Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

Ekologiški anakardžių riešutai EKO PLANET, 750 g

16,99 € su PVM

Anakardžiai - puikus ir maistingas užkandis. Valgomi vieni, kaip užkandis, dedami į salotas, desertus. Anakardžius tinka dėti į troškinius, ypač vegetariškus (vietoje mėsos).

Prekė įdėta į krepšelį.

Prekės kodas: EP-ANAK-750

Sertifikatai:

LT EKO-001
Non-EU Agriculture
Galiojimo data: 2025-08-31

Apie prekę

Anakardžiai yra riešutų rūšis, kilusi iš anakardžių medžio, moksliškai žinomo kaip Anacardium occidentale. Anakardžių medis yra kilęs iš Brazilijos, tačiau dabar jis auginamas įvairiuose atogrąžų regionuose visame pasaulyje. Anakardžiai yra plačiai žinomi dėl savo išskirtinės inksto formos išvaizdos ir sodraus, sviestinio skonio.

Įdomu! Pats riešutas yra apgaubtas kietu lukštu, kuriame yra toksiško aliejaus, žinomo kaip urushiol. Šis aliejus gali sukelti odos dirginimą, panašų į nuodingųjų gebenių, todėl anakardžius reikia kruopščiai apdoroti, kad juos būtų saugu valgyti. Apdorojimas apima riešutų skrudinimą arba garinimą, kad pasišalintų nuodingas aliejus. Galiausiai jie išlukštenami, o branduolys valgomas.

Ekologiškai užauginti anakardžiai yra populiarus tiek saldžių, tiek pikantiškų patiekalų ingredientas, tačiau neretai jais smaguriaujama kaip atskiru užkandžiu. Jais galima mėgautis įvairiomis formomis, pavyzdžiui, šviežiais, skrudintais, sūdytais arba naudojami kaip ingredientas gaminant maistą, kepant ir netgi gaminant be pieno alternatyvas, tokias kaip anakardžių pienas ir anakardžių sūris.

Mitybos požiūriu anakardžiai yra geras sveikų riebalų, baltymų, maistinių skaidulų, vitaminų (tokių kaip vitaminas E, vitaminas K ir kai kurie B grupės vitaminai) ir mineralų (tokių kaip magnis, fosforas ir cinkas) šaltinis. Tačiau jie yra kaloringi, todėl rekomenduojama juos vartoti saikingai, ypač tiems, kurie stebi sava suvartojamų kalorijų kiekį.

Laikymo sąlygos: atidarius laikyti sandarioje, sausoje, vėsioje vietoje.

Gamintojas: UAB EKO PLANET
Kilmės šalis: ne ES

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiški anakardžiai.

Maistinė vertė

Maistinė vertė 100 g

Energinė vertė         2314 kJ/ 565 kCal
Riebalų 47 g
          - iš jų sočiųjų          8 g
Angliavandenių 27 g 
          - iš jų cukrų 6 g
Skaidulinių medžiagų 3 g
Baltymų 18 g
Druskos <0.01 g

Naudojimas

Anakardžiai yra neįtikėtinai universalūs ir gali būti naudojami įvairiais būdais tiek saldžiuose, tiek pikantiškuose patiekaluose. Štai keletas bendrų būdų, kaip naudoti anakardžius gaminant ir kepant:

Užkandžiai: mėgaukitės anakardžiais kaip maistingu ir sočiu užkandžiu. Galite nusipirkti juos skrudintus ir sūdytus arba paskrudinti namuose, kad suteiktumėte pikantišką skonį.

Anakardžių sviestas: pasigaminkite naminį anakardžių sviestą virtuviniu kombainu maišydami skrudintus anakardžių riešutus, kol jie taps kreminiu užtepu. Jei norite, galite pridėti druskos arba saldiklių, pavyzdžiui, medaus ar klevų sirupo.

Maisto gaminimas: anakardžiai gali būti naudojami įvairiems ruošiamiems patiekalams, pvz., kariui ir makaronų patiekalams. Riešutai padažams suteikia sodrios ir kreminės tekstūros. Norėdami juos naudoti, sutrinkite mirkytus anakardžius, kad pasigamintumėte kreminį pagrindą, arba įdėkite tiesiai į patiekalą, kad suteiktumėte papildomo traškumo ir skonio.

"Anakardžių pienas": anakardžius mirkykite ir sumaišykite su vandeniu, kad būtų sukurta kreminė ir maistinga pieno alternatyva. Šis "anakardžių pienas" gali būti naudojamas kokteiliams, dribsniams arba receptams, kuriuose reikia pieno.

Salotos: į salotas įdėkite skrudintų arba pakepintų anakardžių, kad salotos įgautų skanios, traškios tekstūros. Riešutai pagerina žalių ir grūdinių salotų skonį ir tekstūrą.

Kepiniai: anakardžių riešutus dėkite į kepinius, pvz., sausainius, bandeles ir granolos batonėlius, kad gautumėte papildomos tekstūros ir skonio. Supjaustykite juos norimo dydžio gabaliukai ir mėgaukitės kaip maistingu kasdieniu užkandžiu.

Desertai: anakardžiai dažnai naudojami gaminant veganiškus desertus arba desertus be gyvūlinės kilmės pieno. Juos galima sutrinti ir sukurti kreminius sūrio pyragų, pyragaičių ir pudingų įdarus. Anakardžiai taip pat dažnai naudojami neapdorotiems desertams gaminti dėl jų natūralaus kremiškumo.

Tailando ir Indijos virtuvė: anakardžiai dažnai naudojami tailandietiškoje ir indiškoje kulinarijoje, kad suteiktų skonio ir kremiškumo tokiems patiekalams kaip vištiena su anakardžiais, korma ir įvairūs kariai.

Naminiai užpilai ir padažai: išmirkytus anakardžius sumaišykite su vandeniu, žolelėmis ir prieskoniais, kad gautumėte kreminius salotų padažus, makaronų padažus ir užpilus.

Veganiškas sūris: iš anakardžių galima gaminti sūrius be pieno, sumaišius juos su maistinėmis mielėmis, citrinų sultimis ir prieskoniais. Šį mišinį galima formuoti ir brandinti, kad būtų pasiekta sūrio konsistencija.

Naudojant anakardžius, svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad jei receptas reikalauja vienodos tekstūros (pvz., padažai, kremai ar įdarai), geriausia anakardžius pamirkyti kelias valandas ar net per naktį prieš gaminant patiekalą. Mirkymas padeda suminkštinti anakardžius ir lengviau sutrinti į kreminę konsistenciją.

Atminkite, kad anakardžiai yra kaloringi, todėl patartina juos vartoti saikingai, ypač jei sekate savo suvartojamų kalorijų kiekį.

Susijusios prekės

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.

Užsiregistruokite arba Prisijunkite

Parašyti atsiliepimą

Ekologiški anakardžių riešutai EKO PLANET, 750 g

Ekologiški anakardžių riešutai EKO PLANET, 750 g

Anakardžiai - puikus ir maistingas užkandis. Valgomi vieni, kaip užkandis, dedami į salotas, desertus. Anakardžius tinka dėti į troškinius, ypač vegetariškus (vietoje mėsos).