas kaip padažas ar prieskonis įvairiems keptiems patiekalams. Juo galite apšlakstyti skrudintas daržoves, ant grotelių keptą mėsą, žuvį ar virtus ryžius bei jų patiekalus. Taip pat labai tinka gardinti sriubas, troškinius ir karius.
Kepimui ant grotelių: prieš kepdami ant grotelių, mėsą, daržoves ar jūros gėrybes patepkite ghi sviestu, taip patieklai neprilips prie grotelių ir bus praturtinti ryškesniu skoniu.
Spragintiems kukurūzams: ghee sviestas puikus pasirinkimas spragintiems kukurūzams (spragėsiams) gaminti. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį ghi sviesto, suberkite spragėsių branduolius ir uždenkite. Retkarčiais pakratykite keptuvę, o kai spragėsiai išsproginės, nukelkite nuo ugnies ir pagardinkite mėgstamais prieskoniais ar druska.
Pagardui: kai kuriose kultūrose ghi patiekiamas kaip pagardas. Jį galite tepti ant duonos, ją mirkyti. Galite ghee sviestą sumaišyti su prieskoniais ar medumi.
Kavai ir arbatai: Kai kuriems žmonėms patinka į rytinę kavą ar arbatą įpilti nedidelį ghi kiekį. Tai gali suteikti jūsų gėrimui kreminį ir sodrų skonį. Be to ghee labai populiarus ketogeninėje dietoje. Šis svietsas turi daug riebalų ir mažai angliavandenių.
Tai grynas sviestas, idealūs kulinariniai riebalai, tinkantys kepimui (išlaiko labai aukštą temperatūrą). Taip pat puikiai tinka košėms, sriuboms, troškiniams pagardinti. Be laktozės.
Ghee - tai grynas sviestas, idealūs kulinariniai riebalai, tinkantys kepimui (išlaiko labai aukštą temperatūrą). Taip pat puikiai tinka košėms, sriuboms, troškiniams pagardinti. Be laktozės.
Tai grynas sviestas, idealūs kulinariniai riebalai, tinkantys kepimui (išlaiko labai aukštą temperatūrą). Taip pat puikiai tinka košėms, sriuboms, troškiniams pagardinti.
Tai grynas sviestas, idealūs kulinariniai riebalai, tinkantys kepimui (išlaiko labai aukštą temperatūrą). Taip pat puikiai tinka košėms, sriuboms, troškiniams pagardinti. Be laktozės.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite