Pristatymas per 1-3 d.d. Užsakymus nuo 50 eur. pristatome NEMOKAMAI!
Sultana razinos yra džiovintų baltųj, besėklių vynuogių rūšis. Jos gaminami iš žalių vynuogių, kurios džiovinamos saulėje arba džiovykloje, todėl jos tampa tamsios spalvos.
Sultana razinos dažniausiai naudojamos virimui bei kepimui ir yra žinomos dėl savo saldaus skonio ir kramtomosios tekstūros. Jos dažnai naudojamos įvairiose pasaulio virtuvėse ir jų galima rasti tokiuose patiekaluose kaip vaisiniai pyragaičiai, bandelės, duona ir salotos. Sultana razinos yra populiarus daugelio desertų ingredientas, be to, jomis galima mėgautis kaip tiesiog maistingu ir skaniu užkandžiu.
Ekologiškos uogos auginamos ir apdorojamos naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad uogos būtų apsaugotos nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jos paveikiamos dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.
Laikymo sąlygos: Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.
Sudedamosios dalys: ekologiškos Sultana razinos, saulėgrąžų aliejus (0,5%).
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė (kj/kcal) |
1393 kJ/328 kcal |
Riebalų |
0.5 g |
-iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių |
0.1 g |
Angliavandenių |
76.0 g |
-iš kurių cukrų |
59.0 g |
Skaidulinių medžiagų |
3.7 g |
Baltymų |
3.1 g |
Druskos |
0.03 g |
Sultana razinos, kaip džiovintų vynuogių rūšis, yra universalios ir gali būti naudojamos įvairiems kulinariniams gaminiams, suteikiant natūralaus saldumo ir tekstūros. Štai keletas įprastų sultonų naudojimo būdų gaminant maistą:
Kepiniai: pridėkite sultana razinų į įvairius kepinius, pvz., pyragus, duonas, bandeles, sausainius ir paplotėlius. Jos gali suteikti saldžią ir kramtomą tekstūrą jūsų kepiniams.
Salotos: pabarstykite sultana razinų ant žalių arba grūdų pagrindu paruoštų salotų, kad suteiktumėte skonio ir tekstūros kontrastą. Jos ypač tinka salotoms su riešutais ir sūriu.
Kuskusas ir bolivinė balanda: Sumaišykite sultana razinas su kuskusu, kynva ar kitais grūdais, kad patiekalui suteiktų saldumo ir tekstūros.
Įdarai: įdėkite sultana razinų į paukštienos, žvėrienos ar daržovių įdarus, kad sukurtumėte nuostabų saldaus ir pikantiško skonio kontrastą.
Avižinių dribsnių pabarstai: Pabarstykite sultana razinomis rytines avižinių dribsnių košes, kad suteiktumėte natūralaus saldumo ir tekstūros.
Receptuose naudodami sultana razinas, nepamirškite jų natūralaus saldumo ir atitinkamai pakoreguokite bendrą patiekalo saldumą. Be to, atkreipkite dėmesį, kad dėl natūralaus cukraus kiekio jos yra kaloringos, todėl vartokite saikingai, jei ribojate į suvartojamų kalorijų kiekį.
Žirniai - vieni maistingiausių augalinių produktų, turintys daug augalinių baltymų, maistinių skaidulų ir įvairių vitaminų bei mineralų.
Raudonosios pupelės - puikus skaidulų ir augalinių baltymų šaltinis.
Burnočio sėklos sėklos yra geras baltymų, maistinių skaidulų ir nepakeičiamų amino rūgščių šaltinis. Pūstas burnočio sėklos skanu valgyti vienas, berti į sausus pusryčius, desertus, jogurtą ar salotas, daržovių ir ankštinių patiekalus.
Žirniai - vieni maistingiausių augalinių produktų, skatinančių virškinimo sulčių išskyrimą, turi daug baltymų, angliavandenių, mineralinių medžiagų. Dėl didelės savo maistinės vertės žirniai yra puikus produktas, kuris praturtins Jūsų kasdieninę mitybą. Juose taip pat daug skaidulinių medžiagų, kurios būtinos virškinimui ir sveikai žarnyno funkcijai...
Sojų kubeliai yra naudojamas kaip mėsos pakaitalas. Be GMO.
Miežinėse kruopose gausu angliavandenių, ir mineralinių medžiagų - magnio, fosforo, kalio, kalcio. Mokslininkai ištyrę jų savybes nustatė, kad juose yra beveik visų biologiškai aktyvių, maistinių medžiagų, kurių reikia žmogaus organizmui.
Ekologiškos skrudintos grikių kruopos. Grikis laikomas vienu naudingiausių maistinių augalų žemėje. Jis turi daugiau mineralų nei dauguma kitų grudinių kultūrų. Grikiuose daug skaidulų, antioksidantų ir visos esminės amino rugštys.
Žodis „basmati“, išvertus iš hindi kalbos, reiškia „aromatingas“. Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Žodis „basmati“, išvertus iš hindi kalbos, reiškia „aromatingas“. Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Ekologiški viso grūdo raudonieji ryžiai pasižymi maloniu saldžiu skoniu ir riešutų aromatu. Tinka kaip garnyras įvairiausiems patiekalams. Taip pat labai tinka salotoms.
Kviečių kruopos naudojamos labai įvairiai: garnyrui, salotoms, košėms, duonai ir daiginimui.
Be glitimo. Ekologiški ilgagrūdžiai rudieji ryžiai išlaiko visas vertingas medžiagas lukšte ir yra vertingesni už baltus ilgagrūdžius ryžius. Rudieji ryžiai puikiai tinka mėsos, žuvies, daržovių patiekalams.
Ekologiški auksiniai linų sėmenys – maistingos sėklos, naudojamos maisto gamyboje.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Žodis „basmati“, išvertus iš hindi kalbos, reiškia „aromatingas“. Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Ekologiški pūsti grikiai – puikus užkandis, skirtas tiesioginiam vartojimui. Puikiai tinka kaip priedas prie jogurtų, salotų, kepinių ir desertų.
Ekologiškos smulkintos kukurūzų kruopos, gaunamos iš kukurūzų grūdų. Iš jų ruošiama garsioji itališka polenta, kuri gali būti ir saldi, pvz,. pusryčiams su džiovintais vaisiais, ir pikantiška – prie pagrindinių patiekalų.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Miežių kruopose gausu angliavandenių, ir mineralinių medžiagų - magnio, fosforo, kalio, kalcio. Mokslininkai ištyrę jų savybes nustatė, kad juose yra beveik visų biologiškai aktyvių, maistinių medžiagų, kurių reikia žmogaus organizmui.
Ekologiški geltonieji žirniai yra itin maistingi bei dažnai naudojami tradiciniams patiekalams, tokiems kaip žirnių sriubai arba žirnių ir spirgučių užkandžiui, gaminti.
Ekologiškos nekepintos grikių kruopos turi švelnų ir subtilų skonį. Dažniausiai naudojamas kaip priedas prie sriubų, troškinių, paštetų, kotletų, duonos užtepėlių.
Grikiai turi daug skaidulų, antioksidantų ir visas esmines amino rugštis, kurios itin naudingos žmogaus organizmui. Ekologiškos skrudintos grikių kruopos dažniausiai naudojamos kaip vakarienės ingredientas kartu su daržovėmis ar guliašu bei kaip priedas prie sriubų, troškinių ir paštetų.
Ekologiškos smulkintos avižos turi daug skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis.
Ekologiškos pūstos soros puikiai tinka kaip priedas prie jogurtų, salotų, kepinių ir desertų.
Ekologiški viso grūdo Basmati ryžiai pasižymi subtiliu riešutų skoniu ir unikaliu aromatu.
Ekologiški grikių dribsniai puikiai tinka košėms, desertams, sausiems pusryčiams, grikių duonai praturtinti. Turi mažai riebalų, be cukrų.
Žalieji lęšiai yra puikus augalinių baltymų šaltinis. Tinka sriuboms, salotoms bei troškiniams.
Sojų faršas yra naudojamas kaip mėsos pakaitalas. Be GMO. Ypač aukštos kokybės ir labai skanus!
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite