Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Kepinti grikiai yra maistinėmis medžiagomis turtingi grūdai, kurie yra skrudinami, kad paryškintų jų riešutinį skonį. Grikiai natūraliai yra be glitimo ir yra populiarus ingredientas įvairiose pasaulio virtuvėse, ypač Rytų Europos, Rusijos ir Azijos virtuvėse.
Grikių skrudinimo procesas ne tik suteikia grūdams sodrų, skrudintą skonį, bet ir padeda išsaugoti maistines medžiagas. Skrudinti grikiai gali būti naudojami kaip universalus įvairių patiekalų ingredientas, pavyzdžiui, košės, salotos, plovai ir sriubos. Kai kuriose kultūrose jis taip pat sumalamas į miltus ir naudojamas makaronams gaminti arba kaip miltų pakaitalas be glitimo kepant.
Maistiniu požiūriu skrudinti grikiai yra geras skaidulų, baltymų ir pagrindinių maistinių medžiagų, tokių kaip manganas, magnis ir varis, šaltinis. Grikiai taip pat žinomi dėl galimos naudos sveikatai, įskaitant gebėjimą padėti reguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir palaikyti širdies sveikatą. Todėl jie dažnai laikomi sveika alternatyva tradiciniams grūdams asmenims, norintiems paįvairinti savo mitybą arba laikytis gyvenimo būdo be glitimo.
Ekologiški grikiai auginami ir apdorojami naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad grikiai būtų apsaugoti nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jie paveikiami dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.
Laikymo sąlygos: Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Sudedamosios dalys: skrudintos ekologiškos grikių kruopos.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė (kj/kcal) | 1517 kJ/358 kcal |
Riebalų | 2.4 g |
-iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 0.5 g |
Angliavandenių | 69.0 g |
-iš jų cukrų | 1.1 g |
Skaidulinių medžiagų | 5.4 g |
Baltymų | 12.0 |
Druskos | 0.00 g |
Grikius nuplauti po tekančiu vandeniu. Vieną dalį grikių užpilti dviem dalimis vandens ir virti ant lėtos ugnies 20 min.
Be glitimo. Ekologiški ilgagrūdžiai rudieji ryžiai išlaiko visas vertingas medžiagas lukšte ir yra vertingesni už baltus ilgagrūdžius ryžius. Rudieji ryžiai puikiai tinka mėsos, žuvies, daržovių patiekalams.
Ekologiški auksiniai linų sėmenys – maistingos sėklos, naudojamos maisto gamyboje.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Ekologiški pūsti grikiai – puikus užkandis, skirtas tiesioginiam vartojimui. Puikiai tinka kaip priedas prie jogurtų, salotų, kepinių ir desertų.
Ekologiškos smulkintos kukurūzų kruopos, gaunamos iš kukurūzų grūdų. Iš jų ruošiama garsioji itališka polenta, kuri gali būti ir saldi, pvz,. pusryčiams su džiovintais vaisiais, ir pikantiška – prie pagrindinių patiekalų.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Ekologiški geltonieji žirniai yra itin maistingi bei dažnai naudojami tradiciniams patiekalams, tokiems kaip žirnių sriubai arba žirnių ir spirgučių užkandžiui, gaminti.
Ekologiškos nekepintos grikių kruopos turi švelnų ir subtilų skonį. Dažniausiai naudojamas kaip priedas prie sriubų, troškinių, paštetų, kotletų, duonos užtepėlių.
Ekologiškos smulkintos avižos turi daug skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis.
Ekologiškos pūstos soros puikiai tinka kaip priedas prie jogurtų, salotų, kepinių ir desertų.
Ekologiški viso grūdo Basmati ryžiai pasižymi subtiliu riešutų skoniu ir unikaliu aromatu.
Ekologiški grikių dribsniai puikiai tinka košėms, desertams, sausiems pusryčiams, grikių duonai praturtinti. Turi mažai riebalų, be cukrų.
Žalieji lęšiai yra puikus augalinių baltymų šaltinis. Tinka sriuboms, salotoms bei troškiniams.
Makaronai be glitimo, pagaminti iš rudųjų ryžių miltų.
Makaronai pagaminti iš 100% avinžirnių.
100% žaliųjų žirnių makaronai.
Bulgur'ą labai tinka naudoti įvairiems patiekalams gaminti - sriuboms, salotoms, įvairiems troškiniams, košėms, plovui, net desertams. Bulguro kruopos turi daugiau naudingų maistingų medžiagų nei ryžiai, kuskusas ar makaronai. Jose yra daug skaidulinių medžiagų ir baltymų, taip pat esama folio rūgšties, vitamino B.
Bolivinė balanda (angl. quinoa - kynva) - kynvos nereikia pildyti ankštiniais augalais, ji savaime yra visapusė maistinė kultūra!
Sojų faršas yra naudojamas kaip mėsos pakaitalas. Be GMO.
Tai greitai paruošiami, lengvi, greitai virškinami dribsniai, suteikiantys daug energijos.
Ekologiški stambūs avižų dribsniai. Avižos yra lengvo, švelnaus skonio, suteikia sotumo jausmą. Puikiai tinka košei, sausiems pusryčiams, maltiniams, paplotėliams. Turi daug skaidulinių medžiagų. Mažai cukrų.
Vertingas pasirinkimas pusryčiams arba sveikam ir greitam užkandžiui visos dienos metu!
Vertingas pasirinkimas pusryčiams arba sveikam ir greitam užkandžiui visos dienos metu!
Ši granola - vertingas pasirinkimas pusryčiams arba sveikam ir greitam užkandžiui visos dienos metu! ORIVEGO GRANOLA su žemės riešutų kremu yra puikus baltymų šaltinis, o kartu joje gausu ir organizmui naudingų skaidulų. Skonį ir maistinę vertę papildo traškios pūstos bolivinės balandos bei moliūgų sėklos ir anakardžių riešutai!
Pilno grūdo kvietiniai miltai puikiai tinka pilno grūdo duonai kepti, daržovių ir ankštinių daržovių paštetams tirštinti bei pilno grūdo makaronams gaminti.
Ekologiškos sojos pupelės yra puikus augalinių baltymų šaltinis.
Pinto pupelės puikiai dera su kukurūzų ir ryžių patiekalais, taip pat su sriubomis, padažais, troškintais patiekalais bei salotomis. Dėl bordo taškelių patiekalai su Pinto pupelėmis atrodo originalūs ir įdomūs.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite