Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

Ekologiškos šilkmedžio uogos EKO PLANET, 500 g

7,99 € su PVM

Džiovintomis šilkmedžio uogomis galima mėgautis kaip užkandžiu, dėti į dribsnius, jogurtą ar mišinį, naudoti įvairiuose receptuose. Jos yra universalus ir maistingas subalansuotos mitybos priedas.

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: EP-SILK-500

Sertifikatai:

LT-EKO-001
Non-EU Agriculture
Galiojimo data: 2024-07-31

Apie prekę

Džiovintos baltosios šilkmedžio uogos yra kilusios iš Morus alba medžio, kurio gimtinė yra Kinija. 

Šilkmedžio uogose gausu maistinių medžiagų, įskaitant vitaminą C, vitaminą K, geležį, kalį ir maistines skaidulas. Jose taip pat yra antocianinų, kurie yra antioksidantai,  prisidedantys prie jų spalvos ir galimos naudos sveikatai.


Išdžiovintos šilkmedžio uogos įgauna kramtomąją tekstūrą ir yra saldaus, šiek tiek karamelės skonio. Džiovintomis šilkmedžio uogomis galima mėgautis kaip užkandžiu, dėti į dribsnius, jogurtą ar mišinį, naudoti įvairiuose receptuose, pavyzdžiui, kokteiliuose, salotose ir kepiniuose. Jos yra universalus ir maistingas subalansuotos mitybos priedas. Nepamirškite, kad, kaip ir kituose džiovintuose vaisiuose, jose yra daugiau cukraus ir kalorijų, palyginti su šviežiomis uogomis, todėl patartina jas vartoti saikingai.

Ekologiškos uogos auginamos ir apdorojamos naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad uogos būtų apsaugotos nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jos paveikiamos dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.

Laikymo sąlygos: laikyti sausoje vėsioje vietoje.

Gamintojas: UAB EKO PLANET, Lietuva
Kilmės šalis: Ne ES

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiškos džiovintos šilkmedžio uogos.

Supakuota aplinkoje, kurioje gali būti glitimo,riešutų, sojos ir sezamų pėdsakų.

Maistinė vertė

Maistinė vertė 100 g

Energinė vertė        1518 kJ/ 359 kcal
Riebalų 2.9 g
Angliavandenių 76.7 g
            - iš kurių cukrų         72.5 g
Skaidulinių medžiagų 5.9 g
Baltymų 3.5 g
Natrio pėdsakai
Geležies 7.5 mg (53% RMV - referencinė maistinė vertė suaugusiems)
Kalio  776 mg (39%)
Magnio 72 mg (19%)
Fosforo 152 mg (21%)
Kalcio 156 mg (19%)
Vitamino C 36.4 mg (45%)

Naudojimas

Džiovintos šilkmedžio uogos yra populiarus ir maistingas saldaus ir šiek tiek aštraus skonio užkandis. Juose gausu įvairių vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Štai keletas būdų, kaip galite naudoti džiovintas baltasias šilkmedžio uogas:

Užkandžiai: mėgaukitės džiovintomis šilkmedžio uogomis kaip sveiku užkandžiu. 

Kepiniai: į savo kepinių receptus įtraukite džiovintų šilkmedžio uogų. Galite dėti jų į sausainius, bandeles, duoną ar energetinius batonėlius, kad pagerintumėte jų skonį ir maistinę vertę.

Jogurto arba avižinių dribsnių mišiniai: sumaišykite džiovintas  šilkmedžio uogas su jogurtu arba avižiniais dribsniais, kad mėgautumėtes skaniais ir maistingais pusryčiais.

Salotos: įdėkite džiovintų šilkmedžių uogų į salotas, kad suteiktumėte unikalią saldaus ir aštraus skonio paletę. Uogos ypač gerai tinka žalioms salotoms bei vaisių salotoms.

Čatniai ir padažai: čatniams arba padažams gaminti naudokite džiovintas šilkmedžio uogas. Jos suteiks tekstūros bei saldumo

Granolos batonėliai: į naminius granolos batonėlius pridėkite džiovintų šilkmedžio uogų, kad suteiktumėte užkandžiui maistingumo ir sotumo.

Receptuose naudodami džiovintas šilkmedžio uogas atminkite, kad jos yra natūraliai saldaus skonio, todėl gali tekti atitinkamai pakoreguoti patiekalo saldumą. Be to, atkreipkite dėmesį į porcijų dydį, nes jos kaloringos dėl didelio kiekio natūralaus cukraus.

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiškos šilkmedžio uogos EKO PLANET, 500 g

Ekologiškos šilkmedžio uogos EKO PLANET, 500 g

Džiovintomis šilkmedžio uogomis galima mėgautis kaip užkandžiu, dėti į dribsnius, jogurtą ar mišinį, naudoti įvairiuose receptuose. Jos yra universalus ir maistingas subalansuotos mitybos priedas.