Pristatymas per 1-3 d.d. Užsakymus nuo 50 eur. pristatome NEMOKAMAI!
Kepinti grikiai yra maistinėmis medžiagomis turtingi grūdai, kurie yra skrudinami, kad paryškintų jų riešutinį skonį. Grikiai natūraliai yra be glitimo ir yra populiarus ingredientas įvairiose pasaulio virtuvėse, ypač Rytų Europos, Rusijos ir Azijos virtuvėse.
Grikių skrudinimo procesas ne tik suteikia grūdams sodrų, skrudintą skonį, bet ir padeda išsaugoti maistines medžiagas. Skrudinti grikiai gali būti naudojami kaip universalus įvairių patiekalų ingredientas, pavyzdžiui, košės, salotos, plovai ir sriubos. Kai kuriose kultūrose jis taip pat sumalamas į miltus ir naudojamas makaronams gaminti arba kaip miltų pakaitalas be glitimo kepant.
Maistiniu požiūriu skrudinti grikiai yra geras skaidulų, baltymų ir pagrindinių maistinių medžiagų, tokių kaip manganas, magnis ir varis, šaltinis. Grikiai taip pat žinomi dėl galimos naudos sveikatai, įskaitant gebėjimą padėti reguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir palaikyti širdies sveikatą. Todėl jie dažnai laikomi sveika alternatyva tradiciniams grūdams asmenims, norintiems paįvairinti savo mitybą arba laikytis gyvenimo būdo be glitimo.
Ekologiški grikiai auginami ir apdorojami naudojant ekologinio ūkininkavimo metodus. Ekologinis ūkininkavimas yra žemės ūkio požiūris, kuriame pabrėžiamas tvarumas, atsakomybė už aplinkos apsaugą ir sintetinių cheminių medžiagų, genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir dirbtinių priedų vengimas. Paprastai tam, kad grikiai būtų apsaugoti nuo kenkėjų ir išsilaikytų kuo ilgiau, jie paveikiami dirbtiniais chemikalais – pesticidais, o kaip yra žinoma, daugelis pesticidų yra toksiški ir pavojingi žmogaus sveikatai. Dėl šios priežasties, svarbu rinktis sertifikuotus, ekologiškus produktus.
Laikymo sąlygos: Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Sudedamosios dalys: skrudintos ekologiškos grikių kruopos.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė (kj/kcal) | 1517 kJ/358 kcal |
Riebalų | 2.4 g |
-iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 0.5 g |
Angliavandenių | 69.0 g |
-iš jų cukrų | 1.1 g |
Skaidulinių medžiagų | 5.4 g |
Baltymų | 12.0 |
Druskos | 0.00 g |
Grikius nuplauti po tekančiu vandeniu. Vieną dalį grikių užpilti dviem dalimis vandens ir virti ant lėtos ugnies 20 min.
Žirniai - vieni maistingiausių augalinių produktų, turintys daug augalinių baltymų, maistinių skaidulų ir įvairių vitaminų bei mineralų.
Raudonosios pupelės - puikus skaidulų ir augalinių baltymų šaltinis.
Burnočio sėklos sėklos yra geras baltymų, maistinių skaidulų ir nepakeičiamų amino rūgščių šaltinis. Pūstas burnočio sėklos skanu valgyti vienas, berti į sausus pusryčius, desertus, jogurtą ar salotas, daržovių ir ankštinių patiekalus.
Žirniai - vieni maistingiausių augalinių produktų, skatinančių virškinimo sulčių išskyrimą, turi daug baltymų, angliavandenių, mineralinių medžiagų. Dėl didelės savo maistinės vertės žirniai yra puikus produktas, kuris praturtins Jūsų kasdieninę mitybą. Juose taip pat daug skaidulinių medžiagų, kurios būtinos virškinimui ir sveikai žarnyno funkcijai...
Sojų kubeliai yra naudojamas kaip mėsos pakaitalas. Be GMO.
Miežinėse kruopose gausu angliavandenių, ir mineralinių medžiagų - magnio, fosforo, kalio, kalcio. Mokslininkai ištyrę jų savybes nustatė, kad juose yra beveik visų biologiškai aktyvių, maistinių medžiagų, kurių reikia žmogaus organizmui.
Ekologiškos skrudintos grikių kruopos. Grikis laikomas vienu naudingiausių maistinių augalų žemėje. Jis turi daugiau mineralų nei dauguma kitų grudinių kultūrų. Grikiuose daug skaidulų, antioksidantų ir visos esminės amino rugštys.
Žodis „basmati“, išvertus iš hindi kalbos, reiškia „aromatingas“. Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Žodis „basmati“, išvertus iš hindi kalbos, reiškia „aromatingas“. Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Ekologiški viso grūdo raudonieji ryžiai pasižymi maloniu saldžiu skoniu ir riešutų aromatu. Tinka kaip garnyras įvairiausiems patiekalams. Taip pat labai tinka salotoms.
Kviečių kruopos naudojamos labai įvairiai: garnyrui, salotoms, košėms, duonai ir daiginimui.
Be glitimo. Ekologiški ilgagrūdžiai rudieji ryžiai išlaiko visas vertingas medžiagas lukšte ir yra vertingesni už baltus ilgagrūdžius ryžius. Rudieji ryžiai puikiai tinka mėsos, žuvies, daržovių patiekalams.
Ekologiški auksiniai linų sėmenys – maistingos sėklos, naudojamos maisto gamyboje.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Žodis „basmati“, išvertus iš hindi kalbos, reiškia „aromatingas“. Šie ryžiai turi nuostabų lengvą riešutų aromatą ir greitai išverda. Ryžiai yra puikus angliavandenių šaltinis.
Rudieji lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu, ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais.Tinka sriuboms, salotoms, garnyrui, kaip pagrindinis patiekalas.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Ekologiški pūsti grikiai – puikus užkandis, skirtas tiesioginiam vartojimui. Puikiai tinka kaip priedas prie jogurtų, salotų, kepinių ir desertų.
Ekologiškos smulkintos kukurūzų kruopos, gaunamos iš kukurūzų grūdų. Iš jų ruošiama garsioji itališka polenta, kuri gali būti ir saldi, pvz,. pusryčiams su džiovintais vaisiais, ir pikantiška – prie pagrindinių patiekalų.
Juodieji lęšiai - smulkūs lęšiai primenantys juoduosius ikrus, todėl dar vadinami Beluga. Beluga lęšiai yra geras baltymų, skaidulų, geležies ir kitų būtinų maistinių medžiagų šaltinis. Tinka salotoms, troškiniams, sriuboms.
Miežių kruopose gausu angliavandenių, ir mineralinių medžiagų - magnio, fosforo, kalio, kalcio. Mokslininkai ištyrę jų savybes nustatė, kad juose yra beveik visų biologiškai aktyvių, maistinių medžiagų, kurių reikia žmogaus organizmui.
Ekologiški geltonieji žirniai yra itin maistingi bei dažnai naudojami tradiciniams patiekalams, tokiems kaip žirnių sriubai arba žirnių ir spirgučių užkandžiui, gaminti.
Ekologiškos nekepintos grikių kruopos turi švelnų ir subtilų skonį. Dažniausiai naudojamas kaip priedas prie sriubų, troškinių, paštetų, kotletų, duonos užtepėlių.
Ekologiškos smulkintos avižos turi daug skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis.
Ekologiškos pūstos soros puikiai tinka kaip priedas prie jogurtų, salotų, kepinių ir desertų.
Ekologiški viso grūdo Basmati ryžiai pasižymi subtiliu riešutų skoniu ir unikaliu aromatu.
Ekologiški grikių dribsniai puikiai tinka košėms, desertams, sausiems pusryčiams, grikių duonai praturtinti. Turi mažai riebalų, be cukrų.
Žalieji lęšiai yra puikus augalinių baltymų šaltinis. Tinka sriuboms, salotoms bei troškiniams.
Sojų faršas yra naudojamas kaip mėsos pakaitalas. Be GMO. Ypač aukštos kokybės ir labai skanus!
Sojų kubeliai yra naudojamas kaip mėsos pakaitalas. Be GMO.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
Užsiregistruokite arba Prisijunkite